معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده از تلاش این معاونت برای ارتقای جایگاه زنان در برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: امیدواریم از فرصت پیش آمده برای حفظ و ارتقای جایگاه زنان و خانواده در جامعه گام های اساسی برداشته شود.
شهیندخت مولاوردی عصر چهارشنبه همزمان با سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان قزوین در جلسه بانوان توانمند استان قزوین، افزود: در سال پایانی برنامه پنجم توسعه با توجه به احساس نیاز به شناخت کلی از وضعیت موجود، اطلس وضعیت زنان و خانواده تدوین و مبنای برنامه ریزی نیز برای برنامه ششم و طراحی نشست های منطقه ای صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در دوران گذشته شاهد تنزل شدید سرمایه اجتماعی در حوزه زنان و خانواده بودیم، اضافه کرد: دو مولفه اصلی این سرمایه یعنی اعتماد و مشارکت بود که در نهایت به این نتیجه رسیدیم تا برای ارتقای اعتماد به نفس زنان، اعتماد دولت به زنان و اعتماد زنان به دولت اقدام کنیم.
به گفته ملاوردی، در سال ۹۲ با روی کار آمدن دولت یازدهم با حجم زیادی از مصوبات گذشته در حوزه مسائل زنان و خانواده مواجه شدیم که با بررسی آنها دریافتیم بسیاری از آنها به اجرا در نیامده است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: در این حوزه اقدام هایی از دولت های گذشته از جمله تدوین و ارائه لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت با همکاری قوه قضائیه آغاز شده بود ضمن آنکه در ماده ۲۳۰ قانون پنجم توسعه کشور نیز پیشگیری از آسیب های اجتماعی و بازنگری قوانین و مقررات در قالب ۱۴ محور از ماموریت های معاونت امور زنان و خانواده است که باید با همکاری دستگاه های اجرایی به انجام برسد.
این مسئول اضافه کرد: از سوی دیگر و در ترسیم اطلس وضعیت زنان و خانواده مشخص شد هر شهر و استان کشور مسائل و آسیب های خاص خود را داشته که باید متناسب با آن برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
ملاوردی با اشاره به تعداد رو به رشد زنان سرپرست خانوار براساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۹۰، گفت: این مهم تنها نتیجه عملکرد یک یا دو دولت نیست و حتی در مواردی مانند افزایش سن ازدواج، نرخ طلاق و عدم رغبت به ازدواج و فرزندآوری مشکلی جهانی محسوب شده که پذیرش این مهم برای جامعه ما سنگین است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان ادامه داد: همین روند رو به رشد آسیب های اجتماعی زنان، ما را بر آن داشت که با پرهیز از فعالیت های جزیره ای و در پیش گرفتن همکاری های شبکه ای، به حل مشکلات اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: با توجه به رویکرد اجتماع محور دولت یازدهم در دوره های آموزشی که در ۸ منطقه کشور داشتیم استان ها را با آسیب های اجتماعی مشابه در یک دسته قرار داده و این همکاری ها را در سه سطح دولت با دولت، دولت با سمن ها و سمن ها با سمن ها را طراحی کرده و شاهد نتایج رضایت بخشی نیز بودیم.
ملاوردی یادآور شد: در چارچوب ماموریت های معاونت امور زنان و خانواده، مشابه ساختارهایی که در دنیا وجود دارد تلاش کردیم از عملکردهای کلیشه ای پرهیز و ماموریت خود را در چند محور مشخص از جمله شناسایی وضعیت و ظرفیت های ملی، دولتی و بین المللی، جذب مشارکت حداکثری برای پرداختن به برخی مسائل و در نهایت همکاری شبکه ای با تجمیع داشته ها انجام دهیم.
به گفته وی، با تعهد به اجرای ماده ۲۳۰ قانون برنامه پنجم توسعه و براساس روابط پیش بینی شده حدود ۲۰ تفاهم نامه، ۴۵ موافقت نامه اجرایی و ۸۰ طرح طی سه سال و نیم اجرا و برخی از آنها هم نیازمند اقدام فوری بودند.
وی اضافه کرد: طی این مدت همچنین با حمایت هایی که از طرح ها و برنامه های سازمان های مردم نهاد داشتیم از بین ۵۵۰ طرح پیشنهادی، ۲۵۰ طرح را با هدف اشتغالزایی زنان، آموزش، توسعه و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و تحکیم خانواده مورد حمایت قرار دادیم.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در پایان اضافه کرد: باید عرصه برای ابراز وجود و حضور زنان در کنار مردان فراهم شود تا این قشر به نحو شایسته ای توانمندی های خود را به منصه بروز و ظهور رسانده و امیدواریم برنامه ششم توسعه بتواند این هدف را محقق کند.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در سی و یکمین سفر هیات دولت روز چهارشنبه در قزوین حضور یافت.
دولتمردان تدبیر و امید از نخستین سفر استانی خود در ۲۴ دی سال ۹۲ تاکنون به استان های خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان رضوی، زنجان، گلستان، خراسان جنوبی، بوشهر، اصفهان، قم، گیلان، فارس، آذربایجان شرقی، شهرستانهای استان تهران (شهریار، ملارد و قدس، اسلامشهر، ری، رباط کریم و بهارستان)، خراسان شمالی، کردستان، همدان، مازندران، یزد، سمنان، کرمان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده و قزوین سی و یکمین مقصد کاروان امید است.
حضور در جمع علما و ائمه جمعه، نشست با نخبگان و فعالان اقتصادی، خانواده معظم ایثارگران و شهدا و شرکت در شورای اداری مدیران از جمله برنامه های سفر دو روزه دکتر روحانی به استان قزوین بود.