معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: رویکرد دولت تحقق عدالت اجتماعی است که عدالت جنسیتی بخشی از آن محسوب می شود.

شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در جریان بازدید از چند واحد صنعتی با مدیریت بانوان در شهرک صنعتی توس مشهد افزود: در این ارتباط دو هدف اصلی عدالت جنسیتی و توانمندسازی زنان دنبال می شود که هر دو از اهداف اصلی برنامه توسعه پایدار است.

وی ادامه داد: پس از اجلاس پکن، جمهوری اسلامی ایران مفهوم عدالت جنسیتی را به جای برابری جنسیتی مطرح کرد و در قالب همین رویکرد اهدافی را پیش بینی کرده و آنها را پیش می بریم.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه همچنین گفت: مشارکت زنان کشور در حوزه های اقتصادی و سیاسی خوشایند نیست و این دو حوزه از جمله چالشهای جامعه بانوان است.

وی افزود: امروز زنان ایرانی در حوزه های آموزش، بهداشت و سلامت فعالتر از حوزه های اقتصادی و سیاسی هستند.

مولاوردی ادامه داد: رتبه ایران در موضوع شکاف جنسیتی بر خلاف واقعیت جامعه در عرصه جهانی پایین است بطوری که بر اساس گزارش سال ۲۰۱۶ مجمع جهانی اقتصاد جایگاه ما از میان ۱۴۵ کشور رتبه ۱۴۱ می باشد.

وی گفت: در کشور ما مردان بیشتر به موقعیتهای سیاسی و اقتصادی و زنان اغلب به شرایط و موقعیتهای فرهنگی و اجتماعی دسترسی دارند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: برای تغییر و دقیقتر شدن اطلاعات آماری و مشخص شدن نقش زنان در این بخشها باید تفکیک جنسیتی در آمار و اطلاعات دریافتی از جمله سرشماری شکل گیرد تا دسترسی به این آمار در حوزه های مختلف بطور مشخص فراهم شود.

وی ادامه داد: تا زمانی که نظام آماری منطبق با استانداردهای جهانی نشود بطور قطع رتبه ما پایین تر است و بعید به نظر می رسد این جایگاه تغییر محسوسی داشته باشد.

مولاوردی گفت: در بررسیهایی که در ابتدای تدوین برنامه ششم توسعه صورت گرفت مشخص شد کشور در زمینه توسعه متوازن مشکل دارد و در حوزه زنان و خانواده هم انواع عدم تعادل به چشم می خورد.

وی افزود: در بخشهای مختلف حوزه زنان اعم از نقشهای خانوادگی و اجتماعی، مدیریتها و پستها ، بازار کار و مانند آن نوعی عدم تعادل جنسیتی وجود دارد.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: بر این مبنا سند برنامه ششم توسعه در حوزه زنان تدوین شد که امید است در پنج سال آینده به یک شرایط عادی در این بخش رسیده و بر اساس هدفگذاری درست به سوی وضعیت مطلوب حرکت کنیم.