دکتر روحانی در ضیافت افطار با فعالان حوزه زنان و خانواده:

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه دولت یازدهم فرصت حضور زنان در فعالیت های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را حق زنان می داند و با همه توان در کنار آنان فعال خواهد بود، اظهارداشت: امروز یک رسالت بزرگ زنان جامعه ایران، ارائه الگوی زن مسلمان فعال اجتماعی در سطح جهان است و زن ایرانی می تواند این کار را بخوبی انجام دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی دوشنبه شب در ضیافت افطار با جمعی از فعالان حوزه زنان و خانواده گفت: امروز در روند توسعه کشور و پیشبرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی، باید زنان مشارکت گسترده تری داشته باشند و مگر می شود نیمی از اعضای یک کشور در خانه بمانند و در صحنه کار و تلاش، حضور نداشته باشند و آن کشور بتواند از لحاظ اقتصادی پیشرفت کند.

رییس جمهوری با اشاره به تقارن این مراسم با ۲۴ خرداد، گفت: ۲۴ خرداد ۹۲ روز امید و روزی بود که مردم ایران اسلامی توانستند با بهترین بیان و زبان که همان رای و صندوق آراء بود ، در برابر همه نقشه های شومی که دشمنان علیه این کشور طراحی کرده بودند، بایستند و به جهانیان اعلام کنند که ملت بزرگ ایران به خوبی قادر است حق خود را باز ستاند و نقشه های دشمنان را خنثی کند.

دکتر روحانی با قدردانی از حضور و مشارکت گسترده زنان در انتخابات خرداد ۹۲ و اسفند ۹۴ اظهارداشت: زنان جامعه ما در مسیر احقاق حقوق خود، با همه توان و قدرت ایستاده اند و به راهشان ادامه خواهند داد.

رییس جمهوری با اشاره به سخنان خانم ریگی فرماندار شهرستان قصرقند استان سیستان و بلوچستان در این مراسم گفت: زنان جامعه ما راهگشای توسعه بیش از پیش جامعه هستند و بر خلاف آنچه که برخی تنگ نظران فکر می کنند، زن، مشکل و معضل جامعه نیست.

دکتر روحانی تصریح کرد: زنان، قومیت و مذهب، هیچیک مشکل نیستند. زنان ایران اسلامی در سایه برکت انقلاب اسلامی، با مذاهب و قومیت های مختلف و به عنوان نیمی از جمعیت کشور به خوبی می توانند در صحنه های اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی حضور فعال داشته باشند.

رییس جمهوری گفت: این چه اندیشه ای است که گفته شود یا زن باید بتواند وظیفه مادری خود را انجام دهد که البته بسیار مهم است و یا حضور در جامعه پیدا کند. ما چنین تفکری در اسلام نداریم، در اسلام زن و مرد در خلقت و ایفای نقش برابرند، البته زن ها نقش خاص خود را در برخی موارد دارند و اگر بخواهیم امتیاز انسانها را برمبنای کاری که انجام می دهند، بسنجیم در برخی موارد زن ها وظایف خطیرتر و سختتری را بردوش دارند.

دکتر روحانی اظهارداشت: ما چنین تفکری در اسلام نداریم که یک نوع جنسیت به عنوان نقش اول و یک جنسیت به عنوان نقش دوم مطرح باشد. انسان در پیشگاه خداوند دارای کرامت است. یکی از شعارهای  ۲۴ خرداد ۹۲ نیز اعتدال بود و یک معنای اعتدال، عدالت اجتماعی در میان زنان و مردان جامعه ما است.

رییس جمهوری با اشاره به پیشتازی ها و افتخارآفرینی های زنان ایرانی در میدان های علمی ، ورزشی و هنری تصریح کرد: این چه تفکری است که گفته شود امنیت و اخلاق زن، فقط در درون خانه تامین می شود. زنان ایرانی در سایه انقلاب اسلامی ضمن احترام به اخلاق و معنویت، در فعالیتهای اجتماعی مشارکت گسترده دارند و آنچه اسلام برای ما مقرر کرده است امنیت کامل مردان و زنان در کنار یکدیگر است.

دکتر روحانی با تاکید بر اینکه ما جامعه مردسالار و زن سالار نداریم ، گفت: آنچه ما در اسلام داریم شایسته سالاری است و در رسیدن به این شایستگی، تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. حضور زنان در فعالیت های اجتماعی نیز منافاتی با وظایف مادری و خانوادگی آنان ندارد و دولت یازدهم فرصت حضور زنان در فعالیت های اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی را حق زنان می داند و با همه توان در کنار آنان فعال خواهد بود.

خانم ریگی فرماندار شهرستان قصرقند استان سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه امروز توجه به سرمایه نگاه امام راحل به حقوق زنان، تغییر نگرش به جایگاه زنان را امری ضروری و لازم  می داند، گفت: تحول هویتی جامعه زنان و توفیق آنان در رفع مسائل و مشکلات و آسیب های اجتماعی توفیقی است که زنان کشور در سال های گذشته به آن نائل شده اند.

فرماندار قصرقند، شکل گیری گفتمان توسعه و ایجاد اراده در زنانی که به حاشیه رفته اند و تغییر نگاه به نقش آفرینی زنان در جامعه را در تقویت حضور بانوان در عرصه های مختلف تاثیرگذار دانست و گفت: مطمئناً بدون حمایت دولت توانمندی های زنان به گفتمان تبدیل نمی شود.

همچنین خانم بیتا بیات نائب رییس اتاق بازرگانی استان البرز نیز در سخنانی با اشاره به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور بر ضرورت همکاری و همدلی بخش های دولتی و خصوصی در راستای تقویت تولید دانش بنیان در جامعه و ایجاد اشتغال تاکید کرد.

خانم بیات با اشاره به حضور زنان در عرصه های مختلف اقتصادی از جمله اقتصاد بین المللی، خواستار برنامه ریزی و حمایت دولت برای حضور قدرتمند زنان در فعالیت های اقتصادی شد.

پریوش نظریه، نویسنده و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون با بیان برخی مشکلات و مسائل در حوزه سینما و تاتر خواستار توجه و حمایت بیشتر دولت از هنرمندان و فعالیت های هنری شد.

نظریه همچنین با انتقاد از برخی ناهنجاری ها و رفتارهای نامناسب در محیط زیست و طبیعت ایران خواستار تصویب قانون حمایت از حیوانات و تلاش برای نجات و حفظ محیط زیست در کشور شد.

در پایان این مراسم، نماز مغرب و عشاء به امامت حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی اقامه شد.