معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: حساس سازی و همراهی جامعه در مسائل حوزه زنان و خانواده، مهمترین دستاورد دولت است. 


شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در جریان سی و دومین سفر استانی دولت در نشست تخصصی با زنان نخبه استان مرکزی در اراک، افزود: دولت تدبیر و امید در بدو فعالیت با طرح آسیب های اجتماعی و مسائل زنان متهم به سیاه نمایی می شد ولی اکنون این واقعیت در جامعه جاافتاده که سرپوش گذاشتن به آسیب های اجتماعی رهاوردی ندارد و زیان بار است.

وی اظهار کرد: دولت مصمم است که با نشست های تخصصی، سمینار و کارگاه های آموزشی حساسیت لازم را به مسائل زنان جلب کند و با بهره گیری حداکثری از توان بین بخشی و امکانات موجود بهترین خروجی را در راهبردهای سلامت خانواده ها و زنان داشته باشد.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: ریشه اصلی بسیاری از معضلات حوزه زنان در نگرش، تفکر و بینش های غلط است و مادامی که اعتقاد به صلاحیت و توانمندی زنان نباشد نمی توان شایسته سالاری و ارتقاء جایگاه را رقم زد.

مولاوردی افزود: در زمینه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی زنان نباید مغفول بمانند و در حوزه فرهنگ سازیو مراحل تولید و مدیریت مصرف باید از توان این قشر به بهترین شکل بهره گرفت.

وی توضیح داد: زنان باید جایگاه واقعی را برنامه های اقتصاد درون زا به دست آوردند و از این سرمایه مهم انسانی کشور نباید غفلت شود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: افت شدید سرمایه اجتماعی در شروع کار دولت یازدهم وجود داشت و خود این وضعیت منجر به شکل گیری انواع گسست ها و منبع آسیب های اجتماعی می شود.

مولاوردی اظهار کرد: تدوین اطلس وضعیت زنان و برگزاری نشست های منطقه ای از برنامه های ساختاری در بهبود جایگاه زنان و خانواده در دولت تدبیر و امید است.

وی اظهار کرد: در سند برنامه ششم توسعه اولویت بندی مشکلات زنان برجسته دیده شده و تحول در این حوزه در پنج سال آینده هدفگذاری شده است که محوریت آن بهبود وضعیت زنانو خانواده و موضوع عدالت جنسیتی است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: سیاست ملی خانواده که با ۱۶ بند ابلاغ شده با سازو کار مطلوب در ستاد ملی زنان و خانواده که هشت وزیر عضو آن هستند در دستور کار جدی است.

مولاوردی گفت: سیاست ها و برنامه ملیدر خصوص تغییر وضعیت آسیب طلاق در حال انجام است که اممید است با تشکیل امور اجتماعی شاهد بهبود در این خصوص باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش با موضوع کاهش زمان کار زنان شاغل اشاره کرد و گفت: این برنامه برای دستگاه ها و کارفرمایان بار مالی دارد و به همین علت سازمان برنامه و بودجه مخالف آن بود و قصد پس دادن طرح را داشت اما با اصرار دفتر زنان ریاست جمهوری جامه عمل پوشید و با تعیین مشوق های پلکانی مالیاتی و بیمه ای کاهش زمان کار زنان شاغل عملیاتی می شود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت نیز از دیگر برنامه های محوری است که در قالب یک لایحه جامع دنبال می شود.

مولاوردی افزود:ایجاد توازن بین زندگی و شغل زنان امری ضروریست و برای تحقق این مهم باید توجه کرد که این طیف جامعه مسئولیت مادری، همسری و اجتماعی را توام دارند و نباید برسر دوراهی مادر بودن و فعالیت اجتماعی قرار بگیرند و دولت وظیفه دارد با بررسی همه جانبه از این قشر حمایت کند.

     

مدیرکل زنان و خانواده استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: نرخ بیکاری زنان استان مرکزی ۲۳.۲ درصد است که نسبت به ۱۵ سال گذشته روند افزایشی داشته است.

زهرا فرجی افزود: نرخ بیکاری دختران جوان در این استان ۹.۹ درصد با تحصیلات عالی و بالاترن ازآمار مردان است.

وی بیان کرد:جمعیت زنان استان مرکزی ۹۴.۴ درصد که معادل ۷۰۰ هزار نفر است و یک دوم نسبت جنسیتی را شامل می شود و جمعیت زنان و مردان کمتر از ۱۵ سال سن کاسته شده است.

زهرا فرجی افزود: جمعیت زنان بالای ۳۰ سال در استان مرکزی افزایش یافته که ۷۳ درصد جمعیت شهری و۱.۲۶ درصد روستایی را شامل می شود.

وی گفت: جمعیت دانشجویی استان قابل توجه است و در تمام مقاطع تحصیلی جمعیت دانشجویی دختر در حال تحصیل هستند.

مدیرکل زنان و خانواده استانداری مرکزی، نرخ مشارکت اقتصادی زنان در این استان را ۹ دهم درصدعنوان کرد، و افزود: این میزان در سطح کشور ۱۱.۴ درصد گزارش شده است.

وی ،درباره وضعیت آسیب های اجتماعی در استان مرکزی گفت: نرخ طلاق در این استان از میانگین کشوری بالاتر است و آمار زنان ویژه در استان روند افزایشی دارد و این گروه خاص با مشکلات جدی به ویژه اقتصادی مواجه هستند.

وی، یکی از مشکلات اصلی آسیب های اجتماعی استان را فقدان مرکز نگهداری و بازپروری ویژه زنان عنوان کرد و گفت: در نشست با رئیس جمهوری این خواسته مطرح و امید است این وضعیت ساماندهی شود.

در این نشست نماینده زنان در حوزه سلامت، سازمان های مردم نهاد، نماینده خانه احزاب و تشکل های سیاسی، کانون زنان بازرگان و شورای اسلامی کلانشهر اراک مطالبات و خواست های جامعه زنان استان مرکزی را مطرح کردند.

در ادامه این نشست کمپین زنان در چهار فصل شامل تحقق عدالت جنسیتی در برنامه ریزی کلان، مشارکت زنان با توجه به توانمندی در فعالیت های اجتماعی و توجه به سلامت جسمی زنان و تضمین خانواده و تامین امنیت اجتماعی بنیان خانواده با حمایت از زنان در برابر آسیب های اجتماعی، توسط معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و زنان استان مرکزی امضاء شد.

کاروان تدبیر و امید در روزهای دوم و سوم آبان ماه جاری به استان مرکزی سفر کرده است.

دیدار با مردم اراک ، شرکت در نشست توسعه و سرمایه گذاری، بازدید از واگن پارس، نشست نخبگان، علما و ایثارگران از جمله برنامه های روز نخست سفر دولت به اراک بود.

دیدار با مرم شهرستان خمین در ورزشگاه شهید مطهری، بازدید از بیت تاریخی امام راحل و تجدید بیعت با آرمان های امام خمینی (ره)، شرکت در شورای اداری و نشست با اصحاب رسانه و تشریح برنامه های سفر، از برنامه های امروز (دوشنبه) است.

دولتمردان تدبیر و امید از اولین سفر استانی خود در ۲۴ دی ماه سال ۹۲ تاکنون به استان های خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، خراسان رضوی، زنجان، گلستان، خراسان جنوبی، بوشهر، اصفهان، قم، گیلان، فارس، آذربایجان شرقی، شهرستان های استان تهران (شهریار، ملارد و قدس، اسلامشهر، ری، رباط کریم و بهارستان) خراسان شمالی، کردستان، همدان، مازندران، یزد، سمنان، کرمان، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد و قزوین سفر کرده اند.