معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان ایلام گفت: عمده ترین علت خشونت ها علیه زنان در جوامع مختلف بویژه جوامع سنتی، ریشه در تبعیض جنسیتی دوران کودکی دارد. 


زهرا همتی روز شنبه و به مناسبت پنجم آذر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بسیاری از خانواده ها در جوامع سنتی بین فرزندان دختر و پسر خود تبعیض قایل شده و پسران را بر دختران مقدم می دانند.

وی با بیان اینکه در دین مبین اسلام برتری انسان ها بر اساس تقوا است، افزود: این مساله موجب شده از همان دوران کودکی سنگ بنای خشونت علیه دختران گذاشته شود و به نوعی آنها پذیرش تحقیر و تبعیض را داشته باشند.

همتی تاکید کرد: همین موضوع موجب می شود عمده این دختران در بزرگسالی و زندگی زناشویی هیچ تلاشی برای رفع و مقابله با خشونت علیه خود نداشته باشند و به افرادی با اعتماد به نفس پایین تبدیل شوند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام با اشاره به تحقیقی که چند سال پیش در استان ایلام با موضوع میزان هزینه ای که خانوارها برای دختران و پسران خود کرده اند، گفت: بر اساس این تحقیق در این استان بیشترین هزینه خانواده ها برای پسران بوده است.

** عمده ترین خشونت علیه زنان در استان ایلام روانی و کلامی است

وی با اشاره به انواع خشونت فیزیکی و جسمی، کلامی و روانی، جنسی و اقتصادی علیه زنان یادآور شد: خشونت علیه زنان مختص جوامع خاصی نیست و در همه دنیا وجود دارد ولی مدل های آن در هر منطقه متفاوت است.

همتی اضافه کرد: اگر چه عمده ترین خشونت های علیه زنان در خانه است ولی به این مکان ختم نمی شود بلکه بسیاری خشونت ها در محیط کار و خیابان نیز وجود دارد که به صورت عمده از سوی جنس مخالف صورت می گیرد.

وی گفت: خشونت مداوم علیه زنان موجب شده فرد، به شخصی تبدیل شود که از نظر روحی آسیب دیده و پذیرش خشونت برایش تبدیل به عادت شده و در چرخه درماندگی قرار گیرد.

همتی با ذکر اینکه عمده ترین خشونت علیه زنان در استان ایلام کلامی و روانی است، افزود: این نوع خشونت شامل تحقیر، توهین، انتقاد ناروا، بد دهنی، تمسخر، فحاشی و تهدید مداوم به طلاق است که موجب کاهش اعتماد به نفس در زنان می شود.

وی تاکید کرد: شیوه های تربیتی والدین نیز در توسعه و انتقال خشونت علیه زنان بسیار تاثیر گذار است بطوری که اگر پدر خانواده خشن باشد آن را به فرزند خود نیز منتقل می کند.

** ارتقای دانش و آگاهی زنان نخستن گام در مبارزه با خشونت علیه این قشر

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام نخستین گام در رفع خشونت علیه زنان را ارتقای دانش و آگاهی این قشر دانست و گفت: زنان باید به این آگاهی برسند که کدام رفتار خشونت است تا بتوانند از حق خود دفاع کنند از طرفی مادران نیز باید به دختران خود دفاع از حق و حقوق شان را آموزش دهند.

همتی دومین راهکار در این زمینه را ارتقای آگاهی زنان از مسائل حقوقی عنوان کرد و یادآور شد: زنان در این زمینه باید از حمایت های قانونی مطلع شوند.

** خانه های امن بهزیستی پذیرای زنان خشونت دیده

به گفته همتی، مکان هایی باید وجود داشته باشد تا زنانی که مورد خشونت واقع شده به آنجا پناه برده و از هراس نبود پناهگاه مجبور به تحمل خشونت ها نشوند.

وی اضافه کرد: اداره کل بهزیستی ایلام به منظور حمایت از زنان خشونت دیده خانه امن را در مرکز استان پارسال راه اندازی کرد که در این مرکز زنان خشونت دیده پذیرش، حمایت قانونی و مراقبت می شوند.

وی افزود: در طول سال گذشته ۳۱ زن و امسال نیز ۱۰ زن که مورد خشونت واقع شده بودند در این مرکز پذیرش شده و با انجام مداخلات مشاوره ای تا زمانی که محیط امن در منزل برای شان فراهم نشود در این مرکز مورد حمایت قرار می گیرند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی ایلام اظهار کرد: مبارزه با خشونت علیه زنان باید در جامعه اطلاع رسانی شود که مهمترین و بهترین مکان مدارس و دانشگاه هاست تا زنان هم از انواع خشونت و هم حمایت های قانونی در این زمینه مطلع شوند.

به گفته وی، در کنار این آموزش ها پسران نیز باید شیوه های کنترل خشم را فرا گرفته تا در آینده به افرادی خشونت طلب و منتقل کننده خشونت برای جنس مخالف شان تبدیل نشوند.