بیانیه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به مناسبت سی و هشتمین سالگشت پیروزی انقلاب اسلامی

والفجر ولیال عشر

انقلاب اسلامی ایران در بهمن ۱۳۹۵ ، سی و هشتیمن سال خود را پشت سر می گذارد و گام به گام به مرحله بلوغ خود نزدیک می شود. این انقلاب بنا به اذعان تحلیل گران و نظریه پردازان در اصل انقلابی فرهنگی بود که توانست با دگرگون سازی باورها و ارزشهای مردم به پیروزی رسیده و تداوم یابد و با جذب همه گروهها و اقشار جامعه بزرگترین انقلاب دوران معاصر را در قرن بیستم رقم زند.

در این میان نقش و تأثیر زنان در دهه ها و برهه های مختلف از یک سو و تأثیر رخداد انقلاب اسلامی بر دگرگونی گسترده ای که در ایستارهای مردم و بویژه خود زنان و در تقویت خودباوری آنان پدید آورد، از سوی دیگر، هر کدام در جای خود قابلیت تحلیل و بررسی دارد. شخصیت پرنفوذ و کاریزمای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران؛ امام خمینی (ره) به عنوان رهبری مذهبی و سیاسی انقلاب توانست با تغییر باورهای حاکم راه را برای حیات اجتماعی و سیاسی مؤثرتر و نقش آفرینی کارآمد زنان که نیمی از پیکره جامعه محسوب می شوند، هموار کرده و بسیاری از ساختارهای اجتماعی و فرهنگی در مورد زنان را متغیر سازد. زنان نیز از این موقعیت بهره جسته و حضور خود در عرصه های اجتماعی، فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی را پایدار ساختند.

این روزها در شرایطی به استقبال برگزاری جشن های بهار انقلاب می رویم که یکی از تاثیرگذارتربن  شخصیتهای سیاسی تاریخ معاصر ایران حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی، یار دیرین امام و رهبری و یاور و همراه مردم و پشتیبان دولت و حامی و مدافع حقوق زنان دیگر در میان ما نیست  و خلا جبران ناپذیر و فقدان این نماد عقلانیت و اعتدال و عملگرایی سیاسی و این شخصیت واقع گرا و مصلحت اندیش موجبات نگرانی دلسوزان و دوستداران نظام جمهوری اسلامی را فراهم ساخته است.

سال ۱۳۹۵ مزین به شعار «اقتصاد مقاومتی: اقدام و عمل» است . واقعیت آن است در چارچوب بسیاری از بندهای سیاستهای کلی ابلاغی اقتصاد مقاومتی نقش و جایگاه زنان قابل تعریف و جانمایی است که به نظر می رسد این نقش هم در گفتمان سازی و هم در توجه به ظرفیت نیمی از سرمایه و نیروی انسانی کشور به عنوان عوامل تولید، چندان که شاید و باید تاکنون مطمح نظر قرار نگرفته است و به رغم پیگیری های مجدانه و تلاشهای این معاونت نتیجه رضایت بخشی در این زمینه حاصل نشده است که نیازمند توجه دوچندان و ویژه است تا با اقدام و عمل در بهره مندی از تمامی ظرفیت های کشور مؤلفه های عدالت محوری ، دانش بنیان بودن،‌مردم مداری، درون زا بودن و برون گرایی آن اقتصاد با رویکردی فرصت ساز و با سرعت بیشتری جامعه عمل بپوشد و زمینه تحقق بیابد.

در شرایطی به سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک می شویم که اخیراً یک سالگی توافق هسته ای با ۱+۵ را پشت سر گذاشتیم. بی تردید شرایط پسابرجام  با رفع تدریجی تحریم های زورمدارانه و ظالمانه و گشایش و ثبات اقتصادی ناشی از آن و به موازات اهتمام در تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، نوید بخش توانمندی زنان و خانواده در ادامه مسیر خواهد بود .

همچنین با پشت سر گذاشتن سال ۱۳۹۵ یک سال دیگر به جامعه ایرانی ۱۴۰۴ که در سند چشم انداز بیست ساله نظام وعده داده شده است نزدیکتر شدیم . ایام دهه فجر انقلاب اسلامی هر ساله فرصت بسیار مغتنمی را برای تأمل در میزان تحقق این اهداف و آرمانها و میزان فاصله با وضعیت مطلوب در اختیارمان قرار می دهد تا با بازخوانی آن حرکتی جدی برای کم کردن آن فاصله ها در دستور کار قرار گیرد.

اگر بپذیریم که علل و رموز بقای نهضت همان علل و رموز پیروزی آن نهضت است، به نظر می رسد توجه به نقش و تأثیر آشکار و پنهان زنان در پیشبرد برنامه های توسعه ای کشور و از جمله سند چشم انداز از بایسته ها و لوازم عقلی است تا اراده لازم در عملیاتی شدن بیانات و دیدگاههای روشنگرانه و راهگشایانه امام راحل (ره) که «زنان را رهبر نهضت و نهضت را مدیون زنان می دانست» و بر «همدوش بودن زنان با مردان و یا بهتر از آنان در بسیاری از عرصه ها» بارها تأکید داشت و نیز در ادامه آن با ابتنای به اندیشه های راهبردی مقام معظم رهبری، «زن موجودی تمدن ساز و تاریخ ساز معرفی شد که در کنار ایفای نقش های مادری و خانوادگی پهنه های پیشرفت سیاسی و اجتماعی را در می نوردد»، به منصه ظهور برسد.

امسال دهه فجر انقلاب اسلامی با میلاد پیام رسان و سفیر واقعه کربلا حضرت زینب (س) و روز پرستار تقارن مبارکی دارد. ضمن تبریک این روز و میلاد باسعادت، امید است با شناساندن درست و واقعی ابعاد وجودی و رفتاری این شخصیت بزرگوار در سلوک مومنانه و زیست انسانی نسل جوان  گامهای بلندی برداشته شود.

در پایان ضمن عرض تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی درود بی پایان خود را نثار روح و روان شهدای عزیز انقلاب اسلامی  که برای تحقق آرمان ها و اهداف انقلاب در استقلال وآزادی و جمهوری اسلامی از جان خود مایه گذاشتند، می نماییم و یاد روزهایی که جای جای کشور مملو از حس همبستگی و انسجام و اخلاص و از خود گذشتگی بود را گرامی می داریم، حس و حالی که جامعه ما امروز در برابر تهدیدات داخلی و بیرونی بیش از همیشه به آن نیازمند است.