مدیرکل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت: پیشینه تاریخی و تجربه نشان می دهد که زنان در بخش آموزش موفق تر از مردان بوده اند و این امر واقعیتی است که پژوهش های انجام شده نیز بر آن تاکید دارد.
مهناز احمدی افزود: کنگره زنان موفق ایران به عنوان یک رویداد مهم در حوزه مربوط به زنان می تواند بیانگر و موید موفقیت زنان در بخش آموزشی نسبت به مردان باشد.
کنگره ملی زنان موفق ایران روز سه شنبه هفته جاری با حضور جمعی از مسئولان کشوری و زنان موفق ایران برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: در این کنگره زنان موفق ایرانی به عنوان نیمی از جامعه موفقیت های خود را در عرصه های متخلف از جمله علمی و مدیریتی به جامعه نشان خواهند داد.
احمدی تصریح کرد: این کنگره با برگزاری پنل های مخلتف و همچنین سخنرانی های متعدد محلی برای نمایان سازی توانمندی بانوان ایرانی است و همه بانوان باید تلاش کنند که فرصت فراهم شده را مغتنم شمارند.
وی ادامه داد: زنان نقش بسیار مهمی در آموزش جامعه و در سطح اولیه در خانواده خود دارند و به دلیل جایگاه و نقش بارز و مشخصی که در تربیت و رشد نسل های آینده دارند، از مهمترین عوامل منتقلکننده فرهنگ و یا به عبارتی آفرینش انگارهای فرهنگی به شمار می روند.
مدیرکل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: به واسطه زنان بسیاری از سنت ها و آموزه های فرهنگی و اجتماعی و آموزشی و فردی پایدار و به نسل بعد منتقل می شود.
وی تصریح کرد: بنیان جامعه، خانواده است و خانواده های آموزش دیده، جامعه ای آموزش دیده را در پی دارند و اگر آموزش را از ارکان توسعه بدانیم بدون در نظر گرفتن زنان که نیمی از جمعیت کشور هستند، دستیابی به توسعه و آموزش عمومی میسر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه زنان معلمان واقعی جامعه هستند، خاطرنشان کرد: آنچه زنان انجام می دهند، اثر بسزایی بر بیشتر پروژه های توسعه ای دارد، حتی اگر نقش زنان به روشنی در طراحی و اجرای برنامهها در نظر گرفته نشده باشد.
احمدی ادامه داد: اینکه زنان مهمترین نقش را در آموزش و پرورش فرزندان جامعه و نسل های آینده دارند، سخنی است که از فرط تکرار شاید بی اثر شده باشد و بر کسی پوشیده نیست که انسان ها اولین تاثیرات را از مادر می گیرند و آنچه می آموزند، ساختار اصلی شخصیت فردای آنها را می سازد، البته از نقش بی بدیل پدران و مردان جامعه نیز نباید غافل بود.
وی اضافه کرد: البته پیشینه تاریخی و تجربه نیز نشان می دهد که زنان در بخش آموزش موفق تر از مردان عمل می کنند.
مدیرکل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش افزود: در واقع انسان ها به طور مستمر در حال آموزش یکدیگر هستند و زنان به واسطه نفوذ نقش و جایگاه خود اعتبار بیشتری در این زمینه دارند. اما طبیعی است آنها به میزانی که می آموزند آموزش می دهند و به اندازه ای که امکان رشد و ترقی برایشان فراهم می شود، از کیفیت آموزش دهی افزون تری برخوردار می شوند.
وی گفت: زنان به عنوان ارکان اصلی خانواده و جامعه، ضامن رشد و پیشرفت هستند. جامعه ای که روح تعالی، استقلال و اعتماد به نفس از دوران کودکی به افراد آن القا می شود، خودباوری و احیای اندیشه های درونی جزء مشخصه های بارز آن خواهد شد.
وی تاکید کرد: در اینجا بحث توانمندسازی زنان تنها برداشتی از یک مفهوم کلامی نیست، بلکه فرآیندی ژرف و درخور توجه است که میتواند زیرساخت بسیاری از طرح ها و برنامه های درازمدت برای رسیدن به چنین جامعه ای باشد.
احمدی اضافه کرد: زنان توانمند و مستقل اصلی ترین سرمایه های جامعه هستند که ستون های ترقی خواهی، پیشرفت و رشد وضعیت اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بر عمل و اندیشه آنان بنا خواهد شد.
وی تصریح کرد: گسترش اندیشه و سنت های همدلی و تفاهم و درک دو سویه، احیای خودباوری در ذهنیت افراد جامعه از جهت توانایی انجام کارهای مهم، افزایش سطح آموزش عمومی و بالا رفتن درک و فهم عمومی و ایجاد بینش روشنگرایانه، همه تنها در گرو رشد و ارتقای زنان جامعه است.
منبع ایرنا
مدیرکل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش گفت: جامعه ایران نیز مستثنا از این قاعده عمیق و کلی نیست، چرا که عبارت «آموزش امری بس حیاتی است» در گستره جامعه شناختی امروز ایران، بسان محور و قطب اصلی حرکت برای دستیابی به آرمان هاست، «زنان و آموزش» رابطه ای کاملا دو سویه و وابسته به یکدیگر در مسیر تحقق آرمانها در نظام و جامعه اسلامی دارند.
وی اظهار داشت: به عبارتی دقیق تر امروز «توانمندسازی حوزه آموزش با وجود زنان» و «توانمندسازی زنان با آموزش» دو روی سکه شانس ایران اسلامی است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: این کنگره و سایر همایش های علمی می تواند برنامه های عملیاتی واجرایی برای مدیران و تصمیم گیران کشور در جهت ارتقای وضعیت زنان در حوزه های سیاست گذاری، تصمیم گیری و مدیریتی به ارمغان آورد و امیدواریم این مهم محقق شود.