معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: کارگروه مدیریت و مشارکت سیاسی این معاونت به موضوع باز تعریف رجل سیاسی ورود می کند.

شهیندخت مولاوردی عصر چهارشنبه در نشست خبری دربیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها، افزود: پس از اینکه رهبرمعظم انقلاب سیاست های کلی انتخابات را ابلاغ کرد، سخنگوی شورای نگهبان نیز موضوع رجل سیاسی را مطرح کرد که باید رجل سیاسی بازتعریف شود.

وی تصریح کرد: این موضوع مورد استقبال حوزه زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار گرفت که به صورت شفاف این واژه بررسی شود.

مولاوردی ادامه نظر سخنگوی شورای نگهبان این بود که این اصطلاح مورد واکاوی و بازتعریف قرار گیرد و اکنون فرصت مناسبی برای واکاوی این موضوع است.

وی ادامه داد: درشروع مذاکرات اعلام شده که فقط موضوع رجل سیاسی به مردان اختصاص ندارد و به شخصیت سیاسی اطلاق می شود.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: با توجه به اینکه زنان هیچ ممنوعیتی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نیز نداشتند، در انتخابات دهم تعدادی از بانوان در این دوره شرکت کردند اما درمرحله انتخاب نهایی هیچ بانوی نبود که مردم بتوانند به آنها رای دهند.

** فرصت ها برای زنان و مردان برابر نیست

مولاوردی در ادامه با بیان اینکه حوزه زنان و خانواده از توسعه نامتوازنی برخوردار است و بعد از برنامه پنج ساله در قبل و پنج برنامه بعد از انقلاب نتوانستیم توسعه متناسب را محقق کنیم و اکنون حوزه زنان از انواع نامتوازنی رنج می برد.

وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه ۱۴محور برای حوزه زنان درنظر گرفتیم که چهار تا پنج محور آن به صورت اولویت اجرایی می کنیم که البته محور اصلی آن تعادل جنسیتی در مدیریت است.

وی با بیان اینکه فرصت ها برای زنان و مردان برابر نیست، ادامه داد: امیدواریم در پایان برنامه ششم توسعه با ارزیابی و انداز ه گیری این برنامه ها بتوانیم به وضعیت مطلوب تری در این زمینه برسیم.

مولاوردی با بیان اینکه ما یک قدم با اقدام رئیس جمهوری در انتصاب بانوان در پست های مدیریتی نزدیکتر شده ایم، افزود: دولت یازدهم رویکرد اعتدال دارد و در تحقق تعادل جنسیتی تاکنون اقدامات خوبی انجام داده است.

** پیگیری موضوع ورزش بانوان هستیم

مولاوردی در ادامه با بیان اینکه برای ورزش بانوان اقدامات خوبی با وزارت ورزش و جوانان انجام داده ایم، گفت: ما تعاملات خوبی با حوزه وزارت ورزش و جوانان در بخش ورزش بانوان داشتیم و اکنون نیز ادامه دارد.

وی اضافه کرد: هفته دولت امسال از استادیوم ۴۰ هزار نفری ورزشگاه آزادی که برای بانوان است بازدید داشتیم، این طرح ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و رها شده بود و ما پیگیر افتتاح آن هستیم چون توسعه ورزش بانوان در دستور کار هر دو دستگاه قرار دارد.

** اعتماد دولت در آینده به شایستگی زنان بیشتر خواهد شد

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگاری که آیا در دوره بعد دولت روحانی آیا اعتماد به قشر زنان بیشتر خواهد شد، گفت: به طور قطع شرایط بعدی دولت برای اعتماد به زنان متفاوت تر خواهد بود.

وی اظهار داشت: چون این شرایط بسیار متفاوت بود و امیدواریم اعتماد دولت به صلاحیت و شایستگی زنان در کابینه بعدی تداوم داشته باشد.

** به تخصص مردان و زنان باید به یک دید نگاه کرد

وی همچنین درباره اینکه باید در انتصاب مردان و زنان به شایستگی و تخصص آنان به یک شیوه و دید نگاه کرد، گفت: اگر در انتصاب مردان به تخصص، تجربه و سابقه آنها توجه می شود باید برای زنان هم همین گونه باشد و اگر شرایط برابر بود این انتظار وجود داشت.

مولاوردی خاطرنشان کرد: به هیچ وجه در برابر مردان تخصص و تجربه ملاک نیست و اگر این شرایط باشد تا ۲۰ تا ۳۰ سال آینده نباید بانوی در عرصه مدیریتی باشد، البته فرصت ها هیچ وقت عادلانه نبوده و ما دسترسی به این فرصت ها نداریم.

** صدور یک حکم برای زنان به عنوان بخشدار

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره انتصابات زنان در سطح مدیریتی میانی گفت: در کشورمان در سطح معاون استاندار بانوانی داریم اما هر هفته یک حکم برای بانوان به عنوان بخشدار صادر می شود.

وی از رشد ۷۶ درصدی در مورد دهیاران زن خبر داد و اظهار داشت: حضور بانوان در سطح شهرداری نیز مناسب است و همه اینها حضور زنان در سطوح میانی را فراهم کرده و امیدواریم شاهد حضور بانوان در سوح عالیه مدیریتی در کشور باشیم.

** پیگیر موضوع مردم دختر دانشجو در سیل خرم آباد هستم

مولاوردی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که یک دختر دانشجو در سیل خرم آباد و یک بانوی دیگر در تهران در هفته اخیر جان باخته اند، افزود: من تازه شنیده ام که یک بانو در تهران جان باخته اما برای بانوی جان باخته در خرم آباد ابراز همدردی خودم را با این خانواده در قالب مصاحبه ای با خبرنگار ایرنا اعلام کردم.

وی در عین حال تاکید کرد که به سهم خودم این موضوع را پیگیری می کنم.

** شاخص شادی در ایران پایین است

مولاوردی در ادامه با بیان اینکه آمارها نشان می دهد که ایران جزو کشورهای غمگین است، گفت: طبق این آمارها همچنین شاخص شادی در ایران پایین است.

وی با بیان اینکه برخی از آسیب های اجتماعی نیز گریبان جامعه را گرفته است، خاطرنشان کرد: متاسفانه نرخ افسردگی در بین دختران در حال افزایش است و پایین آمدن سن اعتیاد یکی دیگر از مشکلات است که با رعایت ملاحظات برنامه های از سوی این نهاد در حال اجرا است.

** بانوان خودشان را باور کنند

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: بانوان باید خودشان را باور کنندو پایین بودن حس اعتماد به نفس یا همان خودباوری به عنوان یک مساله جدی است که کشور باید روی این مساله برنامه ریزی داشته باشد.

** لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در مرحله نهایی

مولاوردی در ادامه به لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت اشاره کرد و گفت: این لایحه در مرحله نهایی است و در آن بحث بازدارندگی و پیشگیرانه مطرح است البته می توانستیم تجمیع کنیم اما زمان بر است.