یک فعال حوزه زنان گفت: تعریف نقش زن صرفا درون خانواده، با تعریف حضرت امام (ره) و انتظار زنان از خود و مدیران جامعه و انتظار جامعه از زنان مغایرت دارد.

اشرف السادات بروجردی افزود: نقش ثانویه زنان در جامعه ما پررنگ تر از نقش اصلی آنهاست و تعریف جایگاه زن در جامعه ما با نقش اصلی او مغایر است.

وی با اشاره به ضرورت تبیین تعریف درست جایگاه زن و خانواده در کشور گفت: در بحث جایگاه زنان در جامعه و توسعه کشور نخست باید تعریفی که از زن وجود دارد به صورت دقیق مشخص شود زیرا این تعریف براساس نقش زنان در همه عرصه‌ها به ویژه حوزه تصمیم گیری، پررنگ و مناسب نیست.

بروجردی اضافه کرد: اگر رویکرد و تعریف جایگاه زنان در جامعه و توسعه کشور بر اساس نقش آنها در خانواده باشد و زن به عنوان مادر و همسر تعریف شود، آنان حضور پررنگی در جامعه خواهند داشت.

این فعال زن تصریح کرد: نقش کمرنگ زنان کشور در عرصه‌های سیاسی و در سطوح مدیریتی جای تامل دارد و با نقش واقعی آنان در جامعه، کشور و نیز عرصه بین الملل مغایر است.

وی با انتقاد از تفکر مدیران جامعه درباره زنان گفت: آنچه باعث شده زنان نقش کمرنگی در جامعه داشته باشند، تفکر غالب در میان مدیران و تصمیم گیران ارشد است. اگر آنان فضا را برای حضور فعال و موثر زنان باز بگذارند، زنان ایرانی این قابلیت را دارند که در بهترین وجه بتوانند وظیفه خود را انجام دهند اما اراده غالب در اختیار مردان جامعه یعنی یقه سفیدان و مدیران ارشد است و مشکلات حوزه زنان نیز ناشی از تفکر و اندیشه آنان است.

این فعال حوزه زنان تاکید کرد: مدیران مرد تفکر سنتی بازدارنده را به همه بخش‌ها تسری می‌دهند. بر اساس این تفکر زن تنها باید درون خانواده تعریف شود در حالی که این موضوع حتی با مبانی اعتقادی و واقعیت دین اسلام نیز در تضاد است.

بروجردی در پاسخ به این پرسش که رسانه‌ها تا چه میزان توانسته‌اند نقش واقعی زنان را در جامعه تبیین کنند،گفت: رسانه‌ها نتوانسته‌اند تاثیر چندانی برای تغیییر این وضعیت داشته باشند. آن‌ها به دلیل اینکه همواره مورد اتهام قرار می گیرند، کمتر به چنین مسائلی می‌پردازند در حالی که توجه به نقش زنان - که بخش مهمی از جامعه را تشکیل می دهند- از وظایف مهم آنهاست.

معاون وزیر کشور دوران اصلاحات با بیان اینکه متاسفانه نگاه جنسیتی به زن هم در میان مدیران تصمیم ساز و هم در میان رسانه‌ها وجود دارد و اندیشه و تفکر زنان مورد توجه قرار نمی گیرد، اظهار کرد: اندیشه زن به عنوان نقش اولیه و اصلی او در کشور مغفول مانده و این نقش ثانوی زنان است که مورد توجه قرار می‌گیرد.

بروجردی در پایان برگزاری نخستین جشنواره زن و رسانه را آغازگر جریانی معرفی کرد که می تواند رسانه‌ها را به سمت ارایه تصویری درست از هویت زنان و بازنمایی نقش اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زنان درعرصه اجتماع سوق دهد.