نماینده مردم تهران در مجلس دهم از اعلام نهایی نتیجه بررسی تشکیل کمیسیون زنان و خانواده در مجلس خبر داد و گفت: پس از مشخص شدن سخنگوی فراکسیون زنان، نتیجه نهایی تشکیل کمیسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی اعلام میشود.
فاطمه سعیدی، نماینده مردم تهران در مجلس دهم در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد آخرین وضعیت تشکیل کمیسیون زنان و خانواده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همچنان در فراکسیون زنان در حال بحث و بررسی این موضوع هستیم اما هنوز به جمع بندی نهایی نرسیدهایم و پس از تعطیلات هفته آینده، نتیجه نهایی تصمیمات فراکسیون زنان را اعلام میکنیم.
وی در مورد برنامههای در دست پیگیری فراکسیون زنان گفت: قرار شد که همه خانمهای مجلس نظرات و پیشنهادات خود را در فراکسیون زنان به بحث و بررسی گذاشته و پس از ارزیابیهای کارشناسی این پیشنهادات، نتیجه نهایی از سوی سخنگوی فراکسیون به اطلاع عمومی میرسد.
سعیدی یادآور شد: چند نفر از بانوان کاندیدای سخنگویی فراکسیون شدهاند اما هنوز به تایید نهایی نرسیده است و حتی برخی از زنان برای کاندیدا شدن نیز به نتیجه نرسیدهاند.
پیش از این پروانه مافی، منتخب دوره دهم مجلس شورای اسلامی از پیشنهاد تشکیل کمیسیون زنان و خانواده در مجلس دهم خبر داده و به خبرنگار آنا گفته بود: با توجه به افزایش آرای مردم مبنی بر حضور زنان در مجلس باید مسایل و مطالبات زنان در کمیسیون زنان و خانواده پیگیری شود زیرا فراکسیون زنان و خانواده قدرت و امکانات اجرایی ندارد.
به گزارش آنا، تا مجلس سوم شورای اسلامی چهار نماینده زن فعالیت داشتند، در مجلس چهارم نیز تعداد نمایندگان زن به 9 تن افزایش یافت برهمین اساس حضور زنان در مجلس رشد دو برابری داشت. با استناد به افزایش دو برابری تعداد نمایندگان زن در مجلس مشخص میشود که مطالبات زنان جامعه نیز افزایش یافته که به زنان رای داده و خواهان حضور آنها در مجلس شدهاند بر همین اساس پیشنهاد ایجاد کمیسیون ویژه زنان در مجلس چهارم ارائه شد. این در حالی است که طرح موضوع تشکیل کمیسیون زنان و خانواده از سال 71 در مجلس در حال رفت و برگشت بود به طوری که پس از رد این موضوع در سال 71 مجددا در سال 72 دوباره رد شد. همچنین پس از مطرح شدن در مجلس چهارم نیز این موضوع رد شد اما در مجلس پنجم با عنوان کمیسیون زنان و خانواده و جوانان تصویب شد. پس از تصویب ایجاد کمیسیون زنان و خانواده در مجلس پنجم تنها سه سال این کمیسیون فعالیت کرد و مجلس به استناد اینکه تعداد کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی زیاد است این کمیسیون را با کمیسیون فرهنگی مجلس ادغام و عنوان آن را به کمیته زنان و خانواده تغییر دادند.