یک استاد علوم ارتباطات با اشاره به نقش و کارکرد رسانه ها در بستر سازی عدالت اجتماعی در جامعه گفت: رسانه های ما در حوزه زنان کم کاری کرده اند.

صدیقه ببران روز چهارشنبه با بیان اینکه کارکرد اصلی رسانه اطلاع رسانی است افزود: در واقع رسانه ها پل ارتباطی مردم و مسوولان هستند، بنابراین رسانه بستر ساز حوزه عدالت اجتماعی است و نقش موثری در زمینه تامین نظرات و خواسته های نیمه جامعه یعنی زنان دارد.

وی با اشاره به چگونگی نگاه رسانه ها به جامعه زنان اظهار کرد: آیا نقش مهم رسانه ها در توجه به خواسته های زنان می تواند عاملی باشد که این قشر از جامعه را از مردان جدا کند و به آن متفاوت از بقیه بپردازد؟ اینها سوالاتی است که رسانه ها در پرداختن به موضوعات زنان باید به آن توجه داشته باشند.

ببران با بیان این موضوع که زنان در همه جوامع به عنوان قشر آسیب پذیر مطرح هستند و در بیشتر این جوامع نیز مورد تبعیض قرار می گیرند تاکید کرد: وظیفه رسانه انتقال نظرات مردم و جامعه به حاکمیت است، اما رسانه های ما پس از انقلاب در انعکاس حضور زنان در جامعه و مشارکت اجتماعی آنان کم کاری کرده اند.

** حوزه رسانه و زنان عقب تر از بقیه جامعه

نویسنده کتاب تاریخ نشریات زنان با اشاره به مطالعات خود در این زمینه تصریح کرد: در کشور ما هم در حوزه رسانه و هم درحوزه اجتماع زنان عقب تر از بقیه جامعه قرار گرفته اند که باید جبران شود اما نکته اصلی در این موضوع آن است که وظیفه اصلی جبران این عقب ماندگی بر دوش خود جامعه زنان است و قرار نیست این وظیفه به بقیه محول شود بلکه این زنان هستند که باید میزان مشارکت خود را افزایش دهند.

وی ادامه داد: رسانه ها نیز باید به آسیب های حوزه زنان توجه کنند تا این قشر نقش نمایشی نداشته باشند و نقش اصلی خود را در جامعه ایفا کنند.

این استاد ارتباطات با اشاره به ضرورت توجه دولت و حاکمیت به رسانه ها افزود: باید حاکمیت ودولت با حوزه رسانه آشتی کنند و آن را به عنوان بازوی خود ببیند، رسانه قدرت میزان مردم سالار کردن جامعه را دارد و لازمه آن عدم وجود تفاوت میان رسانه ها برای دولت ها است تا جامعه استفاده مطلوب را از آن داشته باشد و از قدرت رسانه ها در حوزه عدالت اجتماعی استفاده کنند.

ببران در پاسخ به این سوال که برگزاری جشنواره «زن، خانواده و رسانه» تا چه میزان می تواند در تشویق رسانه ها برای حضور مناسب در حوزه زنان و خانواده موثر باشد گفت: برگزاری جشنواره فی نفسه خوب است اما این در صورتی نتیجه بهتر دارد که از نتایج برگزاری همایش ها و جشنواره ها بابی باز شود و تلنگری به رسانه ها زده شود تا آثار خود را در این حوزه افزایش دهند تا کارهای صورت گرفته در این جشنواره ها اثر بخش و دائمی باشد.

جشنواره زن، خانواده و رسانه قرار است مردادماه همزمان با روز خبرنگار در تهران برگزار شود.

براساس آمار نیمی از جمعیت 80 میلیونی کشور را زنان تشکیل می دهند.