حیات و سلامت بشر با سلامت محیط زیست عجین شده است و برای ادامه حیات باید از ابزارهایی که روی جامعه تاثیرگذار هستند استفاده کرد.

این روزها جشنواره بین المللی فیلم سبز در تهران در حال برگزاری است. جشنواره ای که با هدف توجه به محیط زیست و فرهنگ سازی برای این امر مهم با حضور مهمانان داخلی و خارجی در سینما فلسطین تهران برگزار می شود. به بهانه برگزاری این رویداد هنری – زیست محیطی به سراغ یک چهره سیاسی - دانشگاهی رفتیم تا با او در مورد نقش مراکز آموزشی و فرهنگی در ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست صحبت کنیم.

الهه کولایی فعال سیاسی و استاد دانشگاه در گفت و گو با عصرایران مراکز آموزشی را اصلی ترین مکان برای آموزش جوانان و نوجوانان در مواجهه با طبیعت بیان کرد و گفت: مراکز آموزشی نقش مهمی در رفتار دانش آموختگان با محیط زیست دارند. اگر از جوانان و نوجوانان برای حفاظت محیط زیست کمک بگیریم بدون شک موفق خواهیم شد.

وی ادامه داد: جوانان را هرچقدر بیشتر درباره تخریب محیط زیست آگاه کنیم احساس خطر بیشتری می کنند و عزم آنها برای حفاظت از محیط زیست جدی تر می شود. در حال حاضر جوانان درباره نابودی حیوانات و پرنده ها اقدامات مفیدی انجام داده اند و فعالیت های سازمان دهی شده ای را در پیش گرفته اند که باید برای تداوم بیشتر به آنها انگیزه داد و با آنها همکاری کرد.

این استاد دانشگاه همچنین به تلاش های هنرمندان و نخبگان جامعه در مراقبت از محیط زیست اشاره کرد و گفت:  بدون تردید فعالیت های هنری و تلاش های هنرمندان می تواند در حساس کردن جامعه نسبت به محیط زیست نقش آفرین باشد. از آنجایی که دغدغه محیط زیست یک دغدغه جهانی است نهادهای مدنی هم باید همسو با این دغدغه حرکت کنند و در این زمینه کنش گر باشند.

کولایی درباره چگونگی بهبود وضعیت محیط زیست ایران نیز گفت: جامعه ما با آسیب های محیط زیستی رو به رو است و این موضوعی است که به همه جامعه آسیب می زند و حتی نسل های بعدی را هم درگیر خود می کند.. پاسداری و تداوم بخشیدن به فعالیت های علاقه مندان به محیط زیست در سالهای اخیر اهمیت زیادی پیدا کرده است. برای سامان دادن به حوزه محیط زیست باید فعالیت های این حوزه را تداوم بخشید و اقشارمختلف جامعه را درگیر آن کرد.

این فعال سیاسی رسانه و هنر را ابزاری برای گوشزد کردن به جامعه توصیف کرد و افزود: حیات و سلامت بشر با سلامت محیط زیست عجین شده است و برای ادامه حیات باید از ابزارهایی که روی جامعه تاثیرگذار هستند استفاده کرد تا به جامعه گوشزد کرد از منابع طبیعی به درستی استفاده کنند.

کولایی همچنین به نقش سرمایه گذاران فرهنگی اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ قطعا سودمند خواهد بود و اگر از طریق برنامه ها و جشنواره ها به مردم چگونگی برخورد با محیط زیست را آموزش دهیم در حوزه های دیگر برداشت خواهیم کرد؛ توسعه پایدار امروزه یکی از اهداف اساسی جوامع به حساب می آید.