معاون رییس جمهور در نشست بین المللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران که به مناسبت اجلاس شورای منطقه ای جنوب آسیا برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.

شهیندخت مولاوردی در  جلسه بین‌المللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران به مناسبت اجلاس شورای منطقه‌ای جنوب آسیا، با اشاره به اینکه خشونت مرز جغرافیایی ندارد و به عنوان پدیده ای جهانی در تمام کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه کاملا مشهود است تصریح کرد: زنان و کودکان از تبعات و عوارض ناشی از خشونت بخصوص در زندگی خانوادگی رنج می ببرند. آزارهای جسمی ، جنسی و روانی نه تنها تندرستی ، سلامتی عقل ، تعادل عاطفی و روانی آنها را به خطر می اندازد بلکه جامعه را نیز متضرر می کند و  بهایی که بابت این صدمات پرداخت می شود دولتها را با مشکلات گوناگون اقتصادی ، اجتماعی، فرهنگی و خدماتی درگیر می کند.

وی گفت: در کتاب مقدس ما اشاره شده است که ما زن و مرد را از یک جنس خلق کردیم تا در کنار به هم آرامش برسند. رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز بارها به نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی تاکید کرده اند که باید حمایت اخلاقی و قانونی از زنان در برابر خشونت انجام گیرد و تنها در این صورت است که کار بزرگی در دفاع از حقوق زنان انجام شده است.

مولاوردی درباره راهکارهای مقابله عملی با خشونت گفت: برای رسیدن به هدف و بر اساس شاخص های اهداف توسعه پایدار (SDGs)، حذف و منع این شکل از خشونت نیازمند عملکرد جمعی و مشارکتی تمامی دستگاههای دولتی، مجلس، قوه قضاییه، اساتید و محققین، سازمانهای بین المللی، بخش خصوصی و به ویژه عنصر کلیدی سازمانهای مردم نهاد(NGOs ) می باشد.

وی در ادامه به اقدامات کشور ایران اشاره کرد و گفت: در ایران سازمان بهزیستی با اجرای طرح اورژانس اجتماعی و با ایجاد مراکز مداخله در بحران و راه اندازی و ارائه خدمات سیار با خط تلفن 123 و ایجاد خانه های امن برای زنان و کودکان فعالیت خوبی را برای پیشگیری و حمایت از قربانیان خشونت خانگی انجام می دهد. ما در ایران اعتقاد راسخ داریم تحقق جامعه سالم در گرو سلامت زنان، مادران و دختران جامعه است و ارتقای وضعیت سلامت زنان نشان دهنده حرکت هدفمند جامعه و یکی از الزامات توسعه می باشد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده برخی اقدامات این معاونت را در این حوزه برشمرد و در پایان موفقیت فدراسیون  IPPF را برای ارتقاء سلامت در سطح جهانی و موفقیت انجمن سلامت خانواده ایران را در زمینه سلامت زنان ایران خصوصاً در اقشار آسیب پذیر و برنامه های پیشگیری از خشونت علیه زنان و دختران خواستار شد.