معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان این که تدوین سند سیاستی اجرایی اشتغال زنان در دست اقدام است، گفت: ایجاد مراکز کاریابی ویژه زنان، نقش مهمی در افزایش مشارکت اقتصادی زنان در جامعه ایفا می کند.

شهیندخت مولاوردی در آیین اختتامیه هشتمین همایش ملی انجمن جمعیت شناسی کشور که به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد، اظهار کرد: لازمه تبدیل وضعیت فعلی به فرصت اقتصادی، این است که ما فرصت های اجتماعی و فرهنگی را فراهم کنیم، مدیریت مناسب از جمله ضرورت های فرصت فعلی در راستای استفاده بهینه از تحولات جمعیتی است.

مشارکت اقتصادی زنان ایرانی پایین ترین نرخ مشارکت زنان در جهان

وی مشارکت اقتصادی زنان ایرانی را پایین ترین نرخ مشارکت زنان در جهان دانست و بیان کرد: طبق گزارش های به دست آمده در بحث شکاف جنسیتی کشورهای جهان، رتبه ایران از ۱۴۴کشور ۱۳۹ گزارش شده است.

مولاوردی با بیان این که طبق قانون جهانی، ۱۸ اقتصاد وجود دارد که همسران می توانند مانع از اشتغال همسران خود شوند، اظهار کرد: در دو سال گذشته در ۶۵ کشور ۹۲ مورد اصلاحی در مورد مشارکت اقتصادی زنان انجام شده است.

معاون رئیس جمهوردر بخش دیگری از سخنان خود در مورد بحث اشتغال در محور زنان کارگر در مشاغل سخت گفت: در جامعه روستایی همواره زنان کارگران روزانه و بدون مزد تلقی می شوند که عمدتا در قالب زنان خانه‌دار معرفی می شوند.

ضرورت تدوین و ابلاغ قانون منع عقد قرارداد موقت

مولاوردی با اشاره به ضرورت تدوین و ابلاغ قانون منع عقد قرارداد موقت، ادامه داد: عقد قراردادهای موقت، امنیت شغلی را از بین برده و اخراج کارگران را بسیار راحت کرده است

اقتصاد غیر رسمی در حال زنانه شدن است

وی تصریح کرد: مطالعات متعدد نشان می دهد که زن بودن امکان به کارگیری زنان در بخش اقتصادهای غیر رسمی راافزایش داده به شکلی که در حال حاضر اقتصاد غیر رسمی در حال زنانه شدن است.

معاون رئیس جمهور افزود: ایجاد مراکز کاریابی ویژه زنان با انگیزه برخورداری معافیت مالیاتی به مدت مشخص نقش مهمی در افزایش مشارکت زنان در عرصه های اقتصادی ایفا می کند.

وی تدوین سند سیاستی اجرایی اشتغال زنان با جامعه هدف زنان سرپرست خانوار و دختران فارغ التحصیل را از جمله اقدامات در دستور کار معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهور دانست.

مولاوردی در پایان با بیان این که هدف از تدوین سند سیاستی اجرایی اشتغال زنان، افزایش مشارکت اقتصادی زنان در جامعه بوده، خاطرنشان کرد: ایجاد زمینه افزایش مشارکت اقتصادی زنان از جمله دغدغه های جدی دولت در حوزه زنان است.