مشاور امور بانوان وزیر تعاون، راه‌های تبعیت‌آمیز و جنسیتی و عدم باور توانمندی‌های زنان را از جمله محدودیت‌های پیش‌روی مشارکت گسترده زنان دانست و گفت: امروز نمی‌توان نقش زنان را تنها به وظیفه مادری و همسرداری خلاصه کرد.

وحیده نگین در همایش مدرسه تعاونی، اقتصاد مشارکتی، اظهار کرد: تعاونی‌های زنان در شناسایی مشکلاتی که در جامعه ناشناس مانده می‌توانند به دولت کمک کنند و راهکارهای ایجاد اشتغال و کارآفرینی در کشور را ارائه دهند.

وی گفت: امروز در تمام دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که اگر بخواهیم همه مسائل اجتماعی را تنها از طریق دولت و سیاست‌گذاری‌های آن دنبال کنیم امکان‌پذیر نیست و دولت همراهی بدنه عظیمی از جامعه را می‌خواهد.

به گفته مشاور امور بانوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای رسیدن به اهداف پایدار نیازمند استفاده از ظرفیت تمام جامعه و گروه‌ها هستیم و با توجه به این‌که بخش عظیمی از این جمعیت را زنان تشکیل می‌دهند باید مشارکت زنان در فرآیند توجه بیش از پیش گسترش یابد.

نگین با بیان این‌که مشارکت زنان تنها به معنای رای دادن نیست، ادامه داد: این مشارکت فراتر و در برگیرنده کنش فردی و گروهی و اجتماعی در تصمیم‌گیری‌ها است، به‌نحوی که مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان را به دنبال داشته باشد.

وی در ادامه با انتقاد از مشارکت اندک زنان در بخش‌های اقتصادی، خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی محدودیت‌های خانوادگی، نگاه‌های جنسیتی و تبعیض‌آمیز و عدم باور به توانمندی‌ها مانع پیشرفت و مشارکت گسترده زنان شده است.

مشاور امور بانوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در کنار آن فرهنگ مردم‌سالارانه و حساسیت به زنان در کشور را هم باید به آن اضافه کرد، در صورتی که نقش زنان امروز تنها به وظیفه مادری و همسرداری خلاصه نمی‌شود و این مسوولیت در کنار دیگر نقش‌های زنان در اولویت است.

نگین در بخش دیگری از صحبت‌های خود از افزایش ورودی زنان و دختران به دانشگاه‌ها با اشاره به افزایش ورودی زنان و دختران به دانشگاه‌ها، اضافه کرد: اگر به امید دولت باشیم که این نیروی آماده به کار و فارغ‌التحصیل را جذب کند، امکان‌پذیر نیست چون دولت همین حالا با تورم نیروی انسانی در بدنه خود مواجه است لذا با توجه به این مساله و مشکلات موجود در بخش خصوصی پیشنهاد ما برای جذب افراد و حضور فعالانه زنان بستر تعاونی است.

وی گفت: اگر تعاونی‌ها به عنوان فضایی مشارکت‌گونه برای ایجاد یک سازمان اقتصادی مدنظر قرار بگیرند بهترین بستر برای فعالیت زنان تحصیلکرده و ماهر خواهند بود.

مشاور امور بانوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان با تاکید بر ضرورت حمایت دولت از تعاونی‌ها در بخش کارآفرینی اجتماعی، خاطر نشان کرد: با نگاه ویژه‌ای که معاونت امور تعاون وزارت کار برای استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت تعاونی‌های زنان دارند امیدواریم با همکاری بدنه غیردولتی شرایط مناسبی برای ارائه‌ی آموزش در حوزه مهارت، اعتبارات و قوانین فراهم شود.