فراکسیون زنان مجلس دهم فراکسیونی است که فارغ از جریانات و جناح بندی‌های مجلس، یک هدف را دنبال می‌کند و آن تامین مطالبات و خواسته‌های برحق زنان جامعه است؛ آن‌هم با استناد به قانون اساسی و در چارچوب قوانین مدون

 فراکسیون زنان مجلس دهم فراکسیونی است که فارغ از جریانات و جناح بندی‌های مجلس، یک هدف را دنبال می‌کند و آن تامین مطالبات و خواسته‌های برحق زنان جامعه است؛ آن‌هم با استناد به قانون اساسی و در چارچوب قوانین مدون. پویایی و فعال بودن این فراکسیون تنها راهی است که می‌تواند زمینه‌سازتحقق اهداف ماهوی آن باشد و به نظر می‌رسد فراکسیون زنان مجلس دهم کار خود را با قوت آغاز کرده و امید می‌رود همین رویه را دنبال کند. در جهت بررسی فعالیت‌های فراکسیون زنان،«آرمان» به گفت‌وگو با سهیلا جلودارزاده، عضو فراکسیون زنان پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

فراکسیون زنان مجلس، پرتعدادترین دوره خود را آغاز کرده است، با توجه با مطالبات و نیازهای جامعه در حوزه زنان این فراکسیون چه برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده است؟

فراکسیون زنان با قدرت کار خود را آغاز کرده و اعضای آن در تلاش هستند تا در همه حوزه‌های مربوط به زنان کنشگر باشند و نقشی پویا و فعال ایفا کنند. یکی از مهم‌ترین بحث‌هایی که دراین مدت در دستور کار فراکسیون قرار گرفت، تهیه پیشنهادات برای احکام قانون برنامه ششم توسعه بود که ماده ۳۱ این لایحه به‌ صورت اختصاصی به حوزه زنان و خانواده می‌پردازد. در این ماده آمده است: «برای تحقق اهداف مندرج در اصول دهم و بیست و یکم قانون اساسی، اهداف سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی برنامه ششم مبنی بر «تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوقی شرعی و قانونی زنان در همه عرصه‌ها و توجه ویژه به نقش سازنده آنان و نیز برای بهره‌مندی جامعه از سرمایه انسانی زنان در فرایند توسعه پایدار و متوازن، کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند با سازماندهی و تقویت جایگاه سازمانی امور زنان و خانواده در دستگاه، نسبت به اعمال رویکرد عدالت جنسیتی در سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌های خود و ارزیابی آثار تصمیمات خود در آن چارچوب، براساس شاخص‌های ابلاغی ستاد ملی زن و خانواده اقدام کنند.» از آنجایی که این برنامه اساس برنامه‌های پنج ساله آینده کشور در حوزه زنان است، درباره ۱۲ حوزه نگران‌کننده درباره زنان پیشنهاداتی ارائه کرده‌ایم.

به ۱۲ حوزه اشاره کردید که در دغدغه خاطر فعالان و تصمیم‌گیرندگان در حوزه زنان است، این حوزه‌ها دقیقا چه مسائلی را شامل می‌شوند؟

در جهان ۱۲ حوزه وجود دارد که با عنوان «۱۲ حوزه نگران‌کننده زنان» شناخته می‌شود و همواره دغدغه مسئولان و فعالان است تا با ارتقا و بهبود آنان وضعیت زنان نیز بهبود یابد. این حوزه‌ها عبارتند از: زنان و فقر، آموزش و پرورش زنان، زنان و سلامت، زنان و مخاصمات مسلحانه، زنان و اقتصاد، زنان در قدرت و تصمیم‌سازی، سازوکارهای ارتقای زنان، حقوق بشر زنان، زنان و رسانه، زنان و محیط‌ زیست، دختربچه‌ها و نهادها و سازوکارها است. ما تلاش کردیم با توجه به نیازها و مطالبات جامعه این نیازها را در ماده ۳۱ لایحه برنامه ششم توسعه و در مواد دیگر بگنجانیم و به کمیسیون برنامه و بودجه و همچنین کمیسیون تلفیق ارائه دهیم.

آیا فراکسیون زنان مجلس دهم، تجربیات و طرح‌های فراکسیون زنان در مجلس‌های گذشته را مورد بازخوانی قرار داده است و پرونده‌ای از مجلس قبل وجود دارد که در فراکسیون جدید قابل پیگیری باشد؟

یکی از مسائلی که در حوزه زنان در دست اقدام داریم مساله«تقلیل ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص» است که از مجلس نهم باقی‌مانده است. باید گفت که این لایحه فقط مختص زنان شاغل در بخش دولتی است و زنان شاغل بخش خصوصی را شامل نمی‌شود. در مجلس نهم، کمیسیون اجتماعی تلاش کرد تا زنان بخش خصوصی را نیز شامل این قانون کند که به دلیل بار مالی این طرح، شورای نگهبان آن را به مجلس برگشت داد. این در حالی است که اگر این لایحه، زنان شاغل بخش دولتی را لحاظ کرده است، می‌تواند زنان بخش خصوصی را با مکانیزمی مانند کسر از مالیات آنان، در این لایحه در نظر گیرد؛ چرا که بر اساس قانون اساسی، تبعیض ناروا نباید صورت گیرد.

آینده فراکسیون زنان مجلس را چگونه ارزیابی می‌کنید و اینکه اعضای آن می‌توانند در یک تعامل حداکثری با دولت و سایر کمیسیون‌ها و فراکسیون‌های مجلس دهم، اتفاقات مثبتی را رقم بزنند؟

فراکسیون زنان مجلس دهم مصمم است تا با نگاه به قانون اساسی و همکاری با سایر نهادها و ارگان‌ها، مطالبات زنان در حوزه‌های یاد شده را تامین کند که این امر تعامل بالا با دولت و مجلس را می‌طلبد و اعضا تلاش دارند تا این هدف محقق شود. در مجموع تصورم این است که فراکسیون زنان در آینده فعال‌تر خواهد شد و با استفاده از تجربیات و پژوهش‌های انجام شده در این حوزه، به فعالیت می‌پردازد.