معاون رئیس جمهور: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از سال ۹۲ تا مرداد امسال، ۱۹۹ طرح را با مشارکت سازمان های مردمنهاد اجرا کرد که بیشتر آنها در زمینه اقتصاد و معیشت خانواده بود.
شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در کانال تلگرامی خود به جزییات این طرح ها با همکاری سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و گفت: ۵۵۰ طرح و برنامه از سوی سازمان های مردم نهاد به معاونت امور زنان و خانواده ارسال شد و طرح های پذیرفته در قالب یک برنامه ملی از مهر ۹۲ تا مرداد ۹۵ اجرا شد.
وی برخی از موضوعات این طرح ها را تحکیم بنیان خانواده، اقتصاد و معیشت و سلامت، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، تعمیق باورهای دینی، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد، فرهنگی، هنری و اطلاعرسانی و حمایتی عنوان کرد.
**تخصیص نیمی از بودجه به طرحهای تحکیم خانواده
مولاودی ادامه داد: طرح های اقتصاد و معیشت خانواده با ۴۸ طرح، تحکیم بنیان خانواده با ۳۱ طرح و ارتقای سلامت با ۲۷ طرح بیشترین حمایت را از آن خودکرده اند؛ البته برخی از طرح های تحکیم خانواده به آسیب های اجتماعی نیز مرتبط بود و برعکس.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: به همین علت حدود نیمی از بودجه برای تحکیم بنیان خانواده تخصیص یافت و آسیب های اجتماعی در صدر موضوعاتی قرار گرفت که معاونت امور زنان درباره آنها به تعامل با سمن های زنان پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ از میان ۵۸ طرح پذیرفته شده ۱۲ طرح درحوزه تحکیم بنیان خانواده، ۹ طرح برای ارتقای سلامت، ۲۳ طرح در زمینه اقتصاد و معیشت، یک طرح در زمینه تعمیق باورهای دینی و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، ۶ طرح در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی، چهار طرح درحوزه توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد، سه طرح در زمینه فرهنگی هنری بود.
مولاوردی افزود: همچنین ۴۳ درصد از کل بودجه تخصیص یافته به این طرح ها به اقتصاد و معیشت تعلق گرفته بود، ۱۵ درصد به تحکیم بنیان خانواده، ۱۳ درصد به حوزه فرهنگی وهنری و ۱۱ درصد به حوزه ارتقای سلامت و ۱۸ درصد به سایر حوزه ها اختصاص یافته بود.
وی اظهار داشت: در سال ۹۳ نیز ۴۸ طرح مورد تایید و حمایت قرار گرفت که از این میان، پنج طرح در حوزه تحکیم بنیان خانواده، دو طرح در زمینه ارتقای سلامت، ۱۰ طرح برای اقتصاد و معیشت، یک طرح در زمینه تعمیق باورهای دینی، دو طرح برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی، ۲۱ طرح در حوزه توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد و هفت طرح در زمینه فرهنگی و هنری طراحی شده بود.
مولاوردی افزود: از میان این طرح ها، آسیب های اجتماعی با ۲۹ درصد از کل بودجه تخصیص یافته بیشترین سهم از بودجه را داشت و پس از آن توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد با ۲۵ درصد، اقتصاد و معیشت با ۲۰ درصد، فرهنگی و هنری با ۱۵ درصد و سایر بخش ها با ۱۱ درصد از بودجه در رتبههای بعدی قرار گرفته بود.
وی اضافه کرد: در سال ۹۴، نیز ۶۸ طرح سازمان های مردم نهاد مورد تایید و حمایت معاونت امور زنان قرار گرفت که ۹ طرح درحوزه تحکیم بنیان خانواده، ۱۱ طرح در زمینه ارتقای سلامت، ۹ طرح در حوزه اقتصاد و معیشت، چهار طرح در زمینه تعمیق باورهای دینی، ۱۳ طرح درباره پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ۲۰ طرح درحوزه توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد و دو طرح در زمینه فرهنگی و هنری طراحی شده بود.
مولاوردی افزود: آسیب های اجتماعی با ۴۷ درصد ازکل بودجه تخصیص یافته بیشترین سهم از بودجه را داشت و پس از آن موضوعات فرهنگی هنری ۲۱ درصد، توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد ۹ درصد، ارتقای سلامت هشت درصد و سایر حوزه ها ۱۵ درصد از بودجه را به خود اختصاص داده بود.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در نیمه اول سال ۹۵ نیز ۲۵ طرح مورد تایید و حمایت قرار گرفت که از این میان پنج طرح درحوزه تحکیم بنیان خانواده، پنج طرح در زمینه ارتقای سلامت، ۶ طرح در حوزه اقتصاد و معیشت، پنج طرح درباره پیشگیری از آسیب های اجتماعی، یک طرح در حوزه توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد و سه طرح در زمینه فرهنگی و هنری طراحی شده بود.
مولاوردی گفت: در این میان آسیب های اجتماعی با ۴۸ درصد از کل بودجه تخصیص یافته بیشترین سهم از بودجه را داشته و پس از آن ۲۱ درصد به اقتصاد و معیشت، ۱۱ درصد به تحکیم بنیان خانواده، ۱۰ درصد به ارتقای سلامت هفت درصد به حوزه فرهنگی و هنری و سه درصد به حوزه توسعه توانایی های سازمان های مردم نهاد تخصیص یافت.
مولاوردی نوشت، هدف معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از تعامل با سمن ها ، ارتقای توانمندیها و بهره مندی از ظرفیتها و قابلیتهای موجود سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده در سراسر کشور و تحقق رویکرد دولت نسبت به افزایش تعامل میان دولت و سازمان های مردم نهاد بوده است.