نائب رئیس انجمن مطالعات زنان با تاکید بر اینکه مفهوم عدالت جنسیتی باید به درستی در کشورها تعریف شود، گفت: اکنون مهمترین بی عدالتی جنسیتی درباره زنان در جهان موضوع اشتغال است.زهرا داور در گفت و گو با برنا با بیان این مطلب افزود: عدالت جنسیتی زمانی مطرح می شود که موضوع نقش های زن و مرد مورد بحث باشد. به عنوان مثال در اشتغال عدالت و برابری رعایت شود؛ چیزی که تاکنون عملا در دنیا محقق نشده است.
این کارشناس مطالعات زنان تاکید کرد: بر اساس نتیجه تحقیقات موسسه حقوقی زنان که در سال 2015 در نیویورک ارائه شد، در حال حاضر اشتغال مهمترین مصداق بی عدالتی جنسیتی درباره زنان است.
وی ادامه داد: این تحقیقات نشان می دهد که عدالت جنسیتی در تمام کشورهای جهان در خصوص اشتغال برای زنان به یک صورت اجرا می شود. امروزه حتی در کشورهایی مانند آمریکا و آلمان که پیشرفته و صنعتی هستند نیز اشتغال زنان در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
به گفته داور علت تفاوتی که کارفرمایان بین زنان و مردان قائل میشوند نیز این است که این افراد بیشتر به فکر سود خود هستند و به همین خاطر معمولا مردان را برای کار انتخاب می کنند زیرا از لحاظ فیزیولوژی با زنان متفاوت هستند.
وی گفت: البته باید این موضوع را هم در نظر داشت که مردان مسئول خانواده هستند و به همین علت شاید بتوان گفت که اشتغال برای آنان مهمتر از زنان است.
نائب رئیس انجمن مطالعات زنان تاکید کرد: با این وجود باید توجه داشت که عدم اشتغال برای زنان نقصان نیست و در کنار عواملی که گفته شده ایجاد مشکلات در نظام اقتصادی جهان و افزایش بیکاری نیز سبب ایجاد بیعدالتی جنسیتی در بحث اشتغال زنان در جهان شده است.
گفتنی است، شهیندخت مولاوردی،معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری چندی پیش با اشاره به عدالت جنسیتی و با بیان اینکه دولت یازدهم عزم راسخی در راستای تحقق عملی عدالت جنسیتی در ابعاد مختلف زندگی و مهم تر از آن ایجاد توازن و هماهنگی میان ایفای نقش های چندگانه زنان دارد، گفت: آنچه که در مرکز توجهات جهانی قرار گرفته است، ضرورت مشارکت فعال و مستمر زنان در راستای تحقق تمام اهداف دستور کار 2030 توسعه پایدار و همچنین نگاه ویژه نسبت به نیازهای خاص آنان است؛ البته ایران همواره بر این مهم تاکید داشته است.