برای زنان تحصیل‌کرده در بخش‌های صنعتی، تولیدی و تجاری و تحصیل‌کرده‌های بخش آی‌تی مدل تعاونی پیشنهاد شده که می‌توانند با تشکیل تعاونی‌ها مجوز لازم را برای تولید از وزرات صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند.مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه زنان گفت: در طول 6 ماهی که به عنوان مشاور وزیر در این وزارتخانه بودم، اولین کاری که انجام شد مجموعه‌ فعالیت‌های صنعتی زنان، سازمان‌های غیردولتی فعال، و تشکل‌های بخش خصوصی شناسایی شدند و به همین منظور نمایشگاه نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار در هفته میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار شد. 

سهیلا جلودارزاده در خصوص این نمایشگاه توضیح داد: این نمایشگاه حدود 7 هزار متر زیربنا داشت و 500 بنگاه تجارتی، صنعتی و معدنی که توسط زنان سرمایه‌گذاری و اداره می‌شد در آن حضور داشتند. 

وی ادامه داد: حضور آنها در بخش‌های مختلف صنایع اعم از صنعت نساجی، صنعت پوشاک، صنایع وابسته به معدن و بخش معدن و صنایع کشاورزی بود که در کنار آنها صنایع دستی در سالن گسترده‌ای از سراسر کشور وجود داشت. بخش دولتی نیز انواع خدماتی را که ارائه می‌داد در آن نمایشگاه به نمایش گذاشته بود و ارتباط مستقیمی بین زنان مؤثر در این بخش با نهادهای دولتی و حمایتی برقرار شد؛ چراکه این ارتباط قطع شده بود. 

در این نمایشگاه مشکلات بخش‌های مختلف بررسی و ارزیابی شد
جلودارزاده با بیان اینکه زمینه این روابط متقابل در این نمایشگاه شکل گرفت و شبکه‌سازی انجام شد تا زنان بتوانند با کمک این شبکه‌سازی مشکلاتشان را بهتر حل کنند، اظهار کرد: در این نمایشگاه مشکلات بخش‌های مختلف بررسی و ارزیابی شد و در ارتباط با وزارتخانه‌های مختلف و نظام بانکی در حال پیگیری مشکلات هستیم. آن‌جایی‌که نیاز به قانون و جایی که نیاز به سرمایه‌گذاری و حمایت دولت دارد، برنامه‌هایی در حال پیگیری است.

برپایی نمایشگاه نقش‌آفرینی زنان هر ساله تا سال 1404
وی ادامه داد: در حال حاضر تمام مؤسساتی که در نمایشگاه حضور داشتند ارتباط خوبی با جامعه کار و تولید زنان برقرار کرده‌اند و از مراجعاتی که به بخش‌های مختلف و نیز دفتر ما می‌شود می‌توان به این موضوع پی برد. بنابرایناین  نمایشگاه قرار است سالانه برگزار شود و تا سال 1404 ادامه پیدا کند و امیدواریم در سراسر کشور این حرکت تولیدی و بهبود کیفیت تولید و جلب بازارهای خارجی کشورهای همسایه ادامه پیدا کند و در عرصه مصرف داخلی نیز مصرف کالای ایرانی و صادرکردن کالای ایرانی به همه دنیا؛ که آروزی جامعه صنعتی است، بتواند جنبه عملی بیابد.

جلودارزاده با بیان اینکه نمایشگاه در ایجاد الفت و همکاری و اطلاع‌رسانی نقش دارد، گفت: امسال چون اولین سال برگزاری آن بود تنها 500 بانو از سراسر کشور حضور داشتند، اما امیدواریم سال به سال این حضور سراسری‌تر شود و همه انواع مشارکت تولیدی زنان؛ اعم از تولید خانگی، خانوادگی، تعاونی، صنعتی و تولیدات انبوه و نیز در زمینه کالای فرهنگی، لوازم خانگی و پوشاک در آنجا به نمایش درآید و ما را از مرحله خام‌فروشی در معادن به مرحله بهره‌برداری از سنگ‌های قیمتی، نیمه‌قیمتی و سنگ‌های ساختمانی با همکاری زنان برسد و به جای خام‌فروشی به کالای تولیدشده برسیم و ارزش افزوده آن صرف ساخت کشور شود.

هم‌اکنون در پنج رشته اصلی در حال برنامه‌ریزی برای زنان هستیم
مشاور امور بانوان وزیر صنعت، معدن و تجارت به اقدامات دیگر اشاره کرد و گفت: علاوه بر حل مشکلات فردی، زمینه‌سازی برای حمایت‌های بنیادی و برنامه‌های پنج ساله ششم و هفتم است که این مطالعات و برنامه‌ریزی‌‎ها منتظر تدوین استراتژی حضور زنان و مشارکت آنها در صنعت، معدن و تجارت بوده که هم‌اکنون در پنج رشته اصلی در حال برنامه‌ریزی است. 

جلودارزاده تصریح کرد: این رشته‌ها شامل صنعت نساجی، صنایع بهداشتی- آرایشی، صنایع سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، تراش و ساخت زیورآلات و صنایعی است که بیشترین مصرف‌کننده آن زنان هستند و در تولید آن ازطرفی نقش سنتی و تجربه دارند و از سوی دیگر علاقه‌مندی و ذوق و سلیقه بیشتر و بهتری برای تولید دارند و به همین منظور برنامه‌ریزی خاصی برای زنان در حال انجام است. 

برنامه‌ریزی برای مشارکت حداقل 30 درصدی زنان در تمام عرصه‌های بخش‌های صنعتی
نماینده مجلس پنجم و ششم اظهار کرد: مشارکت حداقل 30 درصدی را برای حضور زنان در صنعت، معدن و تجارت پیش‌بینی کردیم؛ زیرا سهم 30 درصدی یک سهم ماندگار و غیر قابل حذف است و در هر بخشی که گروهی 30 درصد سهم را داشته باشد دیگر از آن عرصه قابل حذف نیست. هم‌اکنون این سهم 30 درصدی را در برخی عرصه‌ها و حتی بیشتر در تولید داریم، اما به لحاظ اینکه این تولید یا خانگی است یا خانوادگی یا فقط در سطح کارگر ساده، ماهر یا نیمه‌ماهر است؛ نتوانسته خود را نشان دهد. 

جلودارزاده ابراز امیدواری کرد که در بخش کارآفرینی که بهره‌برداری از کار است و سرمایه به آن سمت سوق داده می‌شود، زنان بتوانند با سرمایه‌های خود، که امروز به بانک‌ها سپرده می‌شود یا اینکه توسط دیگران سود کمی را به آنها برمی‌گرداند، به بخش تولید هدایت شوند. 

می‌خواهیم زنان تا سال 1404 به طور کلی در 30 درصد از توسعه پایدار مشارکت داشته باشند
وی با بیان اینکه می‌خواهیم زنان تا سال 1404 به طور کلی در 30 درصد از توسعه پایدار مشارکت داشته باشند، افزود: در حال حاضر حدود 17 درصد زنان در بخش صنعت، معدن و تجارت فعال هستند؛ و کف 30 درصد در تمام سطوح است و نه فقط در سطح کارگری ساده و ایجاد ارزش افزوده. زنان در افزایش درآمد ناخالص ملی بیش از اینها مشارکت دارند، ولی در سطوح سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، اجرا و مدیریت حضور زنان کمرنگ‌تر است و بهره بسیار کمی از این همه مشارکت اقتصادی زنان عاید جامعه اقتصادی زنان می‌شود، اما اگر این کف 30 درصد برای همه سطوح درنظر گرفته شود، می‌توانیم یک مشارکت و اشتغال پایدار و بهره‌وری مناسبی برای جامعه زنان در این فعالیت‌ها داشته باشیم.

مدل تشکلی تعاونی برای زنان تحصیلکرده در بخش صنعتی، تولیدی و تجاری/ اجرای طرح پایلوت مشارکتی زنان از اول مهر ماه
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای زنان تحصیل‌کرده در بخش‌های صنعتی، تولیدی و تجاری و تحصیل‌کرده‌های بخش آی‌تی (فن‌آوری اطلاعات) مدل تعاونی پیشنهاد شده است که می‌توانند با تشکیل تعاونی‌ها مجوز لازم را برای تولید در این عرصه‌ها از وزرات صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند. 

جلودارزاده تصریح کرد: در حال حاضر درصدد تهیه طرح پایلوت هستیم تا به عنوان یک مدل مشارکتی زنان در کشور به خصوص مناطق محروم بتواند مورد استفاده قرار گیرد. این طرح در حال مطالعه و بررسی است و از اول مهرماه اجرا خواهد شد. 

وی همچنین به تهیه دو برنامه پنج ساله که بتواند اهداف چشم‌انداز را برای توسعه پایدار محقق کند، اشاره کرد و گفت: به اعتقاد ما و مبتنی بر تمام آموزه‌های دینی و علمی امروز جامعه بشری، توسعه بدون همکاری همه امکان‌پذیر نیست. زنان هم می‌توانند نقش 50 درصدی تولیدی داشته باشند و هم در مصرف نقش داشته باشند و نیز در ایجاد انگیزه‌های مربوط به فرهنگ کار و اصلاح فرهنگ مصرف نقش داشته باشند. 

جلودارزاده افزود: این موارد از علائم توسعه‌یافتگی کشورهاست که چقدر زنان در این امر احساس وابستگی می‌کنند، شغل دارند و با استفاده از هوش هیجانی خود می‌توانند خانواده و جامعه را در مسیر توسعه به جلو ببرند. 

وی تأکید کرد: جوامعی که زنان فقط مصرف‌کننده باشند دچار انحطاط و سقوط اقتصادی می‌شوند و اگر زنان در تولید نقش داشته باشند، مایه پایداری و ماندگاری آن پیشرفت هستند. 

همکاری با 6 وزارتخانه 
مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص امضای تفاهم‌نامه با سایر وزارتخانه‌ها گفت: در حال حاضر 6 وزارتخانه در حال همکاری با سرپرستی معاونت امور زنان ریاست جمهوری هستند تا بتوانند کار جمعی را شکل دهند و در قالب برنامه پنج ساله ششم این تفاهم را عملی کنند. اهداف این تفاهم‌نامه‌ها در درجه اول رسیدن به چشم‌انداز و توسعه کشور است و در درجه دوم رساندن مشارکت زنان تا حداقل 30 درصد در تمام زمینه‌ها و حمایت برای رسیدن به این سطح از مشارکت تا سال 1404.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با وجود پتانسیل خوبی که در زنان وجود دارد و با برنامه‌ها و نیز با توجه به دیدگاه رئیس‌جمهور در مورد رفع تبعیض جنسیتی، حمایت‌های خوبی از طرف دولت داشته باشیم و تا سال 1404 بتوانیم به این مرحله از اهداف خود برسیم.