محمد باقر الفت در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل دادگستری استان البرز برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار البرزبانو مبنی بر اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم نسبت به ممانعت از خشونت علیه زنان چه اقداماتی انجام داده است اظهار داشت: مقوله خشونت یکی از مباحثی است که در معاونت پیشگیری به صورت جدی پرداخته می شود که انواع و اقسام مختلفی دارد.
وی خشونت علیه زنان در محیط خانواده را یکی از انواع خشونت ها عنوان کرد و افزود: متاسفانه معمولا بانوان قربانیان خشونت های خانگی هستند که به صورت ضرب و شتم همراه با جرح است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ضرب و شتم علیه زنان در محیط خانواده را یکی از علل طلاق در زوجین دانست و گفت: متاسفانه با تنگ کردن عرصه زندگی و به وجود آوردن شرایط نفرت در دل زنان نسبت به همسران خود زمینه های طلاق فراهم می شود.
الفت تصریح کرد: معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه برنامه های بسیاری در این زمینه داشته و با جامعه دانشگاهی و اساتید همکاری های اساسی دارند و تمام تلاش ها بر این است تا چهره رفتار مجرمانه، هرچه بیشتر از خشونت عاری شود.
وی با تاکید بر این مهم که هدف ما مدیریت منازعات است، گفت: تلاش ما این است که اقداماتی انجام دهیم که اختلافات بدون خشونت باشند به طوریکه اثاری از ضرب و جرح و استفاده از سلاح های گرم و سرد و برنده در منازعات نباشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه عنوان کرد: متوقف کردن منازعات نیاز به زمان دارد ولی متاسفانه امروزه امکانات لازم را در دسترس نداریم.
وی در پاسخ به این سوال که حمایت معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از سمن هایی که قصد فعالیت در حوزه ممانعت از خشونت علیه زنان را دارند چیست، خاطر نشان کرد: حضور سازمان های مردم نهاد در سطح جامعه بسیار تاثیرگذار است .
الفت تصریح کرد: قانون گذار در ماده 66 آیین دادرسی در خصوص دخالت سمن ها ظرفیت های لازم را ایجاد کرده است و به آن ها اجازه تحقیقات و پیگیری داده شده است.
وی در پایان گفت: جلسات بسیاری با سمن های فعال در تهران و دیگر استان ها برگزار می شود که همکاری های بسیار خوبی با این سازمان های مردم نهاد صورت می گیرد.