با توجه به اهمیت و جایگاه حق آموزش زنان و دختران از دیدگاه اسلام، و نیز پیشرفتهای حاصله در زمینه حق آموزش در کشورهای اسلامی؛ فرصت مشارکت در این نشست میتواند یکی از ظرفیتهای موجود برای کشورهای اسلامی قلمداد شود.در پنجاه و هشتمین اجلاس کمیته منع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان (CEDAW) که از امروز در ژنو آغاز به کار کرده و تا 18 جولای 2014 ادامه خواهد داشت، یک نشست نیمروزه به بحث و بررسی پیرامون موضوع حق آموزش زنان و دختران (موضوع ماده 10 کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان)، اختصاص پیدا خواهد کرد.
این نشست که توسط کمیساریای عالی ملل متحد در مورد حقوق بشر، ترتیب داده شده است، توسط صندوق کودکان ملل متحد نیز مورد پشتیبانی قرار خواهد گرفت.
هدف از برگزاری این نشستِ نیمروزه، ایجاد پیشزمینههای لازم برای تدوین و تصویب یک نظریه تفسیری یا توصیه عمومی توسط کمیته منع تبعیض علیه زنان در مورد حق آموزش زنان و دختران است؛ و هدف از از ارائه چنین توصیه یا نظریه تفسیری نیز ارائه راهکار به دولتها جهت تضمین برخورداری زنان و دختران از حق آموزش به نحو بهینه و به شیوهای مؤثر و کارآمد خواهد بود. همچنین مقابله با نقض حق آموزش زنان و دختران در کشورهای مختلف نیز از جمله اهداف این نظریه تفسیری به حساب میآید.
کمیته منع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان از نمایندگان تعدادی از آژانسهای تخصصی ملل متحد و نهادها و ارکان حقوق بشری ملل متحد، و نیز نهادهای حقوق بشری منطقهای و نیز سازمانهای غیردولتی فعال در امر آموزش؛ بهویژه آموزش زنان و دختران و نیز برخی از افراد و شخصیتهای برجسته در زمینه آموزش زنان و کودکان جهت مشارکت در این نشست تخصصی دعوت بهعمل آورده است.
برخی از سازمانهای دولتی و غیردولتی که تاکنون بیانیهای کتبی به کمیته ارائه کردهاند، عبارتند از:
- مرکز حقوق دانشگاه جورجتون؛
- ائتلاف جهانی حمایت از حق آموزش در برابر هرگونه تعرض؛
- اقدام جهانی برای پایان دادن به تمامی اشکال تنبیه بدنی کودکان؛
- شورای بینالمللی آموزش افراد دارای نارسایی دیداری؛
- شورای ملی افراد معلول در کشور اوگاندا؛
- اتحادیه جهانی نابینایان.
نکته حائز اهمیت آن است که کمیته منع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان، به موجب یک فراخوان عمومی از کلیه افرادی که در ظرفیت شخصی و یا به نمایندگی از یک سازمان و یا نهاد خاصی، تمایل به شرکت در این نشست دارند، دعوت کرده است که تا قبل از تاریخ 7 جولای 2014، مبادرت به تکمیل فرم درخواست و طی مراحل دیگری که در سایت آمده است، بنمایند.
با توجه به اینکه از مجموع 57 کشور اسلامی، بالغ بر 54 کشور به عضویت کنوانسیون منع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان درآمدهاند، و نیز با توجه به اهمیت و جایگاه حق آموزش زنان و دختران از دیدگاه اسلام، و نیز پیشرفتهای حاصله در زمینه حق آموزش در کشورهای اسلامی؛ بهنظر میرسد فرصت مشارکت در این نشست میتواند یکی از ظرفیتهای موجود برای کشورهای اسلامی قلمداد شود.