انعقاد تفاهم‌نامه فی‌مابین معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت متبوع، سازمان بهزیستی کشور، معاونت امور تعاون، سازمان آموزش فنی وحرفه ای و دریافت اعتبار از جمله اقدامات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

مشاوره وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان و خانواده به تشریح اقدامات این دفتر در سال 94 پرداخت.

 

وحیده نگین، مشاوره وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان به ارایه گزارش عملکرد سال 94 این دفتر پرداخت و تصریح کرد: در سال 94 نشست‌های متعدد با مشاوران امور بانوان و خانواده معاونت‌ها، سازمان‌ها، بانک‌ها و صندوق‌های تابعه برگزار کردیم و سه کارگروه با عناوین افزایش بهره‌وری پرسنل، اشتغال و تعاونی‌ها و بیمه‌های اجتماعی و حمایت‌های اجتماعی تشکیل شد. انعقاد تفاهم‌نامه فی‌مابین معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و وزارت متبوع، سازمان بهزیستی کشور، معاونت امور تعاون، سازمان آموزش فنی وحرفه ای و دریافت اعتبار از دیگر اقدامات است.

 

برگزاری سلسله نشست‌هایی با محوریت زنان کارگر

 

او ادامه داد: برگزاری همایش زنان در مسیر توسعه اجتماعی با تأکید بر برنامه ششم توسعه و چاپ مجموعه مقالات و گزارش‌های همایش، دریافت نظرات سازمان‌ها و معاونت‌ها و حضور فعال در کارگروه مربوطه جهت پیشنهاد احکام برنامه ششم توسعه در حوزه زنان و خانواده ( جامعه هدف وزارتخانه)، حضور و ارایه گزارش در همایش بین‌المللی زنان کارآفرین با چشم‌انداز جدید توسعه در کشور ارمنستان با هدف توسعه مهارت‌های حرفه‌ای زنان و ایجاد برنامه‌های کاری، ارتباط و ارتقای مشارکت زنان در سطوح داخلی و بین‌المللی، حضور مستمر در جلسات کمیسیون ستاد ملی زن و خانواده و ارایه گزارش اقدامات وزارت متبوع در راستای اجرای مصوبات ستاد مذکور، مشارکت با وزارت صنعت، معدن و تجارت در برگزاری نمایشگاه و همایش بین‌المللی نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار اجتماعی، مشارکت در برگزاری همایش تخصصی «نقش‌آفرینی زنان تعاون‌گر در کارآفرینی و اشتغال»، تشکیل کارگروه عالی توانمندسازی و توسعه اشتغال تعاونی‌های زنان با هدف افزایش توانمندی تعاونی‌ها، حضور در نشست‌های ماهانه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، برگزاری مراسم تقدیر از زنان نمونه کارگر اردیبهشت 94، برگزاری نشست مشترک با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، اخذ پیشنهادات معاونت‌های ستادی و سازمان‌های تابعه جهت طرح در کمیسیون تخصصی ستاد ملی زن و خانواده، همکاری با معاونت فرهنگی وزارتخانه جهت برگزاری سلسله نشست‌های 1- هم‌اندیشی ظرفیت‌های ناشناخته فرهنگی اجتماعی زنان کارگر، 2- همایش تبیین حقوق فرهنگی اجتماعی زنان کارگر و 3- همایش زنان، کتاب و توسعه پایدار، بخش دیگری از اقدامات دفتر امور زنان و خانواده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته بود.

 

تلاش برای گنجاندن ساعت ورزش در برنامه روزانه زنان شاغل در وزارت تعاون/ اجرای طرح 2 روزه غربالگری سرطان پستان

 

نگین با بیان این‌که در سال 94 برای اولین‌بار همکاران وزارت تعاون از طریق پوشش بیمه تکمیلی از خدمات مشاوره روانشناسی بهره‌مند شدند، گفت: همکاری با ستاد بزرگداشت مقام امام خمینی (ره) و برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی در وزارت متبوع، انجام طرح 2 روزه غربال‌گری سرطان پستان ویژه زنان شاغل در وزارتخانه، تشکیل جلسات برنامه‌ریزی جهت گنجاندن ساعت ورزش در برنامه روزانه زنان همکار، برگزاری سلسله نشست‌های آموزشی جهت کلیه همکاران وزارتخانه با حضور اساتید برجسته، برگزاری مراسم بزرگداشت مقام زن و روز مادر و حضور مستمر در کارگروه حمایت اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی سایر اقدامات این دفتر در سال 94 است.

 

پوشش بیمه تکمیلی کارکنان وزارت تعاون برای خدمات مشاوره روانشناختی

 

او با تأکید بر تلاش‌هایی که در سال 94 برای گنجاندن خدمات روانشناختی در بیمه تکمیلی کارکنان وزارت رفاه انجام شد، افزود: پس از این تلاش‌ها خدمات مشاوره روانشناختی به کارکنان وزارتخانه از ابتدای سال 95، تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفت.

 

جامعه به توانمندی زنان بی‌توجه بوده است

 

مشاوره وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان در مورد فعالیت‌های این بخش در زمینه برنامه ششم توسعه تصریح کرد: پیشنهادات حوزه زنان جامعه هدف وزارتخانه را به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارسال کردم و قرار شد که مبنای قانون‌گذاری باشد.در این زمینه جامعه هدف وزارتخانه درون‌سازمانی و برون‌سازمانی است که بخش برون‌سازمانی آن تهیه و به سازمان مدیریت ارسال شد. استفاده از مدیریت ‌زنانه یکی از عوامل کاهش فساد است. اعتقاد داریم تاکنون جامعه به توانمندی زنان بی‌توجه بوده که ما آن را عمدی نمی‌دانیم.

 

محیط‌های کاری به روش‌های عقلی، احساسی و اخلاقی زنان نیازمند است

 

او با بیان این‌که این بی‌توجهی ناشی از ساختار فرهنگی کشور است و نسبت به بهبود وضعیت زنان در جامعه امیدوارم، ادامه داد: در شرایط اقتصادی موجود بیشتر مشوق‌ها منتج به تولید و بالندگی نشده، همچنین آن‌چه باعث شکنندگی اقتصادی کشور شده، فساد است و شاید کشور ما در این برهه نیاز به پاکدامنی اقتصادی داشته باشد. باید به صدای زنان نیز همچون صدای مردان گوش داد. محیط‌های کاری همان‌قدر که به روش‌های عقلی و سودآور مردانه نیاز دارد، به روش‌های عقلی، احساسی و اخلاقی زنان نیز نیازمند است.