معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: توسعه عدالت آموزشی از اهداف دولت یازدهم و در مسیر تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

شهیندخت مولاوردی روز سه شنبه در مراسم آغاز سی و چهارمین دوره مسابقات فرهنگی و هنری دانش آموزان دختر کشور در نیشابور افزود: وزارت آموزش وپرورش تلاش های موثر، متعدد و مفید در راستای تحقق عدالت آموزشی و افزایش پوشش تحصیلی در سه سال گذشته داشته است.

وی با بیان اینکه افزایش پوشش تحصیلی دختران بازمانده از تحصیل در مناطق محروم از دیگر اهداف و برنامه های مورد پیگیری است، اظهار کرد: بنا به دلایل مختلف از جمله فقر فرهنگی و اقتصادی، باورهای سنتی، آداب و رسوم به دور از آموزه های دینی، هنوز دخترانی هستند که از تحصیل باز می مانند.

وی تاکید کرد: شناسایی و پوشش تحصیلی این دختران در مناطق محروم از برنامه های جدی و دارای اولویت است.

مولاوردی افزود: تقویت شیوه های ارتباطی والدین با دانش آموزان و بهبود وضعیت بهداشتی و آموزشی دانش آموزان دختر از دیگر برنامه های حوزه دختران و دانش آموزی است.

وی آموزش مسائل مرتبط با بلوغ و تکالیف آن به دانش آموزان دختر را که از سال گذشته آغاز شده از جمله پروژه های موفق و مورد استقبال دانست و اظهار کرد: آسیب شناسی روانی و اجتماعی دانش آموزان دوره متوسطه دوم نیز ازجمله برنامه های مهم و مفید است که در حوزه دختران دانش آموز در حال اجراست.

وی با اشاره به جامعیت سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: در بند چهارم سند جهانی توسعه پایدار آموزش و پرورش نیز که نقشه راه و برنامه جهانی برای 15 سال آینده می باشد و از سوی ایران نیز به امضا رسیده است بر تدوین آموزش فراگیر، دارای کیفیت، منصفانه و پیشبرد یادگیری در طول زندگی و برای همه تاکید شده است.

معاون رئیس جمهوری افزود: تاکید این سند جهانی بر ضرورت توسعه فراگیر و منصفانه آموزش و پرورش در حالی است که در سند تحول بنیادین نیز بر عدالت آموزشی به عنوان یکی از محورهای اصلی تاکید فراوان شده است.

وی اظهار کرد: ایران به عنوان عضو سازمان ملل و کشوری که رئیس جمهوری آن سال گذشته در اجلاس سران سازمان ملل این سند را امضا کرده، به تحقق این اهداف تعهد داشته و برنامه ریزی برای پیشرفت و توسعه آموزش و پرورش را در دستور کار دارد.

وی همچنین گفت: امیدواریم در فضای به وجود آمده ناشی از تلاش شبانه روزی و مدیریت جهادی دولت تدبیر و امید و با رهبری هوشمندانه رهبر معظم انقلاب به زودی شاهد گشایش اقتصادی، تحقق رونق اقتصادی و نجات کشور از اقتصاد تک محصولی و شاهد افزایش تولید و بهبود فضای کسب و کار باشیم.

وی اظهار کرد: باید شرایط را برای تحقق اهداف و آرمانهای مندرج در سند چشم انداز که کمتر از 9 سال به پایان آن باقی مانده است، فراهم کنیم.

در این مراسم از چهار عنوان کتاب در حوزه شعر و داستان دانش آموزی رونمایی شد.

سی و چهارمین دوره مسابقات فرهنگی و هنری دانش آموزان کشور در بخش دختران تا 29 مرداد در نیشابور ادامه دارد.

شهرستان نیشابور در 100 کیلومتری غرب مشهد واقع است.