‌استاندار مرکزی گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم مسئله بانوان در کشور بسیار با اهمیت است، با این وجود در این حوزه کم‌کاری شده و باید جبران گذشته شود تا حقوق این بخش از جامعه به خوبی استیفا شود.

محمود زمانی قمی امروز در افتتاحیه هشتمین نشست منطقه‌ای و کارگاه‌های آموزشی تقویت همکاری‌های تخصصی شبکه سازمان‌های مردم نهاد که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در استانداری مرکزی برگزار شد، گفت: این بخش نیز مثل بخش‌های دیگر از دیدگاه‌های متفاوت در جامعه و کشور رنج می‌برد و در مسائل اجتماعی به یک دیدگاه واحد و متمرکز هنوز دست پیدا نکرده‌ایم. اصل پیروزی انقلاب اسلامی یک هدف متعالی را دنبال می‌کرد و آن هم ساختن یک جامعه بافضیلت متشکل از زنان و مردان بافضیلت بود، اما آرام آرام دیدگاه‌هایی متفاوت با این هدف عالی مطرح شد.

وی ادامه داد: ما می‌گوییم زن با فضیلت، اما نمی‌گوییم زن فقط خانه‌نشین یا زنی که فقط در محیط اداری حضور دارد و در حقیقت ساختن جامعه با فضیلت مد نظر است.

استاندار مرکزی بیان کرد: دیدگاه‌هایی که در حوزه اجتماعی، فرهنگی یا سیاسی وجود دارد شامل یک دیدگاه اصیل انقلاب و کاملا منبعث از دیدگاه‌های حضرت امام(ره) و اصل اندیشه‌های انقلاب نسبت به مردم است که کاملا ردپای آن را در پیروزی انقلاب شاهد بودیم و صاحبان اصلی آن را مردم می‌دانیم.

زمانی قمی بیان کرد: متاسفانه دیدگاه دیگری نیز دیده می‌شود که آرا و حضور مردم را اگر هم نگویند زینتی است در عمل زینت می‌دانند و در واقع معتقدند حضور و آرای مردم باید به گونه‌ای باشد که آنان می‌پسندند.

وی افزود: در حوزه زنان نیز همین چالش وجود دارد و به یک دیدگاه واحد و دقیق نرسیده‌ایم، همچنین در این حوزه سلایق گوناگون می‌توانند اعمال نظر کنند که این مسئله یکی از مشکلات جدی به شمار رفته و جفاهای مضاعفی در این حوزه روا شده است، اما امیدواریم به یک سیاست واحد در این زمینه برسیم.

استاندار گفت: متاسفانه ما در فرهنگ ایرانی خود معتقدیم به جای رفتن به سراغ اسوه‌ها باید اسطوره‌سازی کنیم که در حوزه فرهنگی و اجتماعی به دلیل این نوع نگاه دچار زیان‌های بزرگی شده‌ایم.

وی ادامه داد: مکتبی که امام علی(ع) و حضرت زهرای اطهر(س) دارد، اسوه‌های ما به شمار می‌روند و جفاست که با وجود برخورداری از چنین اسوه‌هایی به سمت اسطوره ‌سازی برویم در عوض باید به سمت ترویج اسوه‌ها برویم که جامعه با فضیلت حتما محصول آن خواهد بود.

زمانی قمی اظهار کرد: دیدگاه‌های تنگ‌نظرانه‌ای که سعی می‌کند خود را در حوزه‌های مختلف تحمیل کند باید از حوزه تصمیم‌سازی و تصمیم گیری در بخش‌های مختلف دور شود. حتما این دیدگاه وجود دارد و خود را بروز می‌دهد و نقد می‌کند، اما تجربه تاریخی می‌گوید از دیدگاه‌های تنگ نظرانه، یک جامعه با فضیلت و بالنده بیرون نخواهد آمد.

وی افزود: باید به نظر و دیدگاهی برسیم که در آن زنان و مردان حضور داشته و استعدادهای خود را به منصه ظهور برسانند، البته انقلاب اسلامی با بسیاری الگوهای رایج دنیا تفاوت‌های جدی دارد که نقطه قوت است، اما از این الگو یک جامعه با فضیلت به خصوص در حوزه زنان ساخته می‌شود.

استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: شبکه‌های مردم نهاد در استان مرکزی حضور فعالی در عرصه‌های مختلف دارند.

وی افزود: حدود 320 سازمان مردم نهاد و هفت شبکه در استان ثبت شده است، همچنین اولین خانه سازمان‌های مردم نهاد در سطح کشور در استان مرکزی شکل گرفته است که ریشه در علاقمندی و تلاش جوانان با کفایت و تشکل‌های مردم نهاد این استان دارد.

استاندار مرکزی به وضعیت کنونی استان اشاره و تصریح کرد: استان مرکزی به لحاظ تاریخی و تمدن درخور توجه است و بزرگان بسیاری را در عرصه‌های مختلف تقدیم بشریت کرده است.

وی ادامه داد: اینجا زادگاه بزرگ‌ترین مصلح عصر رهبر فقید انقلاب حضرت امام(ره) است و فقها و بزرگان دیگر همچون آیت‌الله اراکی و نراقی‌ها در عرصه فقاهت و فلسفه آن می‌درخشند و شخصیت‌های بزرگی نظیر امیرکبیر، قائم مقام فراهانی، دکتر حسابی و بسیاری بزرگان دیگر را در خود پرورانده است.

زمانی‌قمی بیان کرد: این پیشینه بسیار قوی و غنی در استان مرکزی حکایت از کفایت زنان و مردان این دیار دارد که توانسته‌اند این همه مشاهیر و بزرگان علم و ادب را به ایران سربلند تقدیم کنند.

وی افزود:‌ امروز هم استان در عرصه‌های گوناگون نقش بسزایی را ایفا کرده است. در حوزه علمی حدود 80 مرکز آموزش عالی با 117 هزار دانشجو از مقاطع کاردانی تا دکتری نقش فعال و بسزایی دارد. در حوزه آموزش و پرورش و نظیر اینها نیز افتخارات بزرگی را شاهد هستیم.

زمانی قمی اظهار کرد: ‌استان مرکزی در ساختن تمدن و تاریخ ایران نقشی بسیار برجسته دارد و اگر این خطه را از تاریخ ایران جدا کنیم قطعا در توصیف اینکه ایران چیست و چه کسانی در آن پرورش یافته‌اند، حتما دچار نقص خواهیم شد از این رو این استان به عنوان یک جغرافیای رفرنس برای مطالعه تاریخ ایران مورد عنایت است.

استاندار با بیان اینکه در حوزه اقتصاد نیز استان مرکزی نقشی بزرگ بر عهده دارد، افزود: ‌16 میلیون لیتر بنزین مصرفی ایران در اراک تولید می‌شود و صنایع بزرگ و مادر ایران در این شهرستان و ساوه مستقر هستند. استان مرکزی جزو چهار استان صنعتی و هفت استان مرکزی کشور است و در حقیقت نقش اقتصاد در این استان فراتر از جغرافیای خودش بوده و نقشی ملی است.

وی ادامه داد: با همه شرایط نامناسبی که امروز به آن دچاریم، اما باز هم ما بیش از یک میلیارد دلار صادرات غیرنفتی از استان داریم که امیدواریم در سال جاری با تاکیدات مقام معظم رهبری برای تحول اساسی در حوزه اقتصاد و با اراده قوی دولت تدبیر و امید در این حوزه بتوانیم بسیاری از واحدهای تولیدی دچار آسیب را به عرصه فعالیت بازگردانیم که البته کاری سخت و پیچیده است، اما در سایه همدلی و وحدت همه قوا می‌توان به بخش‌هایی از این اهداف دست پیدا کرد.

وی ادامه داد: همه توان مدیریت استان و ارکان دولت بر این است که در حوزه اقتصاد تحرکی صورت پذیرد کمااینکه به بخش‌های از آن نیز دست پیدا کرده است و بسیاری از واحدهای بزرگ صنعتی در سال قبل با مشکلات جدی دست به گریبان بودند که بخش عمده‌ای از آنها رفع شد و گردش کار و تولید در آنها بهبود پیدا کرد.

استاندار افزود: اگر چه استان ما بیشتر صنعتی است، اما دارای استعداد فراوان در حوزه کشاورزی، باغداری و بخش‌های مرتبط بوده و جزو هشت استان اول کشور در عرصه تولید در این بخش‌هاست.

وی ادامه داد: بنابراین استان مرکزی در حوزه تمدن‌سازی و شکوه تاریخ ایران سهمی بزرگ و بسزا دارد و امروز هم در حوزه فرهنگ، آموزش عالی و اقتصاد سهمی جدی دارد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی نیز در این مراسم گفت: هشتمین نشست منطقه‌ای و کارگاه‌های آموزشی تقویت همکاری‌های تخصصی شبکه سازمان‌های مردم نهاد با حضور مدیران و مسئولان از استان‌های قم، قزوین، تهران، البرز و مرکزی به میزبانی استان مرکزی امروز برگزار شده است.

زهرا فرجی افزود: کارگاه‌های مذکور به مدت دو روز با حضور 210 نماینده از سمن‌های این استان‌ها در راستای تشریک مساعی دستگاه‌ها و خانه‌های سازمان‌های مردم نهاد برگزار خواهد شد. امید است شاهد دستاوردهای بزرگی در این عرصه باشیم و بهره‌برداری‌های لازم صورت بگیرد.

در این مراسم استاندار مرکزی با حکمی از سوی شورای عالی فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان رییس شورای فرهنگ ایثار و شهادت استان مرکزی منصوب شد.

همچنین تمبر یادبود "هشتمین نشست و کارگاه‌های آموزشی تقویت همکاری‌های تخصصی زنان و خانواده کشور"‌ با حضور خانم مولاوردی رونمایی و تندیس همایش به مولاوردی تقدیم شد.