وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: خوشبختانه در دولت یازدهم شاهد ارتقای زنان در پست‌های ارشد مدیریتی بوده‌ایم به گونه‌ای که ۱۸۹ درصد پست مدیریتی زنان در دولت یازدهم رشد کرده است.

علی ربیعی در کنگره زنان موفق ایران که امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد افزود: رئیس جمهور بارها نسبت به رعایت عدالت جنسیتی به وزرا تاکید کردند به گونه‌ای که زنان در شرایط برابر به علت زن بودن کنار گذاشته نشوند.

وی تصریح کرد: نظریات افراطی فمنیستی حساسیت برانگیز هستند و به جای پرداختن به آنها باید به موانع حضور زنان در جامعه و اصلاح ساختارها توجه کنیم.

ربیعی با اشاره به بخش تعاون گفت: میزان تعاونی‌هایی که زنان در آن مشارکت داشته‌اند افزایش پیدا کرده‌اند و آمادگی تخصیص اعتبار به تعاونی‌های زنان را داریم.  سازمان فنی حرفه‌ای نیز آمادگی  آموزش مهارت به زنان در رسته‌هایی را دارد که زنان در آنها احساس نیاز می‌کنند. در واقع تعاونی‌ها زمینه‌های خوبی برای کنش اقتصادی و اجتماعی زنان است.

وی با اشاره به سیاست‌های رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نظریه جدیدی که در سیاست‌های رفاهی خود دنبال می‌کنیم، توانمندسازی بوده و آن را در اجتماعات محلی استوار می‌کنیم. زنان می‌توانند در این حوزه نقش زیادی بر عهده بگیرند. به عنوان نمونه آنان در زمینه زعفران و ICT نقش زیادی داشته‌اند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: ما به زنان نباید تنها به عنوان یک کارمند خوب بنگریم بلکه آنان مدیران و کارآفرینان خوبی نیز می‌توانند باشند، ما در حوزه گسترش فعالیت‌های تولیدی و اشتغال با گرایش مناطق محروم و روستاها و شهرهای کوچک، در جهت توانمندسازی زنان کمک می‌کنیم.

وی افزود: امسال سالی بوده است که توانستیم به نقطه خوبی دست یابیم و سال آینده سال جهش دولت است و امیدواریم بتوانیم امتداد تدبیر و عقلانیت را در کشور داشته باشیم.

ربیعی با اشاره به زنان سرپرست خانوار گفت: در حوزه بیمه‌های فراگیر، بیمه زنان سرپرست خانوار را به شدت دنبال می‌کنیم و در اشتغال نیز همین رویکرد را داریم. زنان در حوزه آسیب‌ها، آسیب پذیرتر هستند. به عنوان نمونه وضعیت یک مرد و یک زن معتاد با یکدیگر بسیار متفاوت است و ما به «خیر جمعی» برای کاستن از آسیب‌های زنان نیاز داریم

ربیعی تاکید کرد: زنان در موفقیت جامعه بدون تردید تدبیر زیادی دارند و حتی می‌توانند امید به آینده را در جامعه افزایش دهند.

ربیعی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: تحولات اجتماعی ایران به سرعت در سطح فردی و اجتماعی رخ می‌دهد و شاهد دگرگونی‌های زیادی در نهاد خانواده از مفهوم خانواده گرفته تا همسرگزینی و تبادل قدرت در خانواده مواجه هستیم و هنوز به پاسخ روشنی برای این تحولات دست پیدا نکرده‌ایم. تحولات جمعیتی به گونه‌ای رخ می‌دهد که تا ۲۰ سال آینده تعداد زنان مجرد سالخورده افزایش خواهد یافت و ما باید برای این وضعیت چاره اندیشی و ساختارهای جامعه را آماده کنیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در حوزه زنان فقدان نظری است گفت: عدالت جنسیتی رابطه مستقیم با موقعیت زنان دارد. پیش از این عقب ماندگی‌های زنان به ویژگی‌های ژنتیک و زنانه نسبت داده می‌شد. در این جهت اصلاح نگرش اهمیت یافت.

وی تاکید کرد: لازم است سیاستگذاری‌های حساس به جنسیت را در دستور کار قرار دهیم و حتی این موضوع در طراحی شهری نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به سهم زنان و مردان از دریافت وام بانکی گفت: در کل دنیا بیشتر وام‌های بانکی را مردان دریافت می کنند و تحقیقات انجام شده در کشورمان نشان می‌دهد بیشتر وام‌هایی را که زنان از بانک‌ها گرفته‌اند به شوهرانشان داده‌اند.

ربیعی با اشاره به ایجاد اشتغال در کشور و سهم زنان از آن اظهار کرد: از ۷۰۰ هزار شغلی که در سال ۹۴ ایجاد شد ۸۰ درصد آن مربوط به خدمات مولد بود که زنان سهم قابل توجهی از آن را دریافت کرده‌اند. پیش از این سهم زنان از کل بیمه شدگان ۱۹ درصد بود که امروز به ۲۵ درصد افزایش یافته است.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش نرخ مشارکت زنان گفت: مشارکت آنان در بازار کار رسمی در حال افزایش است و سن ورود آنان از ۲۹ سال به ۲۶ سال کاهش یافته است.

ربیعی در پایان با اشاره به حوزه مطالعات زنان گفت: این حوزه باید میان رشته‌ای شود. متاسفانه در سال‌های ۸۷ و ۸۸ گروه مطالعات زنان با عنوان گروه‌های زائد در برخی دانشگاه‌ها تاکید شد اما به طور قطع نیاز به گسترش حوزه میان رشته‌ای در مطالعات زنان داریم.