در حالی که اروپا و غرب خود را پرچمدار دفاع از حقوق زنان معرفی و قلمداد می کند، آمارهای منتشره در این باره حاکی است که بسیاری از زنان در این قاره حقوقشان تضییع و مورد سوء استفاده های مختلف قرار می گیرند.

نگاهی به وضعیت زنان یونانی و کشورهای اتحادیه اروپایی عمق مشکلات و خشونت علیه این قشر را نشان می دهد.

گر چه غرب و بخصوص اتحادیه اروپا در ظاهر خود را پیشتاز حمایت از حقوق زنان معرفی می کنند ولی آمار ارایه شده در این باره عمق ناهنجاری ها در وضعیت زنان در جامعه اروپایی را به تصویر می کشد و در عین حال هیچ اقدام موثری هم برای رفع و یا کاهش این ناهنجاریها صورت نگرفته است.

دبیرکل تساوی حقوق زنان و مردان یونان با اشاره به روند رو به رشد خشونت علیه زنان در کشورهای اروپایی، معتقد است: این آمار و ارقام تکان دهنده، برای جامعه اروپایی که خود را پرچمدار دفاع از حقوق و آزادی زنان قلمداد می کند، شرم آور و باعث لطمه زدن به اعتبار دمکراسی در جوامع اروپایی است.

سازمان حقوق بنیادین اولیه ارزش های انسانی و به ویژه اتحادیه اروپا اعلام کرده است بر اساس تحقیقاتی که این سازمان به عمل آورده 34 درصد زنان بالاتر از 15 سال در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مورد سوء استفاده جنسی، آزار و اذیت و یا ضرب و شتم بدنی قرار گرفته اند.

بر اساس مطالعات آماری که توسط ˈسازمان بنیادین حقوق اتحادیه اروپاˈ در 28 کشور عضو این اتحادیه به عمل آمده و در روزنامه یونانی زبان ˈ الفتروتیپیا ˈ منتشر شد، حدود 16 میلیون نفر از زنان در 28 کشور عضو اتحادیه اروپا خشونت بدنی و ضرب و شتم را تجربه کرده اند.

بر اساس همین تحقیقات بیشتر آزار و اذیت ها یا سوء استفاده جنسی در محیط کار اتفاق می افتد، ولی بیشتر این زنان به علت ترس از بی کار شدن و اخراج از شغل خود و یا حفظ آبروی خانوادگی، از مراجعه به مراکز قضایی خودداری می کنند.

ˈوسو کولیاˈ دبیرکل سازمان تساوی حقوق زنان و مردان یونان، با اشاره به وضعیت زنان در جمع کشورهای اروپایی، می گوید: سئوال مطرح این است که چرا اروپایی که به نظر دیگران سرزمین آزادی زنان محسوب می شود، آنان به میزان زیاد مورد آزار و اذیت و یا سوء استفاده جنسی قرار می گیرند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که جامعه زنان در اروپا با آن مواجه است، گفت: در قبال این مشکل انسانی در جامعه اروپا همه دارای مسئولیت هستیم و بایستی برای برخورد با این پدیده شوم جبهه واحدی از نظر سیاسی و اجتماعی تشکیل و با قدرت با آن مقابله کنیم.

کولیا گفت: متاسفانه این روند در کشورهای اروپایی هر روز بدتر می شود و تعداد بیشتری از بانوان قربانی سوء استفاده، آزار و اذیت جنسی و ضرب و شتم قرار می گیرند، بنابر این بایستی همه با هوشیاری و وجدانی بیدار و عزمی سیاسی، برای مقابله با این پدیده شوم که در سطح گسترده ای جامعه اروپای امروز را دربرگرفته، اقدام جدی به عمل آوریم.

دبیر کل تساوی حقوق زنان و مردان یونان با اشاره به ضرورت اطلاع رسانی به عنوان یک عامل مهم برای مقابله با این پدیده شوم نیز گفت: با اطلاع رسانی درست به جامعه و تفهیم این مساله به شهروندان و بخصوص به مردان خانواده دار، زمینه ایجاد برخورد مناسب با زنان در کشورهای جامعه اروپایی و بخصوص در جامعه سنتی یونان را فراهم آوریم.

برغم ارایه این آمار که گوشه ای از وضعیت ناهنجار زنان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به نمایش می گذارد، سران این اتحادیه همچنان خود را حامی و سینه چاک حقوق زنان معرفی می کنند و دیگر کشورها و از جمله کشورهای اسلامی را در راستای برنامه های اسلام هراسی خود، بشدت با ادعای رعایت نکردن حقوق بانوان در جوامع مورد انتقاد قرار می دهند.

بر اساس آمارهای منتشره تاثیر بحران مالی در یونان بر وخامت وضعیت خانواده ها به عنوان هسته مرکزی جامعه، در یکسال گذشته 47 درصد افزایش داشته است.

ˈواسو کولیاˈ دبیرکل انجمن تساوی زنان ومردان یونان چندی پیش در مراسم افتتاحیه مرکز جدید ارایه مشاوره و کمک به زنان نیازمند دراین باره گفت: پیروی دولتمردان از سیاست های تحمیلی بانک جهانی، بانک مرکزی اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول موسوم به تروئیکا و اجرای خواسته های نظام سرمایه داری ، مبنی برادامه و تشدید سیاست های ریاضت اقتصادی طی مدت پنج سال گذشته، بافت و هسته مرکزی خانواده در جامعه سنتی یونان را در مخاطره جدی قرار داده، بطوری که حدود 33 درصد زنان در جامعه سنتی این کشور به نوعی مورد سوء استفاده جنسی و خشونت و ضرب و شتم قرار گرفته اند.

به علت ادامه سیاست اقتصادی دولت، میزان بیکاری در جمع بانوان افزایش بی سابقه ای یافته و در حال حاضر حدود 63 درصد بانوان کشور بیکار هستند که این امر باعث شده تا وابستگی بانوان به همسرانشان افزایش یابد، درآمد کلی خانواده ها کاهش یافته و در نتیجه کشمکش ها و درگیری ها میان اعضای خانواده گسترش یابد و زنان بیش از پیش قربانی خشونت های درون خانوادگی قرار گیرند.