مدیرکل زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عنوان کرد: نگاه‌های افراط‌گرایانه باعث شده زنان هم از حیث انسانی و هم از جایگاه اجتماعی و خانوادگی خود تنزل پیدا کنند و بردگی‌های مدرن رواج پیدا کند. 


صدیقه حجازی در اختتامیه هفتمین دوره آموزشی مطالعات زنان و خانواده شجره طوبی با اشاره به آشفتگی‌های فکری و روشی دنیای امروز گفت: در این آشفتگی فکری وظیفه زنان مسلمان به ویژه نخبگان است که با هم‌اندیشی و هم‌فکری نگاه نابی  که اسلام از زن ارائه می‌دهد را تبیین کنند و راه‌های مناسبی برای نشان دادن این نگرش به دنیا انتخاب کنند.

حجازی با اشاره به آسیب‌ها و چالش‌های جدی نگاه افراط‌گرایانه اظهار کرد: به وجود آمدن فرقه‌های جدید در جهان اسلام به وسیله دشمنان، غرب و صهیونیست باعث شده جایگاه و نقش زن در اسلام مخدوش شده و نگاه نادرستی از اسلام به جهان ارائه شود.

وی افزود: وجود این مسائل رسالت زنان صاحب نظر و فعالان جهان اسلام را چند برابر می‌کند.

مدیر کل زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هدف این سازمان را برقراری ارتباط و هم‌فکری بین نخبگان ایران و باقی دولت‌های اسلامی خواند و گفت: این ماموریت و هدف را در بخش زنان هم دنبال می‌کنیم.

وی افزود:  پرداختن به مقوله زن و نقش محوری او در خانواده موضوع جدیدی نیست و در همه ادوار تاریخی اهمیت داشته‌است.

حجازی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه « مسئله زن از مسائل درجه یک در کشور ما است»، تصریح کرد: این نگاه بلند و رفیع که با تاسی از آموزه‌های اسلامی است نشان می‌دهد موضوع زن، جایگاه، حقوق و مسئولیت‌های او در خانواده و اجتماع و همچنین جایگاه فردی او چه اهمیتی دارد.

وی افزود: نگاهی کوتاه به جهان معاصر و وضعیت جایگاه خانواده و زن درخانواده و اجتماع در دنیای امروز اهمیت این موضوع را مشخص می‌کند.

مدیر کل زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مباحث مطرح شده در این دوره را برشمرد و گفت: در این دوره مباحث مهمی مطرح شد. تبیین دیدگاه اسلام درباره مسئولیت‌های زنان مسلمان و مقایسه آن با مکاتب مادی، بررسی اسناد بین‌الملل در حوزه زنان، حقوق بشر و زنان، سبک زندگی و نقش رسانه، خویشتن‌داری در اسلام با تاکید بر حیا و غیرت و پرداختن به سیره امام رضا(ع) در حوزه خانواده و تعلیم و تربیت از موضوعات این نشست‌ها بود.

وی در خصوص ویژگی منحصر به فرد مکانی و زمانی این دوره گفت: ۶ دوره از دوره‌های مطالعاتی در سال‌های گذشته با حضور ۱۴۰ نفر از نخبگان جهان اسلام در تهران و قم برگزار شد و هفتمین دوره با ویژگی‌های منحصربه فردی در مشهد برگزار شد. ویژگی مکانی مربوط به وجود امام رضا(ع) است و ویژگی زمانی، هم‌زمانی افتتاح این دوره با رویداد مشهد ۲۰۱۷ که بزرگترین رویداد جهان اسلام است، و ختم آن با آغاز دهه فجر است.

حجازی خاطرنشان کرد: ویژگی این دوره‌ها این بود که صاحب‌نظران فرصت آشنایی با یکدیگر را پیدا می‌کنند و چالش‌های پیش رو را در حوزه اجتماعی کشور خود مطرح و از تجارب یکدیگر برای حل مسایل بهره‌مند می‌شوند.