استان مرکزی در دوم و سوم آبان ماه جاری میزبان کابینه یازدهم و کاروان تدبیر و امید است و به همین بهانه در میزگرد تخصصی با طیف های مختلف زنان استان مرکزی دیدگاه ها، انتظارات و مشکلات زنان استان و عملکرد سه سالانه دولن در این زمینه در بوته نقد و نظر گذا 


۴۹.۴ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۱۳ هزار نفری استان مرکزی را زنان شامل می شوند و بهره گیری از تجارب مهارتی، فکری و اجرایی این قشر در فرایند توسعه امری اجتناب ناپذیر است اما این مهم نیازمند ایجاد فضای مطلوب برای فعالیت و توانمندسازی و فرصت سازی برای عرض اندام آنان است.

در سه دهه اخیر زنان جامعه توانسته اند در حوزه های دانش و کسب علوم مختلف خوش بدرخشند و حتی در این حوزه از مردان نیز پیشی گرفته اند و انتظارشان بر این است که با تهیه و ارایه بسته های سیاسی و اجرایی ،اشتغال پایدار آنان روز به روز دامنه وسیع تری به خود بگیرد و بر مبنای حمایت های جامع و موثر بتوانند در جایگاه های حساس برای توسعه کشور نقش آفرینی کنند.

زنان انتظار دارند عدالت در به کارگیری افراد توانمند در امور و بخش های مختلف رعایت شود و در این بین سهم و ارزش های فکری و مهارتی آنان به درستی دیده شود.

خواسته ها و نیازهای جامعه زنان استان مرکزی از دولت در بخش های مختلف متفاوت است و آنچه رابطه دولت - ملت را به عنوان محور رشد جامعه تقویت می کند، ایجاد کرسی های بحث و نظر به منظور نقد منصفانه برنامه ها و ارایه پیشنهادات سازنده است و به همین منظور میزگردی با عنوان بررسی مسائل حوزه زنان و خانواده، مطالبات و دستاوردها در آیینه دولت یازدهم در آستانه سفر قریب الوقوع کاروان تدبیر و امید در خبرگزاری ایرنا استان مرکزی در اراک برگزار شد.

***نگاه دولت تدبیر و امید به حوزه زنان و خانواده ویژه است

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی گفت:دولت تدبیر و امید سیاست های خود را بر مبنای اعتدال تدوین کرده و به پیش می برد و از این منظور تقویت نهاد خانواده، بهبود جایگاه زنان در حوزه های مختلف با محرک های توانمندساز، جبران تفاوت فاحش نرخ بیکاری زنان و مردان، رفع تبعیض و حضور و اثربخشی بیشتر زنان در تصمیم سازی ها را مد نظر دارد.

زهرا فرجی افزود: راهبرد دولت در مسائل زنان تکیه بر شایسته سالاری است و می کوشد تا با برنامه های زیربنایی و تقویت شبکه های اجتماعی و مردم نهاد ضریب مشارکت جویی زنان را بیش از پیش در جامعه افزایش دهد.

به گزارش ایرنا، وی گفت: یکی از مصوبات کمیته بانوان ستاد سفر کاروان تدبیر و امید به این استان، برگزاری میزگردی تخصصی با هدف اطلاع رسانی گسترده از فعالیت ها و عملکرد دولت در طول سه سال گذشته بوده که به همت خبرگزاری ایرنا محقق شد.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی افزود: ویژگی بارز دولت تدبیر و امید که این کابینه را از کابینه های پیشین مجزا کرده ،نگاه ویژه به حوزه زنان و ترسیم افق روشن با برنامه ریزی منسجم برای تثبیت حضور زنان در امور جامعه است و با وجود همه تنگناهای مالی و مشکلات و چالش ها، دستاوردهای خوبی را نیز داشته است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی ادامه داد:کابینه یازدهم به عنوان نخستین گام شناسایی وضعیت زنان و خانواده، آسیب های موجود و گزارش های تحلیلی و آماری از وضعیت این قشر و ساختار خانواده را به تفکیک استان ها انجام داد و در این راستا اطلس و نقشه آسیب های اجتماعی تهیه شد و به عنوان الگوی اقدام علمی لحاظ شد.

به گزارش ایرنا، فرجی اظهار کرد: گام بعدی دولت در حوزه زنان و خانواده، تدوین و لحاظ ماده ۳۱ در لایحه احکام برنامه ششم توسعه و تدوین سندی در این راستا بود که به عنوان سند راهبری برنامه حوزه زنان و خانواده و ماده ای مجزا در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شد و در انجام آن از ظرفیت استان ها به خوبی و به صورت پررنگ استفاده شد.

وی عنوان کرد: اجرای طرح نظام هماهنگ توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با دستگاه های ذیربط از دیگر سیاست های موثر دولت تدبیر و امید در حوزه زنان و خانواده است که برای نخستین بار به صورت نمونه آزمایشی در شهر ری انتخاب شد و برخی از استان ها هم شروع کردند و منتظر انتشار گزارش ها و نقاط قوت و ضعف آن هستند تا به کل کشور تعمیم داده شود.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی اضافه کرد: ارایه بسته سیاستی اجرایی اشتغال پایدار زنان به شواری عالی اشتغال نیز از دیگر گام های خوب دولت برای زنان بود که با تاکید بر اشتغال دختران فارغ التحصیل دانشگاهی و زنان سرپرست خانوار طراحی شد و بسته ای جامع و حمایتی در این راستا با همکاری سازمان برنامه و بودجه تدوین شد.

فرجی گفت: تقویت و ترویج همکاری های شبکه ای بین جامعه مدنی و دولت در حوزه زنان و خانواده از دیگر دستاوردهای کابینه یازدهم است که در این خصوص تاکنون هشت نشست منطقه ای در سطح کشور و در قالب کارگاه های آموزشی سه روزه برگزار شده که در هر نشست ۲۰۰ نفر از فعالان حوزه زنان و خانواده و اعضای سمن های مشارکت داشتند و آخرین نسشت به میزبانی استان مرکزی برگزار شده است.

وی بیان کرد: بحث اجرای برنامه ملی ارتقاء دانش حقوقی و مهارتی ارتباطی از طریق راه اندازی شبکه اجتماعی سامانه ۱۰۱ از دیگر راهبردهای مهم و زیربنایی دولت در حوزه زنان و خانواده است که بانوان از این طریق امکان این دسترسی را داشتند که مطالبات خود، مسائل، مشکلات و چالش هایی که با آن مواجه هستند را بیان کنند تا مسائل پیگیری شود.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی افزود: حمایت از طرح های پژوهشی در حوزه زنان و خانواده و بحث مسائل انتظار زنان در این راستا دنبال شده است.

فرجی گفت: جلب توجه و آگاه سازی مسئولان و مراجع ذیربط نسبت به مسائل و مشکلات حوزه زنان از جمله بیکاری فارغ التحصیلات دانشگاهی، ازدواج زنان با اتباع بیگانه و زنان سرپرست خانوار به عنوان گروهی از مخاطبان، از دیگر برنامه های موثر دولت در سه سال اخیر بوده است.

وی عنوان کرد: مشارکت جدی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در تدوین برنامه ملی کنترل و کاهش طلاق از دیگر گام ها بود که با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتباط تنگاتنگی برقرار و این برنامه به خوبی طراحی شد.

*** تولید علم توسط زنان فرهیخته ایرانی در دولت تدبیر و امید قابل توجه است

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک در این میزگرد گفت:دولت ها راهبران کلان در همسویی ظرفیت ها برای توسعه متوازن هستند و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی از کانون هایی هستند که در این زمینه حائز اهمیت بوده و در دولت تدبیر و امید کارهای خوبی کلید خورده و زنان نیز در آن نقش آفرینی پررنگ دارند.

دکتر مریم یارمحمد توسکی افزود: دانشگاه حلقه ای کلیدی در زنجیره توسعه جامعه است و نمی توان مسائل و مشکلات و موفقیت های آن را از سایر بخش های جامعه مجرا دیدو از این منظر نهادهای آموزشی و علمی هرگز کارکرد مستقل ندارند و برآیند موثر آنها در کنار سایر نهادهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نمود می یابد.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک ادامه داد: دانشجو و اساتید دو عنصر و پایه اصلی دانشگاه ها هستند که دانشجویان اگر به درستی تربیت و تحویل جامعه شوند به عنوان سرمایه های جایگزین ناپذیر و اساتید و متفکران به عنوان پشتوانه های توسعه ملی هستند.

یارمحمدی توسکی عنوان کرد: در حال حاضر پنج میلیون دانشجو در ایران به تحصیل مشغول هستنند که از این تعداد ۵۱ درصد جمعیت دانشجویی کشور را زنان و ۴۹ درصد را مردان تشکیل می دهند و ۶۰ درصد فراگیران دانشگاهی کشور در رشته های نظری که شامل علوم انسانی به تحصیل اشتغال دارند و در حوزه های مدیریتی و سیاستگذاری محصول تولید می کند.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک اضافه کرد: در طول سه سال گذشته عضویت زنان دانشگاهی در هیات های علمی از ۲۰ درصد به ۲۳ درصد افزایش یافته است و از نظر مقالات و تولیدات علم، جایگاه زنان در این مدت قابل توجه بوده است.

یارمحمد توسکی عنوان کرد: در مجموع ایران از سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶، با افزایش ۴۲ سطح رتبه ای در جهان در حوزه اقتصاد دانش بنیان همراه بوده است و در ارتقاء معیار خروجی دانش و فناوری، ۴۸ رتبه و در خروجی های خلاق ۵۳ رتبه افزایش جایگاه داشته که در مجموع حضور زنان در این راستا بسیار مشهود است.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک افزود: با وجود اینکه ۲۳ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه ها را زنان تشکیل می دهند اما این قشر ۴۲ درصد مقالات را تهیه می کنند که این رقم بسیار قابل توجه است.

یارمحمدی توسکی عنوان کرد: در سال های آخر دهه ۸۰ روند تحصیل دانشجویان زن در مقطع کارشناسی ارشد حدود ۵۰ درصد اعلام شد که این رقم در سال ۹۴ به ۵۲ درصد رسید و نرخ رشد دانشجوی زن دکتری از ۳۹ درصد در سال ۸۰ به ۴۳ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: رشته علوم انسانی و زنان با هم پیوند دارند و به جهت اینکه مدیران ارشد زن تخصص و توانمندی های لازم را از لحاظ کسب پایگاه های مدیریتی به دست می آورند، مستند قابل طرح است.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک ادامه داد: یک پتانسیل بالقوه از زنان وجود دارد که می تواند در سیاست گذاری ها، برنامه ریی ها و مدیریت های ارشد همه سیستم ها به کار گرفته شود.

وی عنوان کرد: رشته علوم انسانی که ۶۰ درصد دانشجویان زن در این رشته تحصیل می کنند، رشته تربیت بزرگان، وزرا، سیاستمداران، برنامه ریزیان و اقتصاددانان است و انتظار است با نگاه حمایتگر و اصولی کابینه یازدهم از این پتانسیل بالقوه به درستی در ارتقاء جایگاه مدیریتی و نقش آفرین زنان بهره گرفته شود.

به گزارش ایرنا، استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک ادامه داد: آمارها بیانگر آن است که فساد اداری، سیاسی و مالی و مباحث اختلاس در زنان رقم بسیار پایین و اندک است و این آمار قابل مقایسه با مردان نیست اما حضور فعال زنان و مشارکت آنان با وجود توانمندی های متعدد در حوزه های اجرایی بسیار کمرنگ است.

یارمحمدی توسکی بیان کرد: تنها چهار تا ۶ درصد مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی ایران را زنان تشکیل می دهند و این آمار به هیچ عنوان در شان این نظام نیست.

وی گفت: کشوری مانند افغانستان ۶ وزیر زن دارد و ۲۱ درصد ترکیب مجلس این کشور را زنان تشکیل می دهند.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک افزود: در مجلس شورای اسلامی ایران زنان تنها پنج درصد از کرسی های مجلس را تشکیل می دهند که این یک نقطه ضعف است و در مجموع زنان ایران در جایگاه و پست هایی قرار دارند که کف توانمندی آنان را نیز شامل نمی شودو تغییر نگاه و حرکت های اثربخش در این خصوص از دولت انتظار می رود.

یارمحمدی توسکی گفت: وزیر آموزش عالی یکی از پردغدغه ترین وزرا بود که بعد از پنج گزینه تایید شد که این امر صدماتی را ایجاد کرد اما خدمات بسیار گسترده ای از همان شروع فعالیت این وزیر مشاهده شد که طرح تخلفات ۳۰۰۰ بورسیه تحصیلی غیرقانونی یکی از این اقدام ها بود.

وی عنوان کرد: توجه ویژه به آموزش زبان مادری در مدارس و گنجاندن رشته های زبان کردی و آذری در دانشگاه ها، از دیگر دستاوردهای مهم دولت است و این مباحث پایه آثار خود را در پیوست های اجتماعی و خانواده ها در آینده نشان خواهد داد.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک ادامه داد: حرکت در مسیر کیفی کاری یکی از دغدغه های اصلی در جامعه دانشگاهی از جمله زنان است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

یارمحمدی توسکی عنوان کرد: ۲۰ درصد مقالات علمی دنیا توسط ایران تولید می شود اما از نظر کیفی در جایگاه ۳۵ قرار گرفته ایم.

وی گفت: مباحث مربوط به پایان نامه ها، پژوهش و تدریس باید مورد توجه جدی قرار گیرد و در این راستا مشکلاتی در دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی اراک وجود دارد.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک اضافه کرد: دانشگاه ها مانند سایر نهادها، با مشکلاتی همراه است، مسائل اقتصادی گریبانگیر دانشگاه ها نیز است، دانشجوی فارغ التحصیل بیکار توقع بیشتری نسبت به یک فرد با مدرک دیپلم از سیستم دارد.

وی اظهار کرد: این نگرانی ها، ناراحتی ها و دغدغده های خانواده ها بر دانشگاه ها نیز اثرگذار است زیرا دانشجو انگیزه خود را از دست می دهد و به دنبال آن استاد انگیزه خود را از دست می دهد، کیفیت تدریس و تحقیقات کاهش می یابد و در نتیجه دستاوردهایی که تبدیل به نوآوری شود پایین می آید.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اراک افزود: نوآوری، خلاقیت، بهره وری، اثربخشی و خودکفایی پنج ویژگی مطرح در دانشگاه های جدید است که باید مورد توجه قرار گیرد.

یارمحمدی توسکی بیان کرد: هم اکنون بیشتر دانشگاه های کشور به روش سنتی اداره می شود و تغییر رویه در پروش کاربردی نیروی انسانی ماهر برای بازار کار به ویژه برای جامعه زنان باید در دانشگاه ها شکل بگیرد و از حیطه شعار خارج شود.

وی عنوان کرد: سیاسی بودن دانشگاه ها اجازه رشد و نوآوری را از دانشگاه ها می گیرد و توجه به این مهم امری ضروری است.

به گزارش ایرنا، استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک افزود: زنان مدیر، فعال و دانش آموخته زیادی در کشور وجود دارد که به واسطه نگاهی که حاکم بر جامعه، از توان علمی و مدیریتی آنها استفاده نمی شود و این یک نقص جدی است.

یارمحمدی توسکی عنوان کرد: زنان شاغل به واسطه اینکه زن خانواده و مادر هستند، نیاز به وقت های مضاعف دارند و این مساله نباید به عنوان ضعف دیده شود بلکه باید توجه بیشتر به این قشر شود.

وی اظهار کرد: زنان چند نقشی هستند و مادری که در جامعه فعالیت می گیرد فرزند موفق تری خواهد داشت زیرا فرزندان از مادر بیشتر الگوگیری می کنند.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در ادامه این میزگرد گفت: بهره گیری از مدیران شایسته زن در مدیریت میانی و ارشد دانشگاهی امری ضروری که باید مورد توجه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس جمهوری قرار گیرد زیرا بر اساس آمار و ارقام تعداد زنان نسبت به مردان ۵۲ در مقابل ۴۸ درصد است و در رشته علوم انسانی این آمار به ۶۰ درصد می رسد.

یارمحمدی توسکی افزود: تامین نیازهای مالی اساتید دانشگاه ها از دیگر خواسته ها از دولت اعتدال است زیرا اگر یک استاد دانشگاه به دلیل تامین نیازهای مالی خود گرفتار چند شغلی شود، دیگر استاد دانشگاه نیست.

وی عنوان کرد: اگر مسائل مالی و حقوق اساتید در دانشگاه ها مورد توجه جدی قرار نگیرد آسیب ها در دانشگاه ها افزایش می یابد.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ادامه داد: توجه به آموزش های ویژه برای زنان در قالب برگزاری دوره های پودمانی به منظور رشد و ارتقای هر چه بیشتر این قشر ضروری است.

به گزارش ایرنا، یارمحمدی توسکی عنوان کرد: هدفمند شدن پایان نامه های دانشجویی در مقاطع ارشد و دکترا از نیازهای مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: دانشگاه جای سلطه سیاسی و ایدئولوژی نیست، تصدی گری دولتی در دانشگاه ها اثری به شدت عکس دارد و کارکرد دانشگاه ها را زیر سئوال می برد؛ دانشگاه محل تنویر افکار و برخورد آرا است.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اضافه کرد: مشکل آزادی بیان، آزاد اندیشی و برخورد با افکار متفاوت در دانشگاه ها باید رخت بربندد و همانطور که خواست رهبر معظم انقلاب است کرسی های آزاد اندیشی به معنای واقعی در دانشگاه ها برپا شود و این مساله برای زنان از اهمیت ویژه تری برخوردار است.

یارمحمدی توسکی گفت: ایجاد فضای آزاد، نوآوری، ابداع، خلاقیت و آزاد اندیشی در دانشگاه ها امری ضروری است و در این راستا انتظار کمک و توجه ویژه از دولت یازدهم می شود.

وی تاکید کرد: کشور و استان مرکزی نیاز به دانشگاه های جامعه محور دارد و مهمترین ویژگی این نوع دانشگاه ها کارایی، اثربخشی، پاسخگو بودن، بهره وری و نوآوری است.

استادیار علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک افزود: طرح ها و مقالاتی باید در دانشگاه ها ارایه شود که ارتباط با جامعه داشته باشد و بتواند مشکلی از جامعه حل کند، تاکنون مقالات زیادی به چاپ رسیده اما چه تعداد از آنها گره گشا برای مشکلات بوده است.

***کاهش مرگ و میر نوزادان از دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: دولت تدبیر و امید در حوزه سلامت کارنامه درخشانی دارد و در یک کلام می توان گفت که اقداماتی که در ۲۰ سال در راستای اهداف توسعه سلامت در وزارت بهداشت دنبال می شدبا حدود دو سال از تحول نظام سلامت بخش قابل ملاحظه آن محقق شد اما هنوز تا اهداف چشم انداز ایران ۱۴۰۴ فاصله زیادی داریم.

اکرم حمزه لوییان افزود: دولت در حوزه سلامت زنان و خانواده به بحث کاهش مرگ نوزادان به صورت جدی پرداخته است توفیق قابل ملاحظه ای در این راستا به دست آمده است.

وی بیان کرد: ارتقاء سلامت کودکان زیر هشت سال و زیر ۱۸ سال در مدت سه سال گذشته به صورت جدی دنبال شده و در این مدت تعداد مدارس مروج سلامت افزایش چشمگیری داشته است.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: در حوزه جوانان و نوجوانان، بسته های خدمتی که برای مراقبت، تغییر سبک زندگی، جلب مشارکت اجتماعی، توانمند سازی و افزایش رضایت مندی از زندگی برای این قشر ضروری بوده، مورد توجه قرار گرفته و گام های موثری در این زمینه برداشته شده است.

حمزه لوییان اظهار کرد: در بخش سلامت جوانان و برنامه تربیت سفیران سلامت در راستای افزایش رضایتمندی این قشر از زندگی منطبق با نیازهای حوزه سلامت جوانان دنبال شده و از سال اول تشکیل دولت تدبیر و امید بسته های جامع خدمتی در وزارتخانه و با کمک دانشگاه ها تهیه و با یک هدفگذاری گام به گام و پلکانی به دانشگاه ها ابلاغ شد.

وی عنوان کرد: در حوزه کاهش بیماری های ژنتیک با تاکید بر غربالگری های اولویت دار نیز گام های بلندی تاکنون برداشته شده است ،به دلیل اینکه در این برنامه تنها افزایش موالید مطرح نیست بلکه تولید نوزدان سالم بیشتر مد نظر بوده است.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد: بخشی از استاندارد خانواده سالم به داشتن فرزندان سالم بر می گردد.و کاهش مرگ و میر مادران باردار نیز از دیگر برنامه های مهم دولت تدبیر و امید است که از همان سال های اول با جدیت پیگیری شد و در سال ۹۴ برای این مهم اعتبار ویژه اختصاص یافت تا بر اساس آن مادران باردار پرخطر پس از شناسایی تا زایمان مورد مراقبت ویژه قرار گیرند.

وی گفت: در راستای برنامه تحول سلامت در مناطق حاشیه ای، زنان در معرض بارداری های پرخطر مانند زنان همسر معتاد، زنان فقیر، همسر زندانی و بدون سرپرست دایم شناسایی و اعتبارات ویژه ای در این زمینه هزینه شد تا مادر و نوزاد سلامت باشند و این مهم یکی از افق های دور و دست نیافتنی بود که به همت دولت تدبیر و امید محقق شد.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: با وجود شرایط نامساعد اقتصادی و اجتماعی، مرگ و میر مادران ناشی از بارداری و زایمان و مرگ کودکان کنترل شده اما هنوز با اهداف کشوری فاصله وجود دارد.

حمزه لوییان عنوان کرد: شاخص مرگ و میر مادران باردار یک شاخص چند وجهی است و این مشکلات به طور عمده به زنان فقیر، آسیب پذیر و بیماری که از بسیاری از خدمات که در سال های قبل نیاز داشته اندو برخوردار نشدند، برمی گردد.

وی اظهار کرد: ارتقاء باروری سالم و بسته خدمتی در حوزه جمعیتی بر اساس سیاست های کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب، در سال ۹۳ ابلاغ شد و در این راستا همه باید هر چه توان دارند به کار گیرند تا شاهد افزایش نرخ باروری سالم باشیم.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: افزایش نرخ باروری کل در استان مرکزی مشاهده می شود اما موضوعی که در کلیت مساله باعث پایین بودن نرخ جمعیت است بی رغبتی جوانان به ازدواج و از دست رفتن سن باروری مفید است که این موضوع سیاست های حمایتی در اشتغال، مسکن و درآمدزایی قشر جوان را در سایه همکاری بین بخشی همه دستگاه ها و بخش ها می طلبد.

به گزارش ایرنا،حمزه لوییان اظهار کرد: نیمی از ازدواج های مورد انتظار این استان محقق نشده که این مهم بر روی شاخص های باروری به طور مستقیم تاثیرگذار است.

وی گفت: اگر ۱۰ درصد جوانان در آستانه ازدواج، وارد زندگی مشترک شوند و فرزند اول آنان متولد شود، مشکل پیری جمعیت استان مرکزی حل خواهد شد.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد: این استان در جمعیت کل به عنوان سومین استان پیر کشور و در جمعیت روستایی نخستین استان شناخته شده است.

حمزه لوییان بیان کرد: در حوزه کاهش مرگ و میر گروه سنی ۳۰ تا ۷۰ سال با مشارکت اداره کل غیر واگیر و دفتر آموزش و ارتقاء سلامت به برنامه های میانسالان و سالمندان به صورت جدی پرداخته شده است.

وی افزود: اگر مرگ و میر گروه های سنی ۳۰ تا ۷۰ ساله کنترل شود با جامعه ای سالمتر مواجه خواهیم بود و افزایش امید به زندگی هدفگذاری شده نیز قابل دسترسی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، حمزه لوییان افزود: دولت در حوزه سلامت زنان و خانواده به بحث کاهش مرگ نوزادان به صورت جدی پرداخته است وتوفیق قابل ملاحظه ای در این راستا به دست آمده است.

وی بیان کرد: ارتقاء سلامت کودکان زیر هشت سال و زیر ۱۸ سال در مدت سه سال گذشته به صورت جدی دنبال شده و در این مدت تعداد مدارس مروج سلامت افزایش چشمگیری داشته است.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: در حوزه جوانان و نوجوانان، بسته های خدمتی که برای مراقبت، تغییر سبک زندگی، جلب مشارکت اجتماعی، توانمند سازی و افزایش رضایت مندی از زندگی برای این قشر ضروری است، مورد توجه قرار گرفته و گام های موثری در این زمینه برداشته شده است.

حمزه لوییان اظهار کرد: در بخش سلامت جوانان و برنامه تربیت سفیران سلامت در راستای افزایش رضایتمندی این قشر از زندگی منطبق با نیازهای حوزه سلامت جوانان دنبال شده است و از سال اول تشکیل دولت تدبیر و امید بسته های جامع خدمتی در وزارتخانه و با کمک دانشگاه ها تهیه و با یک هدفگذاری گام به گام و پلکانی به دانشگاه ها ابلاغ شد.

وی عنوان کرد: در حوزه کاهش بیماری های ژنتیک با تاکید بر غربالگری های اولویت دار نیز گام های بلندی تاکنون برداشته شده به دلیل اینکه در این برنامه تنها افزایش موالید مطرح نیست بلکه تولید نوزدان سالم را دنبال می کند.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد: بخشی از استاندارد خانواده سالم به داشتن فرزندان سالم بر می گرددو کاهش مرگ و میر مادران باردار نیز از دیگر برنامه های مهم دولت تدبیر و امید است که از همان سال های اول با جدیت پیگیری شد و در سال ۹۴ برای این مهم اعتبار ویژه اختصاص یافت تا بر اساس آن مادران باردار پرخطر پس از شناسایی تا زایمان مورد مراقبت ویژه قرار گیرند.

وی گفت: در راستای برنامه تحول سلامت در مناطق حاشیه ای زنان در معرض بارداری های پرخطر مانند زنان همسر معتاد، زنان فقیر، همسر زندانی و بدون سرپرست دایم شناسایی و اعتبارات ویژه ای در این زمینه هزینه شد تا مادر و نوزاد سلامت باشند و این مهم یکی از افق های دور دست نیافتنی بود که در دولت تدبیر و امید محقق شد.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: با وجود شرایط نامساعد اقتصادی و اجتماعی، مرگ و میر مادران ناشی از بارداری و زایمان و مرگ و میر کودکان کنترل شده اما هنوز با اهداف کشوری فاصله وجود دارد.

حمزه لوییان عنوان کرد: شاخص مرگ و میر مادران باردار یک شاخص چند وجهی است و مشکلات مرگ و میر مادران بر می گردد به زنان فقیر، آسیب پذیر و بیماری که از بسیاری از خدمات که در سال های قبل نیاز داشته اند، برخوردار نشدند.

وی اظهار کرد: ارتقاء باروری سالم و بسته جمعیتی بر اساس سیاست های کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب، در سال ۹۳ ابلاغ شد و در این راستا همه باید هر چه در توان دارند به کار گیرند تا شاهد افزایش نرخ باروری باشیم.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: در این استان افزایش نرخ باروری کل مشاهده می شود اما یکی از شاخص های مهم در این راستا افزایش نرخ ازدواج است.

حمزه لوییان اظهار کرد: نیمی از ازدواج های مورد انتظار این استان محقق نشده که این مهم بر روی شاخص های باروری تاثیرگذار بوده است.

وی گفت: اگر ۱۰ درصد جوانان در آستانه ازدواج، وارد زندگی مشترک شوند و فرزند اول آنان متولد شود، مشکل پیری جمعیت استان مرکزی حل خواهد شد.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی اضافه کرد: امید به زندگی زنان در سال ۹۵ در کشور۷۵.۴ سال و در این استان ۷۹.۴ سال است.

به گزارش ایرنا، حمزه لوییان بیان کرد: در راستای برنامه تحول سلامت در دولت تدبیر و امید به طور جدی افزایش پایگاه های سلامت و خدمات در مراکز جامع سلامت را شاهد بوده ایم و هم اکنون ۹۴پایگاه سلامت، ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و ۵۷ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی در استان مرکزی فعال است.

وی عنوان کرد: در مراکز خدمات جامع سلامت، ارایه خدمات کارشناس تغذیه و کارشناس سلامت روان در سال های گذشته وجود نداشت اما این مهم در دولت تدبیر و امید به صورت رایگان به مردم ارایه می شود.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: تشکیل کلاس های آمادگی برای زایمان ا یمن و افزایش زایمان طبیعی به عنوان یکی از حقوق زنان، از دیگر دستاوردهای مهم است.

حوزه لوییان گفت: از هفته ۲۰ تا ۳۶ بارداری مادران باردار می توانند در کلاس های آمادگی زایمان شرکت کنند و پدران نیز در یک کلاس می توانند حضور پیدا کنند.

وی گفت: در ۲ شهر استان مرکزی فرآیند همجواری پدر در کناز مادر حین زایمان فراهم شده و این مهم در شهرستان اراک به دلیل نبود فضای کافی تاکنون فراهم نشده است.

کارشناس مسئول جمعیت و خانواده مرکز بهداشت استان مرکزی ادامه داد: اگر خاطره زایمان برای والدین به ویژه زنان خوشایند باشد به طور قطع فاصله تولد بین فرزند اول و دوم کاهش می یابد و این فاصله نباید بیشتر از پنج سال باشد اما در این استان در این زمینه با وضعیت مطلوبی همراه نیستیم و فاصله فرزندان تا ۱۰ سال نیز می رسد.

حمزه لوییان اظهار کرد: ۱۸ درصد جمعیت استان مرکزی تک فرزند هستند و ۱۴ درصد خانواده بی فرزند می باشند که این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی گفت: استان مرکزی در زمینه زایمان طبیعی از رتبه و جایگاه خوبی در کشور برخوردار است و هم اکنون حدود ۵۰ درصد زایمان های این استان طبیعی انجام می شود.

*** وضعیت سیاسی زنان در دولت تدبیر و امید بهبود یافته است

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی گفت: وضعیت سیاسی زنان در دولت تدبیر و امید بهبود یافته است و این مهم در جامعه به وضوح دیده می شود.

مریم اکبری افزود: دولت روحانی به حضور و قدرت سیاسی زنان بهای زیادی داده و در این راستا تلاش های زیادی انجام داده اما با وجود بازدارنده هایی که وجود دارد موفقیت در این حوزه به سادگی امکان پذیر نیست.

وی بیان کرد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی شاهد ریزش های زیادی از زنان بودیم که این امر با هدف حضور نیافتن زنان صورت گرفت.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی ادامه داد: این امر تاثیر منفی در رابطه با حضور زنان در عرصه های مختلف سیاسی دارد و متاسفانه تا شرایط اینچنین است کاری از پیش برده نمی شود.

اکبری عنوان کرد: اما با وجود تمام فشارها و شرایط، حضور زنان در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از سه درصد به ۶ درصد افزایش یافت که این موفقیت قابل توجه است.

وی گفت: بحث استخدام زنان از دیگر اتفاق های خوب در دولت تدبیر و امید بود که در این راستا شخص رئیس جمهوری به طور مستقیم ورود پیدا کردند و جلوی استخدام ها را تا روشن شدن سهم زنان گرفتند و این نگاه بسیار ارزشمند و قابل تحسین است.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی اضافه کرد: مسائل اجتماعی زیادی در سطح ملی و استانی وجود دارد اما یکی از مسائل و مشکلات جدی آموزش در آموزش و پرورش، آموزش عالی و خانواده ها است.

اکبری اظهار کرد: هیچ نگاه آموزشی برای حضور سیاسی زنان و کسب قدرت سیاسی وجود نداشته است و نگاه خانواده ها در این راستا منفی است و این امر یک ضعف و مشکل اساسی است.

وی گفت: نگاهی که آموزش و پرورش به زنان دارد تبعیض آمیز است و این مهم در کتاب های درسی نیز محسوس است.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی ادامه داد: در این کتاب ها به زنان نقش خانوادگی، فرزندآوری و ایجاد کننده یک کانون عاشقانه برای زندگی نگاه شده اما در مقابل نقش مردان برای حضور مستقیم در جامعه است و این یک آسیب جدی برای جامعه زنان است.

اکبری گفت: نگاه احزاب به حوزه زنان نیز حمایتی نیست و این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی افزود: در سه سال گذشته احزاب جایی برای نفس کشیدن و جان گرفتن دوباره را پیدا کرده اند و حضور زنان در این مدت نسبت به دوره های قبل بسیار تغییر کرده اما هنوز فاصله با مردان عضو احزاب بسیار است.

اکبری بیان کرد: اگر مردان می توانند فعالیت سیاسی داشته باشند، زنان نیز می توانند و اگر احزاب سیاسی شکل می گیرد در همه نفاط دنیا یکسان است.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی اضافه کرد: حزب سیاسی شکل می گیرد برای فعالیت و رسیدن به قدرت سیاسی و این به هیچ عنوان بد نیست و کاملا منطقی است و نگاه مثبت به فعالیت سیاسی می باشد.

اکبری بیان کرد: حمایت رسانه ها در گرایش به مردان است و هیچ توجهی به فعالیت سیاسی زنان نمی شود و این مشکل هم در سطح کشور و هم در استان مرکزی مشهود است و انتظار است در دولت اعتدالی گام های عملی در این بخش دیده شود.

وی گفت: حضور زنان جامعه در حوزه مدیران ارشد در کشور اگر چه کم است اما این حضور به واسطه شایسته سالاری بوده در غیر این صورت به جای این افراد نیز به طور قطع مردان به کار گرفته می شدند اما زنان مدیر از ساختار شایسته سالاری عبور کرده اند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی افزود: مردان از وجود مدیران بالادستی زن ترس و نگرانی دارند و این مساله باعث شده تا مردان تلاش کنند که زنان حضور کمرنگ تری در جامعه داشته باشند و توجه به این مهم و ارایه راهکاری مناسب در این خصوص امری ضروری است.

اکبری خاطر نشان کرد: مساله دیگر، تاثیر قدرت اقتصادی بر قدرت سیاسی است و زمانی که زنان از نظر اقتصادی قدرت مانور نداشته باشند نمی توانند در قدرت سیاسی نیز حضور پیدا کنند و این موضوع به برکناری بیشتر آنان توسط مردان می انجامد و در مجموع باعث حضور کمرنگ آنها در جامعه خواهد شد.

وی بیان کرد: وقتی زنان از نظر اجتماعی و اقتصادی ثبات داشته باشند به طور قطع از نظر سیاسی هم ثبات خواهند داشت و می توانند خود را در جریان های سیاسی پیدا کنند.

به گزارش ایرنا،عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی ادامه داد: اما در مجموع با توجه به شرایط موجود و نگاه دولت تدبیر و امید، نگاه ها به حضور زنان در عرصه های سیاسی امیدوارکننده است و شرایط روز به روز بهتر خواهد شد.

وی بیان کرد: در استان مرکزی جمعیت زنان مسلمان نو اندیش برنامه ریزی هایی را برای آموزش سیاسی زنان در نظر گرفته و دنبال می کند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران و حزب جمعیت زنان مسلمان نواندیش در استان مرکزی اضافه کرد: زنان باید یاد بگیرند که حق تعیین سرنوشت دارند و برای این حق باید در جامعه حضور پیدا کنند و این حضور می تواند چه از طریق مشارکت سیاسی و رای دادن و یا از طریق نامزد شدن و تاثیرگذاری بر تصمیم های سیاسی باشد.

اکبری گفت: دانشمندان علم سیاست از حق رای به عنوان گلوله های کاغذی صحبت می کنند و معتقدند هر رای یک گلوله کاغذی است که می توان به هدف پرتاب شود، البته این گلوله به معنای جنگ نیست بلکه نگاه مثبت است و زنان نیز در این راستا حق رای دارند.

وی اظهار کرد: تاثیرگذاری بر نگاه افکار عمومی از دیگر مسائلی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و در این راستا باید برنامه هایی اتخاذ شود تا نگاه افکار عمومی بر ساختار جامعه زنان تغییر کند و استفاده از ابزار رسانه یکی از اصلی ترین ابزارها است و اگر این مهم محقق شود در دوره های بعدی تعداد بیشتری از کرسی های مجلس های ملی و محلی توسط زنان گرفته خواهد شد.

*** حضور پررنگ زنان ورزشکار استان مرکزی در رقابت های برون مرزی در ساختار تدبیر و امید

رئیس گروه توسعه آموزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی در ادامه این میزگرد خبری گفت: ورزش با عنوان مقوله ای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی،اقتصادی و مدیریتی مطرح است و تمام اقشار جامعه را در بر می گیرد.

به گزارش ایرنا، بیتا آرستی افزود: ورزش در هر کجا از جامعه پررنگ دیده می شود، تاثیرگذار است و یک مدال ورزشی می تواند بعد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشد.

وی بیان کرد: پرچم هر جامعه در زمان ورود رئیس جمهوری کشور و کسب مدال قهرمانی در مجامع بین المللی به اهتزاز در می آید.

رئیس گروه توسعه آموزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی ادامه داد: ورزش بانوان این استان در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید با دستاورهای خوبی همراه بوده که مهمترین آن حضور ۲ ورزشکار زن در بازی های اینچئون برای نخستین بار در تاریخ ورزش بانوان این استان بوده است.

آرستی اظهار کرد: در مجموع حضور زنان در مسابقات برون مرزی در دولت تدبیر و امید پررنگ شده و حضور زنان در رقابت های مختلف علاوه بر بازتاب از بعد ورزشی بیانگر حضور یک زن مسلمان نیز هست.

وی عنوان کرد: بانوان استان مرکزی در این مدت در رقابت های آسیایی و بین المللی شاهد حضور نمایندگانی در رشته های سپک تاکرا، کبدی، قایقرانی، آلیش و کاراته بودند و در این مسابقات نتایج خوبی را کسب کردند.

رئیس گروه توسعه آموزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی اضافه کرد: برگزاری همایش های ترویجی، ورزشی، تفریحی خانواده ها و جشنواره های مختلف در دولت تدبیر و امید نسبت به دولت های قبل بسیار افزایش یافته است.

آرستی عنوان کرد: در این دولت فکرهای جدید برای برگزاری جشنواره های روستایی صورت گرفت که بر اساس آن در دورترین روستای هر استان این جنشواره ها برگزار شده است.

وی اظهار کرد: برگزاری جشنواره های کارمندان دولت و اختصاص حداقل چهار ساعت ورزش در هفته برای کارمندان زن از دیگر گام های بلند دولت تدبیر و امید است.

رئیس گروه توسعه آموزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی افزود: در زمان فعالیت دولت تدبیر و امید رشته های ورزشی بانوان افزایش بیشتری پیدا کرد و هم اکنون در این استان زنان در ۴۳ رشته ورزشی مختلف فعالیت دارند و سال گذشته آمار ورزشکاران زن سازمان یافته این استان به ۲۵ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.

آرستی اظهار کرد: در طول سه سال گذشته سه مسئولیت هیات ورزشی در استان مرکزی و سه مسئولیت در شهرستان ها به عهده بانوان واگذار شده که این مهم در دولت های قبل وجود نداشته است.

وی تاکید کرد: در این مدت نامزد شدن بانوان برای انتخابات هیات رئیسه ورزش های مختلف افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش ایرنا، رئیس گروه توسعه آموزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی ادامه داد: هم اکنون در کشور نیز مسئولیت ۲ فدراسیون ورزشی برعهده بانوان است که انتظار است این آمار افزایش بیشتری پیدا کند.

آرستی گفت: نگاه به ورزش بانوان به ویژه از زمان کسب مدال برنز کیمیا علیزاده در مسابقات المپییک برای نخستین بار در کشور تغییر کرده اما این نگاه ها تا عمل فاصله بسیار دارد.

وی خاطر نشان کرد: اعتبارات ورزشی در حوزه زنان و مردان به طور مساوی تقسیم نمی شود و فاصله در این خصوص نیز بسیار است.

رئیس گروه توسعه آموزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی اضافه کرد: از حدود ۶۰ میلیارد ریال اعتبار ورزشی شهرداری اراک تنها یک درصد آن برای ورزش بانوان در نظر گرفته شده که این مبلغ نیز هنوز پرداخت نشده است.

آرستی بیان کرد: حداقل ۳۰ درصد از اعتبارات باید به ورزش بانوان اختصاص یابد که این مهم به طور میانگین در رشته های ورزشی بانوان تک رقمی است و با حداقل در نظر گرفته شده نیز فاصله بسیار دارد.

وی عنوان کرد: یکی از مهمترین مشکلات در ورزش، بحث فرهنگی است که به واسطه آن بسیاری از رشته ها از جمله دوچرخه سواری امکان فعال شدن ندارد در حالی که رشته دوچرخه سواری بانوان در سطح ملی فعالیت دارد و در اعزام های صورت گرفته شاهد موفقیت های زیادی نیز از این قشر بوده است.

رئیس گروه توسعه آموزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان استان مرکزی ادامه داد: بحث اخلاق ورزشی و جایگزینی پهلوانی به جای قهرمانی از مهمترین برنامه هایی است که با جدیت دنبال می شود.

***دولت به دنبال توانمند سازی زنان روستایی است

مشاور امور زنان سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: حدود نیمی از جمعیت روستاهای این استان را زنان تشکیل می دهند و این قشر به عنوان پتانسیل موثر در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش موثری دارند.

زهرا شریفی افزود: زنان روستایی در فرآوری و تولید محصولات کشاورزی سهم به سزایی دارند و در راستای توانمند سازی این قشر برنامه های ویژه ای در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، مشاور امور زنان سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی ادامه داد: آموزش ترویج و افزایش دانش و بینش و مهارت زنان روستایی در بخش های مختلف کشاورزی، دام، طیور، زنبورداری، تولید گیاهان دارویی و سایر بخش ها با جدیت دنبال می شود.

شریفی اظهار کرد: یکی از برنامه های مهم این سازمان برای زنان روستایی تحصیلکرده است که در این رابطه طرح مرکز رشد و ترویج کارآفرینی طراحی شده که زنان تحصیلکرده روستایی با ایده های جالبمی توانند طرح های خود را ارایه می دهند.

وی عنوان کرد: برای این افراد برنامه های مهارتی و آموزش های کارآفرینی، آشنایی با بازار کسب و کار، ایده سازی و آموزش های تخصصی در راستای ایده ارایه شده برگزار می شود.

مشاور امور زنان سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: ایده های نزدیک به هم می توانند خوشه هایی را تشکیل دهند که منجر به کسب و کار شود.

شریفی تصریح کرد: در طول سه سال گذشته ۲۵ خوشه کارآفرینی بر اساس ایده های زنان تحصیلکرده روستایی در زمینه های کشاورزی، دام و طیور، صنایع دستی و خدمات در این استان تشکیل شده و در حال فعالیت است.

وی بیان کرد: یکی از مشکلات مهم زنان روستایی دارای ایده، دسترسی نداشتن به تسهیلات بانکی است.

به گزارش ایرنا،مشاور امور زنان سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی افزود: بسیاری از زنان روستایی دارای ایده برای ایجاد یک شغل نیازمند حداقل تسهیلات هستند و تمام مراحل را طی می کنند اما در زمینه ضامن و وثیقه های بانکی با مشکلات زیادی همراه می شوند که مانع ادامه فعالیت آنان می شود و این امر به کاهش اعتماد به نفس و انگیزه آنان می انجامد.

شریفی گفت: در این راستا ۲۴ صندوق زنان روستایی با حدود ۸۰۰ نفر عضو در این استان با هدف دادن وام های کوچک برای اشتغال زنان روستایی تشکیل شده است.

وی تاکید کرد: مدیریت و نظارت این صندوق ها برعهده خود زنان روستایی است و ضمانت آن در این صندوق به صورت جمعی می باشد و یکی از نقاط مثبت این صندوق ها تعویق نداشتن در اقساط است.

مشاور امور زنان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: تعداد صندوق های زنان روستایی این استان در طول سه سال گذشته نسبت به فعالیت دولت های قبل به سه برابر افزایش یافته است.

شریفی گفت: در مجموع و با تمام حمایت های مختلف، زنان روستایی مسائل و مشکلات خاصی دارند که باید مورد توجه کابینه یازدهم باشد و اقدامات گره گشا و تسهیلگر برای آن انجام دهد.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات بالا رفتن سن ازدواج در دختران روستایی است و بر اساس آخرین آمار استان مرکزی رتبه اول جمعیت پیر روستایی را در کشور داراست.

مشاور امور زنان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: حدود ۲۰ هزار دختر ۳۰ تا ۵۰ ساله در روستاهای این استان وجود دارد و سالانه حداقل ۴۰۰۰ نفر به این جمعیت اضافه می شود و این یک چالشی جدی است.

به گزارش ایرنا، شریفی عنوان کرد: بیکاری دختران روستایی از دیگر دغدغه های جدی است، بسیاری از این افراد دارای شغل هستند اما در کنار خانواده ها کار می کنند و هیچ دستمزدی بابت کار خود دریافت نمی کنند که بتوانند برای آینده خود پس اندازی داشته باشند.

وی تاکید کرد: کمبود اعتبار بخش زنان روستایی از دیگر مشکلات است که باید مورد توجه ویژه دولت تدبیر و امید قرار گیرد.

مشاور اموز زنان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: نظام توانمندسازی دختران روستایی با شهری بسیار متفاوت است، بیشتر دختران روستایی توانایی مالی برای کسب دوره های آموزشی و یا نهاده های اولیه برای یک ایجاد یک شغل را ندارند.

شریفی اظهار کرد: اگر یک دختر روستایی در ایجاد مشاغل خانگی موفق نشود خانواده اجازه فعالیت های بعدی به او نمی دهد اما اگر با حمایت به موفقیت دست پیدا کند نه تنها برای اعضای خانواده بلکه برای سایر دختران روستایی الگو می شود.

وی عنوان کرد: ارایه تسهیلات بانکی به زنان و دختران روستایی باید مورد بازنگری جدی قرار گیرد و از این قشر به ویژه افرادی که وارد تولید شده اند حمایت های لازم صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، مشاور اموز زنان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: قوانین دست و پاگیر در ایجاد مشاغل خانگی از دیگر مشکلات زنان روستایی است که نیاز به نگاه ویژه دولت دارد.

شریفی اظهار کرد: زنان روستایی تا زمانیکه در یک حرفه کوچک فعالیت دارند مشکل چندانی ندارند اما این افراد اگر بخواهند توسعه و گسترش حرفه خود را داشته باشند و یا بخواهند فعالیت خود را به صنعتی و یا نیمه صنعتی تبدیل کنند با هزاران مشکل مواجه می شوند و بسیاری از آنان در مسیر منصرف و مجبور به ادامه به روش سنتی می شوند.

وی تصریح کرد: بیمه نبودن زنان و دختران روستایی از دیگر مشکلات است، زن روستایی که تولید می کند باید از حمایت های بیمه ای برخوردار باشد تا نگرانی از آینده و دوران پیری نداشته باشد.

مشاور امور زنان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: مکان های ورزشی و فرهنگی برای زنان و دختران روستایی در این استان بسیار کم است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

شریفی پیشنهاد داد: برای توانمند سازی دختران و زنان روستاییباید هماهنگی و همکاری تمام دستگاه ها در روستاها، جلوگیری از موازی کاری و پراکنده کاری، اجرای طرح های منسجم، تدوین دستور العمل ها و قوانین در راستای اشتغال خانگی زنان روستایی، ایجاد بازارچه های دایمی برای تولیدات بانوان روستایی، حمایت از صندوق های اعتباری خرد، ایجاد مراکز فرهنگی و ترغیب سرمایه گذاران به مشارکت و سرمایه گذاری در طرح های مختلف روستایی با همکاری دختران و زنان روستایی، مورد توجه قرار گیرد.

دبیر خبر ایرنا در استان مرکزی نیز در این نشست گفت: در این میزگرد صداها واحد بود و مهمترین خواسته ها از دولت در راستای اصلاح نگرش عمومی نسبت به جایگاه زنان، ارتقاء روحیه خودباوری در زنان و توانمند سازی این قشر مطرح شد.

مژگان حیدری افزود:د: مهمترین مطالبه حوزه زنان از دولت یازدهم برنامه ریزی بر مبنای عدالت جنسیتی در راستای تحقق عدالت اجتماعی است و اگر این مهم محقق شود شاهد بسیاری از چالش ها و مشکلات امروز نخواهیم بود.

وی گفت: نشست های تخصصی و کارشناسی دستمایه و خواراک برای دولت است و خبرگزاری ایرنا در رویکرد جدید خود در دوران فعالیت دولت تدبیرو امید از گفتمان مدیریت محور به سمت مردم محور گام های بلندی برداشته و تمام تلاش ها بر این است تا با استفاده از فضای مجازی و سیستم های اطلاع رسانی نوین نقش مردم را پررنگ کند و این مهم یکی از اعتقادات دولت یازدهم است.

۶۸۹هزار و ۳۶۸نفر از جمعیت یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفری استان مرزی زن است.

نرخ باسوادی زنان استان مرکزی ۷۹.۵درصد است و نرخ اشتغال آنان نیز ۷۶.۶درصد است.

هم اکنون ۱۱.۹درصد از خانوارهای استان مرکزی زن سرپرست هستند.