عضو فراکسیون زنان مجلس با تاکید بر تشکیل دادگاه ویژه رسیدگی به شکایات زنان، گفت: برای جلوگیری از ازدواج دختران زیر سن قانونی و تقویت حمایت از زنان باید فرهنگسازی گستردهای انجام گیرد.
سهیلا جلودارزاده با تاکید بر ضعف های قانونی در حمایت از زنان، گفت: متاسفانه در دادگاهها وقتی طرف دعوی یک زن، مرد است فضا مردانه است و زنان به سختی میتوانند احقاق حق کنند از این رو پیشنهاد تشکیل دادگاه ویژه رسیدگی به شکایات زنان را پیش از این مطرح کردهایم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به دنبال تشکیل دادگاه ویژه رسیدگی به شکایات زنان هستیم، تصریح کرد: نگاه ها به حمایت از حقوق زنان باید تغییر کند در این زمینه از رئیس قوه قضاییه درخواست داریم به این موضوع به عنوان مسئله ای فرهنگی بپردازد.
وی افزود: تعادل و عدالت بین زنان و مردان منجر به جلوگیری از چالشها و کاستی های موجود میشود، در واقع قضاوت عادلانه موجب جلوگیری از بروز خشونت و آزار و اذیت زنان از سوی برخی مردان میشود، عدالت منجر به برقراری آرامش، حمایت و تامین امنیت زنان خواهد شد.
جلودارزاده با یادآوری برخی از قوانین حوزه زنان و خانواده همچون طلاق، دیه و غیره، گفت: برخی قوانین اصلاح شده و اینگونه نیست که در همه قوانین به طور کامل حق برای مردان دیده شده باشد، به عنوان مثال در قانون طلاق اصلاحاتی صورت گرفته که منجر به پررنگ شدن حقوق زنان گشته اما متاسفانه زنان از این حقوق خود مطلع نیستند و موقع عقد و ازدواج نمیتوانند قرارداد منطقی و به نفع پایداری خانواده منعقد کنند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در ادامه ازدواج دختران زیر ۱۳ سال را یادآور شد و گفت: متاسفانه عامل فرهنگ ساز با قوانین و سایر امور همراه نیست، این نوع ازدواجها نیز به سبب عدم فرهنگسازی است، در مجالس گذشته ممنوعیت ازدواج دختران زیر ۱۳ سال مطرح شد و بر اذن دادگاه و نظر پزشک به جهت تایید بلوغ عقلی و جسمی دختران تاکید شد اما موراد تخلفی بسیاری است که برخی از آنها حتی به ثبت هم رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه این موارد نشان از مشکلات فرهنگی دارد، ادامه داد: این موضوعات باید اطلاع رسانی شود تا پدری دختر ۱۱ یا ۱۲ سال خود را شوهر ندهد، در حقیقت همراهی فرهنگی پس از تصویب قوانین لازم است تا قبح مسئله مشخص شود. متاسفانه چندی پیش دختری ۱۳ ساله با روشن کردن آبگرمکن گازی در منزل همسرش دچار سوختگی شدید شد و به هیمن دلیل همسرش وی را طلاق داد این نمونه ای از نتایج ازدواج دختران زیر سن قانونی است.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: قوه مقننه نمیتواند وظایف دستگاههای دیگر را انجام دهد اما آماده همراهی با سایر دستگاهها برای ترویج حمایت از زنان دارد، خوشبختانه مراجع نیز طی اظهاراتی نظر مساعد خود برای افزایش سن ازدواج دختران را مطرح کردهاند و گفتهاند مسئولیت زندگی نیازمند توانایی عقلی است، بنابراین در فراکسیون زنان طرح اصلاح این قانون را دنبال خواهیم کرد.