قم ـ ایرنا ـ رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: برای شناخت آسیب های اجتماعی در حوزه زنان و ارائه راهکارهای رفع آن، لازم است پژوهش های عمیق علمی و فعالیت های تحقیقاتی در دانشگاه ها و مراکز علمی افزایش پیدا کند.

پایگاه خبری تحلیلی قم پرس، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی روز پنجشنبه در دیدار اعضای شورای فرهنگی و اجتماعی زنان کشور، با اشاره به این که حضور زنان شایسته و دغدغه مند در جامعه از برکت های نظام اسلامی، افزود: موضوع زنان از ابتدای تاریخ اسلام مورد توجه بوده و نظرهای مختلفی هم در این مورد بیان شده است.
وی ادامه داد: اما در زمان حاضر که کشورهای غربی از این موضوع به عنوان دستاویزی علیه مسلمانان استفاده می کنند، لازم است فعالیت های علمی و پژوهشی گسترده ای پیرامون ابعاد مختلف مساله زنان در مراکز دانشگاهی و حوزوی کشور انجام شود.
وی بیان کرد: بهترین راه حل برای پاسخ گویی به این سوال که نظر اسلام در خصوص زنان چیست، مراجعه به آیه های قرآن کریم، روایت های معصومین(ع) و سیره زندگانی ایشان است.
وی ادامه داد: اگر سوال شود که در این خصوص تا کنون کار تحقیقاتی کافی انجام شده است یا خیر، باید گفت کارهایی انجام شده اما فعالیت های پژوهشی که بتواند در جهان امروز و در رسانه ها به شبهه های موجود پاسخ گوید، در حد قابل قبول نیست.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به اهمیت شناخت احکام اسلام در موضوع زنان برای رفع آسیب های اجتماعی، گفت: باید کارشناسانی داشته باشیم که در موضوع زنان تحقیقات لازم را انجام داده باشند و بتوانند به شبهه افکنی دشمنان پاسخ گویند.
وی بیان کرد: این فعالیت ها وقتی ثمر خواهد داد که کارشناسان ما، هم نسبت به احکام دینی آشنایی داشته باشند و هم بتوانند از آنها برای پاسخ گویی به شبهه ها استفاده کنند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به تلاش رسانه ای دشمن برای ایجاد انحراف در میان بانوان از طریق فضای مجازی و ماهواره ها، گفت: فعالیت های پژوهشی در حوزه زنان باید آنقدر گسترش یابد که هر بانویی در جامعه به آسانی بتواند به محتوای این تحقیقات دسترسی داشته باشد و از آن برای پاسخ گویی به شبهه ها استفاده کند.
وی با اشاره به اهمیت مخاطب شناسی در پژوهش های حوزه زنان، افزود: بعد از شناخت نظر اسلام، لازم است پاسخ شبهه ها براساس فرهنگی که مخاطب در آن پرورش یافته است، بیان شود.
وی ادامه داد: در تحلیل وضعیت فرهنگی امروز کشور نباید گرفتار بزرگنمایی شد و نه باید گفت مسائل جزئی هستند بلکه باید با نگاه کارشناسی و موشکافانه آنچه در حال رخ دادن است را بررسی کرد.
آیت الله مصباح یزدی با تاکید بر لزوم داشتن برنامه بلند مدت برای انجام فعالیت های فرهنگی، گفت: تمام استعدادها و ظرفیت های علمی و پژوهشی کشور باید برای ترویج فرهنگ اسلامی به کار گرفته شود.
وی با بیان این که مراکز دانشگاهی و حوزوی ایران می توانند مبلغان اسلامی را تربیت و به سراسر جهان اعزام کنند، افزود: بسیاری از غربی ها که مدتی را در ایران زندگی کرده اند پس از بازگشت به کشورشان در برابر تبلیغ های منفی علیه ایران ایستادند و از نظام اسلامی دفاع کردند.
وی در تحلیلی، وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور آمریکا را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: هیچ کشوری در دنیا ناامن تر و بدهکار تر از آمریکا نیست، و بسیاری از مردم آمریکا از این که در انتخابات آینده این کشور یکی از دو نامزد مطرح که دارای فسادهای مالی و جنسی هستند، می خواهد رئیس جمهور شود، احساس خجالت می کنند.
استاد برجسته حوزه علیمه قم هم چنین با اشاره به این که نیروی انسانی و امکانات خوبی برای تعالی فرهنگ کشور در اختیار مسئولان و مردم است، گفت: برای رسیدن به پیشرفت، تعیین اولویت ها و هدفگذاری اقدامی اساسی است که در باید مورد توجه کارشناسان قرار گیرد.
هم چنین مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور در حاشیه این دیدار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: هدف از انجام این دیدار استفاده از رهنمودهای عالمان دینی برای رفع آسیب های حوزه زنان است.
مینو اصلانی گفت: زنان در جامعه ایران با مساله های مختلفی مواجه هستند که برای شناخت راهکارهای رفع آن، باید فرهیختگان جامعه فعالیت های علمی و پژوهشی گسترده ای را مبتنی بر آموزه های اسلامی انجام دهند.
وی بیان کرد: بالا بردن دانش رسانه ای زنان برای مقابله با تهاجم رسانه ای دشمن کاری ضروری است که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان و کارشناسان قرار گیرد.
وی ادامه داد: نسل زنان جوان کشور، امروز با استفاده از رهنمودهای عالمانه دین و تقویت ارتباط با مراکز حوزوی و دانشگاهی به دنبال ایجاد محیطی سالم در فضای فرهنگی جامعه است.