معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری گفت: با توجه به ظرفیت های موجود آمادگی داریم با کمیته دولتی زنان روسیه تفاهم نامه همکاری دانشگاهی و پژوهشی داشته باشیم.

شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه در دیدار با خانم « ناتالیا یاکونینا » رئیس بنیاد قداست مادری درمعاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این مطلب را بیان کرد.

وی افزود:همچنین آمادگی هرگونه تبادل اطلاعات و تجربیات با این کشور را داریم تا با اجرای برنامه های مشترک به تحقق اهداف مشترک دو کشور در زمینه حفاظت از ارزش های خانوادگی کمک کنیم.

وی درادامه به ارائه برخی اطلاعات درباره محورهای مورد علاقه طرفین پرداخت و گفت:هم اکنون کشورایران با برخورداری از بیشترین جمعیت جوان با وضعیت پنجره جوانی روبروست اما پیش بینی می شود در ٣٠ سال آینده با پدیده سالمندی جمعیت مواجه شویم.

وی گفت:برهمین اساس سیاست های کلی افزایش جمعیت به همه دستگاهها اجرایی ابلاغ و اکنون دردستور کار دستگاهها قرار دارد تا به یک جمعیت پویا، کارآمد، مولد و نسل صالح در آینده برسیم.

وی خاطرنشان کرد: معاونت أمور زنان و خانواده ریاست جمهوری همکارسازمان برنامه و بودجه است تا در تسهیل امر ازدواج جوانان و تسهیلات فرزندآوری همکاری جدی داشته باشد.

وی با تشریح مقام و جایگاه والای زن در دین مبین اسلام گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده ضمن نامگذاری یک روز هفته برای بزرگداشت مقام زن و روز مادر که برابر است با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) برنامه های متعددی درکل کشور به مناسبت گرامی داشت مقام زن اجرا می شود.

به وی گفته، تجلیل از مادران نمونه، برگزاری جشنواره های مختلف و مرتبط با فعالیت های زنان درجامعه وهمچنین تولید آثار فاخر در حوزه زنان توسط خبرنگاران را از دیگر فعالیت این معاونت است.

مولاوردی ادامه داد: همچنین تسهیلاتی برای زنان شاغل را در کشور داریم و مجلس شورای اسلامی قانون کاهش ساعت کاری برای زنان شاغل با شرایط خاص و افزایش مرخصی زایمان از ٦ به ٩ ماه و مرخصی دو هفته ای برای پدرانی که صاحب فرزند می شوند را تصویب کرده است.

** بسته جامع حمایتی زنان شاغل آماده تصویب در هیات دولت است

مولاوردی گفت: بسته جامع حمایتی زنان شاغل برای تصویب درهیات دولت آماده است، چون با توجه به نقش چندگانه ای که زنان دارند، وظیفه حکومت است تا تعادل و توازن بین زندگی و کارشان ایجاد کند.

وی ادامه داد: با توجه به آنکه برای زنان إیرانی نقش مادری و همسری از اهمیت ویژه ای برخورداراست، سعی می کنند همه نقش های خودشان را به خوبی ایفا کنند برای اینکه فشارمضاعف زنان شاغل کاهش یابد این تدابیر اندیشیده شود.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوریبا بیان اینکه در برنامه های آموزشی ملی بنا بر مشارکت بیشترمردان در امور خانواده و تربیت فرزند داشته باشند، اظهارکرد: البته نگاه نسل جوان متفاوت تَر است و مطمئن هستیم زوجین جوان در آینده مشکلات کمتری در این زمینه خواهند داشت.

وی ادامه داد: همچنین در کشور ما ساز و کارهای متعددی برای پرداختن به ارزشهای خانواده و تحکیم بنیان خانواده وجود دارد.

مولاوردی اضافه کرد: ما در معاونت زنان دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده را داریم و طبق آیین نامه ستاد مصوبات آن با حضور رئیس جمهوری ضمانت اجرایی لازم را دارد.

وی تاکید کرد برنامه ملی آموزش خانواده سالم و پایدار و بالنده یکی از دستور جلسات این ستاد در آینده نزدیک است.

وی از رئیس بنیاد قداست مادری برای حضور درهمایشی تحت عنوان سیاست اجتماعی خانواده و چالش ها و دستاوردهای جوامع اسلامی دعوت کرد.

مولاوردی إبراز امیدواری کرد این دیدارها منجر به توسعه همکاری ها بین دو کشور شود.

**مشکل اصلی خانواده ها در روسیه حمایت نشدن خانواده از سوی مردان است

رئیس بنیاد قداست مادری روسیه گفت: درمورد یک سازمان به نام تقدس مادری صحبت می کنم که حمایت از خانواده و مادران باردار به عنوان یکی از وظائف اصلی این بنیاد است.

« ناتالیا یاکونینا» ادامه داد: این بنیاد برای ادامه پیدا کردن نسل بشری و با دادن مشاوره سعی می کند به حفظ خانواده کمک کند و یکی دیگر از برنامه های مهم ما ارزش دادن به خانواده بین مردم است.

وی ادامه داد: همچنین ارزش های خانواده را نیز در مدارس نهادینه می کنند و با همکاری آموزش و پرورش جوانان را با خانواده آشنا می کنیم و با استفاده از فضای مجازی نیز به این موضوع کمک می شود.

وی با بیان اینکه البته تعدادی روزنامه نگار مختص این فعالیت ها به ویژه حفظ خانواده داریم، افزود: آخرین یکشنبه نوامبر هرسال ( اردیبهشت )روز مادر در روسیه است که مادران نمونه معرفی می شوند و ١٠ سال است که این برنامه اجرا می شود.

وی اضافه کرد:همچنین در دو سال اخیر برای پدران نیز آموزش هایی داده می شود چون مشکل اصلی خانواده ها در روسیه حمایت نشدن خانواده از سوی مردان است.