معاون اول رییس جمهور گفت: یکی از محورهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است که در همین رابطه کارگروهی با مسئولیت سازمان صدا و سیما تشکیل شده و انتظار دولت این است که گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در دستور کار جدی اصحاب فرهنگ قرار گیرد و دولت را در این زمینه یاری کنند.

دکتر اسحاق جهانگیری در همایش تبیین دستاوردهای فرهنگی دولت تدبیر و امید که در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار داشت: امروز این همایش در چهارچوب تبیین اقدامات دولت در حوزه فرهنگ برگزار شده و قرار است دستگاه‌ هایی از دولت که به طور مستقیم‌تری عهده‌دار بخش‌هایی از فرهنگ هستند، به طرح مسائل و دستاوردهای خود بپردازند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه اهمیت مقوله فرهنگ در نظام و جامعه ما به اعتبار سرشت و ماهیت انقلاب اسلامی، پیشینه تاریخی و تمدنی ایران،آرمان‌های والای امام راحل و رهبری معظم انقلاب و الزامات و ضرور‌‌ت‌های توسعه همه جانبه و پایدارکشور روشن است، گفت: انقلاب ما در درجه اول انقلاب در فرهنگ و انقلاب برای ارتقای فرهنگ وانقلاب برای بهبودکیفیت زندگی درهمه عرصه‌ها برپایه فرهنگ و اراده هست.

وی خاطر نشان کرد: در میان مولفه های مختلف که در توسعه همه جانبه کشور نقش ایفا می کنند، سرمایه فرهنگی از سایر سرمایه ها برجسته تر و ممتازتر است و قطعا مسائلی که در بخش فرهنگی وجود دارد می تواند کشور را به توسعه پایدار برساند.

در میان مولفه های مختلف که در توسعه همه جانبه کشور نقش ایفا می کنند، سرمایه فرهنگی از سایر سرمایه ها برجسته تر و ممتازتر است و قطعا مسائلی که در بخش فرهنگی وجود دارد می تواند کشور را به توسعه پایدار برساند

 

دکتر جهانگیری با بیان اینکه باید در ارزیابی موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌های دولت در بخش فرهنگ، به مسئولیت‌های مشترک و ملی درتوجه به ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی کشور بیش از پیش توجه کنیم، تصریح کرد: اگر به صورت جدی به دنبال توسعه اقتصادی هستیم و می خواهیم سرمایه های طبیعی را برای رفاه مردم بکار گیریم، شرط لازم توجه به سرمایه انسانی، سرمایه اجتماعی و سرمایه فرهنگی است. این هم مساله دولت است و هم مسئله همه بخش‌های حاکمیتی دیگرکشور.

معاون اول رییس جمهور اظهار داشت: مناسب بودن یا نبودن وضعیت فرهنگی کشور بیش و پیش ازآنچه فقط به سنجش به ظواهر برگردد، متوجه همین ضرورت است که چگونه از قدرت فرهنگ برای حل مسائل پیش رو در توسعه بهره می‌گیریم، استفاده مناسب از قدرت فرهنگ، رویکرد ونگاه مناسب، زمینه مناسب و ساختار مناسب می‌طلبد که برای نیل به آنها باید همکاری و هماهنگی درهمه بخشها وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: در ارزیابی موارد دستیابی به موفقیت و یا عدم موفقیت به این واقعیت می‌رسیم که در مواردی که به اهداف مورد نظر دست نیافته ایم، یکی از دلایل اصلی، عدم توجه کافی به مسائل فرهنگی بوده که نقش تعیین کننده ای دارد.

دکتر جهانگیری با اشاره به اهتمام دولت تدبیر و امید نسبت به مقوله فرهنگ خاطرنشان کرد: دولت از ابتدا علی رغم مشکلات اقتصادی، از اهمیت فرهنگ غافل نبود و با وجود تهدیدات بین المللی، تحریم ها و برنامه ای که برای مهار تورم و برگرداندن رونق به اقتصاد کشور در پیش گرفته بود،‌ اما مسائل آموزشی، علم و فناوری، فرهنگ و هنر، جوانان و زنان، گردشگری و میراث فرهنگی و ارتقاء سرمایه های اجتماعی را همواره در دستور کار خود داشت و هیچ گاه در این زمینه غفلت نکرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به اهمیت فرهنگ گفت: ضرورت ارتقای توانمندی فرهنگی دولت، نظام وجامعه را بسیار مهم می‌دانیم و به بالا بردن قدرت فرهنگ به تعبیر ایشان هم در عرصه های آفندی و هم در عرصه های پدافندی بایددرهمه بخشها و زمینه ها اهتمام ویژه داشته باشیم.

دکتر جهانگیری اضافه کرد: برای این کار باید به لوازم و اقتضائات رشد خلاقیت و شکوفایی و نمایندگی چه در عرصه آموزش، چه در عرصه هنر و فرهنگ و اندیشه، چه در حوزه علوم و فناوری، چه در حوزه ورزش و اوقات فراغت، چه در عرصه ارزشها و باورها و چه در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی و همه عرصه های دیگر متعهد و پایبند باشیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه باید بر سرمایه‌های فرهنگی، اجتماعی و انسانی و حتی سرمایه های نمادین خود بیفزایم، گفت: باید به مهمترین بخشهای مولد جامعه یعنی زنان و جوانان و نخبگان توجه ویژه داشته باشیم و دانشگاه، ‌حوزه، مدرسه، رسانه، خانواده، مسجد و همه مراکز و نهادهای علمی، آموزشی، فرهنگی و هنری باید کانون امید و اعتماد و نشاط باشند.

دکتر جهانگیری با تاکید بر اینکه دولت باید بتواند تامین کننده شرایط و لوازم رشد اندیشه و فرهنگ و حمایت از نخبگان و مولدان فرهنگی باشد، اظهار داشت: بی دولتی در فرهنگ به سود هیچ‌ کس در نظام و کشور نیست. تقویت حس دولتداری در عرصه فرهنگ به نفع همه بخشها و همه دلسوزان جامعه و کشور و نظام را به دنبال خواهدداشت. این یعنی پذیرش قانون به جای سلیقه و نظر و هر سیاست و رویکرد و یعنی بالا بردن احساس امنیت و ثبات مدیریت در میان نخبگان و جامعه.

وی همچنین با اشاره به پشت سرگذاشتن شوک نفتی و عدم تاثیر پذیری اقتصاد کشور از کاهش بهای نفت اظهار داشت: در شرایطی که بسیاری از کشورهای نفت خیز با کاهش قیمت نفت دچار تلاطم اقتصادی شدند اما جمهوری اسلامی ایران با وجود آنکه هنوز در شرایط تحریم قرار داشت،‌ به خوبی توانست از این تنش عبور کند و اقتصاد کشور دچار بحران نشد که این دستاورد مهم بیش از همه مرهون اعتمادی است که مردم به مسئولین داشتند.

معاون اول رییس جمهور افزود: در سال های گذشته حس دولت داری در مردم تضعیف شده بود به همین خاطر دولت تدبیر و امید مصمم شد تا این حس را در مردم تقویت کند و قانون به جای نظر افراد در کشور حاکم شود.

در این مراسم که معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ ورزش و جوانان، علوم،تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش،‌ رییس سازمان میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری و جمعی از مسئولین و اصحاب فرهنگ و هنر حضور داشتند، صالحی امیری رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گزارشی از برخی دستاوردهای فرهنگی دولت در سه سال گذشته ارائه کرد و به تشریح برخی از اهداف برگزاری این همایش پرداخت.