معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه در حوزه زنان و دختران نمی‌توان بدون همراهی مردان به اهداف عالیه دست پیدا کرد،اظهار کرد: نمی‌توان به عدالت جنسیتی بدون همراهی مردانی که نیمی از جامعه هستند دست یافت. 


اطهره نژادی در همایش ملی زنان، خانواده و شبکه‌های اجتماعی مجازی که امروز در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد،افزود: اگر همه جامعه به این نکته برسند که برخورداری از عدالت جنسیتی به معنای نقض حقوق یکی از دو جنس نیست ، می‌توانیم به اهدافمان دست یابیم. لازم است به سمت مدیریت دانش و نوآوری و شهرهای هوشمند حرکت کنیم تا با بهره‌مندی از فضای مجازی از فرصت‌ها استفاده و تهدیدهای آن را کم کنیم. مبنای برنامه‌ریزی شبکه‌های اجتماعی به طور کلی ایجاد فضایی برای تعامل بیشتر و به اشتراک گذاشتن محتوا از قبیل متن، صدا، ویدئو و ... است همچنین محصول این شبکه‌ها، تشکیل گروه‌ها و خانواده‌های مجازی است.

وی با بیان اینکه تحکیم روابط اجتماعی نقطه قوت فضاهای مجازی است،گفت: آزادی‌های فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی موجب به وجود آمدن چالش‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شده و این  وضعیت به دلیل قابلیت تاثیرگذاری شبکه مجازی در زندگی واقعی افراد است.

نژادی ادامه داد: جاذبه‌های فضای مجازی از دید کاربران، وجود فضای صمیمی ،کم هزینه و تسهیل افزایش ارتباط است همچنین محدودیت سنتی و جنسی برای مشارکت در فضای مجازی وجود ندارد.

به گفته وی، سرعت بالای انتشار مطالب و آزادی بیان از جاذبه‌های دیگر شبکه‌های اجتماعی مجازی از نگاه کاربران است.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهار کرد: توانایی کاربر برای استفاده از شبکه اجتماعی به عنوان محل کسب و کار از نکات دیگری است که می‌توان به آن اشاره کرد. حوزه کسب و کار در دنیای جدید با توجه به نقش‌های چندگانه زنان،جامعه و خانواده پتانسیل خوبی برای بهره‌برداری دارد و چنانچه زنان و دختران توانمند باشند و بتوانند ارتباط خوبی با فضای مجازی برقرار کنند، این فضا برای آنان می‌تواند مفید باشد. در ساده‌ترین حالت افراد می‌توانند در صفحات خصوصی خود به معرفی محصولاتشان بپردازند.

 

وی افزود: از مزایای دیگر فضای مجازی از نگاه کاربران می‌توان به همبستگی مکانی و موضوعی، گردش آزاد اطلاعات و تمرین تاثیرگذاری در دنیای واقعی اشاره کرد.

نژادی با اشاره به همبستگی مکانی و موضوعی، گردش آزاد اطلاعات، تمرین تاثیرگذاری در دنیای واقعی - که از مزایای دیگر فضای مجازی مطرح شده توسط کاربران است- گفت: از زمان‌های قدیم مردم علم را برای حل مسائل به کار می‌گرفتند اما از ۵۰ سال گذشته به بعد تکنولوژی به ویژه تکنولوژی کامپیوتری شیوه‌ای است که زندگی ما را به شدت تحت تاثیر قرار داده است بنابراین باید تاثیر این شبکه‌ها بر زندگی سالم، توانمندسازی زنان و دختران، آگاهی عمومی جامعه و تاب آوری اجتماعی در حوزه شبکه‌های مجازی مورد بررسی قرار گیرد.

 معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: اگر قرار است گوشی‌های هوشمند صرفا برای سرگرمی استفاده شود، نه تنها کمکی به توسعه کشور نمی‌کند بلکه هزینه‌بر نیز است اما می‌توان از این فضای مجازی برای اشاعه مهارت‌ها و توان افزایی استفاده کرد.

وی در ادامه اظهارکرد: حوزه مدیریت زمان، تاثیر شوک ناشی از خبرهای منتشر شده در فضای مجازی، تحکیم روابط دنیای واقعی با مقاومت و تعطیل کردن فضای مجازی حل نمی‌شود. اگر سرعت حرکت و فرهنگ‌سازی را همگام با دنیا پیش ببریم تاثیرگذاری آن را خواهیم دید.

نژادی در پایان گفت: باتوجه به اینکه در دنیا مشکلات زیادی در زمینه محیط زیست، گرمایش زمین، و... وجود دارد، برای برطرف ساختن این مشکلات بهتر است به سمت مدیریت دانش و نوآوری و شهر هوشمند حرکت کنیم.