معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۶ از نظر شاخص توانمندی زنان، جامعه ما از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست. 


شهیندخت مولاوردی روز جمعه در نخستین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش که در کانون توحید برگزار شد، افزود: برگزاری چنین گردهمایی و کنگره‌ هایی می‌تواند به بالا بردن شاخص توانمندی زنان در جامعه کمک کند.

وی با بیان این که زیبنده و شایسته نظام و کشور ما نیست که در شاخص مهمی چون حضور زنان در جامعه، چنین جایگاهی داشته باشیم، اضافه کرد: این در حالی است که سال‌ها پیش معمار کبیر انقلاب فرمود؛ زنان باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس‌ جمهوری ادامه داد: جمعیت زنان نواندیش با این دغدغه شکل گرفت که پاسخ سوال مهمی را بدهد، اینکه چگونه می‌توان هم زن بود و هم نواندیش و مسلمان، هم دغدغه دین داشت و هم به دنبال حقوق اساسی زنان بود؟ و اگر خواست و اهتمام جدی وجود داشته باشد، جمع این مسائل با یکدیگر امکان‌پذیر خواهد بود.

مولاوردی با بیان اینکه زنان سوالات و مسائل نوظهوری دارند که باید به آن‌ها پاسخ داده شود، گفت: باید در یافتن پاسخ به آن‌ها کمک کنیم تا مبادا نا‌کارآمدی یک نظام به پای کل دین نوشته شود.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، مشارکت زنان در عرصه سیاسی را حق آنان دانست و عنوان کرد: امروزه در شعار و حرف کمتر کسی منکر این موضوع است که پیگیری حقوق انسانی، مدنی، سیاسی و اجتماعی، حقوقی پیوسته به هم هستند.

مولاوردی افزود: حضور زنان در قدرت و تصمیم‌گیری به تنهایی در حقوق‌های مربوطه ممکن است اما به لحاظ تاثیر می‌توان به عنوان یک ابزار و محک از آن سود برد.

وی با اشاره به وضعیت موجود کشور گفت: وضعیت جامعه و کشور گویای این واقعیت است که برای ایجاد فضای مناسب در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی باید از ظرفیت زنان با توجه به شرایط و نقش آنها در جامعه استفاده کرد و شرایط مناسبی را در اختیار آنان قرار داد.

مولاوردی با تاکید بر توانایی سازی مردان و زنان در جامعه، گفت: این توانایی سازی با توجه به اهمیت مسوولیت های زنان در عرصه های خانواده، تربیت کودکان باید به نحو مطلوب تری انجام شود و همچنین برای حمایت از نقش های چندگانه زنان و نحوه مشارکت آنان در جامعه آموزش، اطلاع رسانی، حساسیت آفرینی و کمک های مالی صورت گیرد.

وی با بیان این که نمی توان یک نسخه کلی برای تمام زنان جهان نوشت، افزود: سهیم شدن زنان و افزایش قدرت مردم سالاری و حضور متعادل و متوازن زنان در سیاست نشان می دهد که مردان و زنان در کنار هم می توانند در جوامع نقش آفرین باشند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: زنان مانند مردان تحت تاثیر چالش هایی قرار دارند که جامعه بشری در قرن بیستم با آن مواجه است.

وی افزود: برخی در پاسخ به این سئوال که اگر زنان به قدرت سیاسی برسند، آیا نحوه زندگی ما تغییر می کند، می گویند که قدرت از طریق مردان و زنان به یک نحو یکسان در جامعه تاثیر گذار است و برخی آن را متفاوت و برخی دیگر شیوه های خلاق توسط زنان را به کار می برند.

مولاوردی گفت: سهیم کردن زنان در قدرت تصمیم گیری از سر اختیار و نه اجبار، زنان را به مسوولیت همگانی وامی دارد که این یک سرمایه گذاری و محصول تاریخی برای جامعه است.