رئیس بنیاد صلح ساساکاوا ژاپن با تاکید بر اینکه اثر فرهنگ و هنر ایران در ژاپن قابل مشاهده است، افزود: برای تحقق و پیگیری توسعه پایدار و صلح جهانی، همکاری تمام اعضای جامعه ضروری است.

یوهی ساساکاوا روز دوشنبه در نخستین سمینار مشترک ایران و ژاپن با عنوان «زنان، صلح و توسعه پایدار» افزود: این همایش یکی از پروژه های جدید بنیاد صلح ساساکاوا است که با همکاری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و دفتر مطالعات امور بین الملل وزارت امور خارجه ایران و برای پیگیری و حمایت از موضوع همبستگی زنان برای توسعه پایدار و صلح جهانی برگزار شده و امروز نقش زنان در جامعه برای رسیدن به این هدف مورد بحث قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: در سال های اخیر در سراسر دنیا، کشورها تلاش کردند برای زنان محیطی ایجاد کنند تا آنان بتوانند توانایی و قابلیت های خود را ارائه دهند و این امر باعث تحقق رشد و توسعه پایدار خواهد شد.

رئیس بنیاد صلح ساساکاوا ژاپن ادامه داد: زنان همواره در طیف گسترده ای از امور شامل آموزش، خانواده، بهداشت، سیاست، تجارت و زمینه های مختلف اجتماعی نقش ارزنده ایفا کرده اند.

** نقش زنان ژاپنی در جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری پررنگ تر شده است

ساساکاوا افزود: در ژاپن امروزی بیش از هر زمانی نقش زنان در جامعه پررنگ تر شده و یکی از ارکان های اصلی دولت ژاپن، حمایت از زنان جهت مشارکت و سهم بیشتر آنان در اجتماع است.

وی خاطرنشان کرد: در ایران نیز مانند ژاپن به نقش زنان در جامعه توجه و یکی از اهداف کلان قلمداد شده، البته در هر کشوری وضعیت فرهنگی متفاوت است.

** ژاپنی ها، ایرانیان را دوستان قدیمی خود می دانند

رئیس بنیاد صلح ساساوا ژاپن گفت: ژاپنی ها، ایرانیان را از دوستان قدیمی خود می دانند و در «نارا» پایتخت کهن ژاپن در قرن هشتم در انتهای جاده ابریشم آثار ارزشمندی از صنایع دستی ایران دیده می شود که بیش از هزار سال قبل وارد ژاپن شده است و اینجاست که می توان درک کرد ایران از قدیم دارای فرهنگ و هنر غنی بوده که اثر آن امروزه در بین فرهنگ و هنر ژاپن به چشم می خورد.

ساساکاوا به بنیاد نیپون که خود ریاست آن را برعهده دارد، اشاره کرد و افزود: این بنیاد بمنظور بهبود ساختار اجتماعی جامعه، بصورت گروهی و مشارکتی فعالیت می کند و بنیاد صلح ساساکاوا نیز سازمانی از بنیاد نیپون است که یکی از اهداف اصلی آن ایجاد امنیت، صلح جهانی و رفع معضلات است.

وی گفت: «آکیه آبه» همسر نخست وزیر ژاپن با وجود کار فراوان امروز در این سمینار شرکت کردند تا با اشخاصی که برای بهبود جامعه کوشش می کنند ملاقات و آن را تشویق و حمایت کنند.

رئیس بنیاد صلح ساساکاوا ژاپن از برگزار کنندگان سمینار «زنان، صلح و توسعه پایدار» قدردانی کرد و گفت: بنیاد ساساکاوا با دید بلند، به رابطه دو کشور ایران و ژاپن ادامه خواهد داد.

نخستین سمینار مشترک ایران و ژاپن با عنوان «زنان، صلح و توسعه پایدار» امروز با حضور آکیه آبه همسر نخست وزیر ژاپن، سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در حال برگزاریست.