اولین نشست هم اندیشی تعیین و تبیین نقش و جایگاه زنان در اقتصاد مقاومتی با حضور معاون رییس جمهور و تنی چند از اساتید اقتصاد در معاونت امور زنان و خانواده برگزارشد.

در این نشست به بررسی الزامات تحقق سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی با تاکید بر نقش زنان پرداخته شد. دکتر حسین راغفر عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه الزهرا ، عادلانه کردن سهم عوامل تولید را یکی از محورهای مهم با تاکید بر سهم زنان از تولید دانستند . از نگاه ایشان زنان به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل تولید و ایجاد ارزش افزوده همواره نقشی اساسی اما پنهان در اقتصاد داشته اند و لذا می توان با توجه به این مولفه و عدم تقلیل نقش زنان به نقش فرهنگی و خانواده ، میزان انعطاف بدنه کلی اقتصاد را در برابر شوکهای ناشی از عوامل برون زا در اقتصاد مورد توجه قرار داد.

دکتر فرشاد مومنی ، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه نیز با اشاره به لزوم غنی سازی مفهوم اقتصاد مقاومتی و فهم درست و عالمانه از این مفهوم عنوان داشتند که عنصر محوری در موضوع اقتصاد مقاومتی قدرت انعطاف برای واکنشهای به موقع و مساعد در برابر تغییرات و شوک های درونی و بیرونی می باشد . این شوک ها در درون خود فرصت ها و تهدید  هایی دارد و زنان یکی از اصلی ترین گروههایی هستند که در صورت عدم توانمند شدن در برابر این تغییرات مورد ضرر واقع می شوند. وی اقتباس سطحی و ناقص از این مفهوم را خطای راهبردی دانست که منجر به از کف رفتن این فرصت تاریخی خواهد شد.

دکتر شاکری ، رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه نیز ضمن اشاره به عوامل در هم تنیده ای که وضعیت موجود را رقم زده است ، نسبت به اهمیت احصاء نیازها و الزامات اجرایی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی و همچنین موانع پیش رو در این عرصه اشاراتی داشته و نسبت به حل سیستمی معضل اشتغال که امروز جمعیت زیادی از زنان تحصیلکرده به عنوان سرمایه های انسانی از آن بی بهره اند توضیحاتی ارائه فرمودند.

مهندس سلطانی ، عضو پژوهشکده اقتصادی دانشگاه الزهرا نیز با توجه به آمار موجود در حوزه فعالیتهای زنان اشاره داشتند که امروز جمع کثیری از زنان تحصیلکرده ما دچار مشکل بیکاری هستند و در حالی که بیش از 50 در صد از بودجه صرف شده برای آموزش ، صرف تحصیل دختران شده است اما این جمعیت تحصیلکرده نتوانسته در تولید و اشتغال مولد تاثیر داشته باشد و این موضوع در دراز مدت به شدت به ضرر اقتصاد کشور می باشد.

در ادامه دکتر باستانی ، معاون بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا نیز توضیحاتی را در خصوص فعالیتهای معاونت و نقش معاونت به عنوان دستگاه حاکمیتی مرتبط با حوزه زنان در زمینه اقتصاد مقاومتی ارائه نمودند.

در خاتمه معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده  ، با ادامه دار خواندن این سلسله نشست ها ابراز امیدواری کردند که با برگزاری نشست های علمی مستمر در این خصوص بتوان به ادبیات نظری غنی تری در اقتصاد مقاومتی با تاکید بر نقش زنان دست یافته و نسبت به گفتمان سازی این مفهوم در حوزه زنان گام های مؤثری برداشت. وی همچنین در مورد حمایت معاونت از تدوین گزارشهای سیاستی مربوطه که مبنای سیاستگذاری ها در سال اقتصاد مقاومتی با اقدام و عمل قرار گیرد ، اعلام آمادگی کرد.