فهیمه فرهمندپور: متاسفانه برخی مردان به خاطر اینکه حقوق زن به صورت کامل پرداخت نشود درخواست طلاق نمی دهند تا زنان خودخواسته اقدام به متارکه و طلاق کنند و از حقوق خود چشم پوشی نمایند.

فهیمه فرهمندپور روز چهارشنبه در جلسه کارگروه بانوان و خانواده استانداری قزوین با تاکید بر اینکه باید برنامه ریزی جدی برای اشتغال زنان سرپرست خانوار و دختران مجرد صورت گیرد، افزود: توجه به اشتغال و درآمدزایی برای این بانوان، از بحران های احتمالی اجتماعی و آسیب های شدید در جامعه جلوگیری می کند.
وی اظهارکرد: باید الگوهایی برای ایجاد اشتغال زنان سرپرست خانوار تعریف شود تا آنان بتوانند در خانه و در کنار تربیت فرزندان خود امرار معاش کنند.
فرهمندپور، کاهش طلاق در جامعه و فراهم کردن شرایط ازدواج برای دختران مجرد با سن بالا را از جمله راهکارهای جلوگیری از افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار عنوان و بیان کرد: با توجه به آمار بالای زنان سرپرست خانوار بالای 45 سال در استان قزوین، باید تدابیر لازم برای سرویس دهی، خدمات در ابعاد مختلف، مرتفع کردن مشکلات روحی، روانی و امنیتی آنها نیز اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته زنان سرپرست خانوار از پوشش های خدمات تامین اجتماعی بهره مند هستند، این درحالیست که متاسفانه در کشور ما اینگونه نبوده و در حوزه امنیت و سلامت، به این موضوع کمتر توجه شده است.
وی ادامه داد: زنان سرپرست خانوار زیر 45 سال نیز مشکلات خاص خود را دارند و زندگی مجردی دختران نیز باعث بروز مسایل و مشکلات فرهنگی، امنیتی و اقتصادی زیادی می شود که باید متولیان امر به این مقوله نیز عنایت خاصی داشته و زمینه ازدواج آنها را فراهم کنند.
فرهمندپور، به نرخ بیکاری زنان در کشور و به تبع آن در استان قزوین اشاره کرد و افزود: در این استان با توجه به آمارهای ارایه شده تمایل بانوان به فعالیت در بخش کشاورزی زیاد است که می طلبد مسوولین در حوزه اشتغال زنان در بخش روستایی و کشاورزی سرمایه گذاری بیشتری کنند.
این مسوول تامین و در نظر گرفتن حقوق برای زنان شاغل در بخش کشاورزی، راه اندازی تعاونی های ویژه زنان روستایی و ایجاد صندوق سرمایه گذاری خرد در حوزه کشاورزی را از جمله راهکارهای مناسب برای حمایت از زنان در این حوزه برشمرد.
فرهمندپور تاکید کرد: باید با از بین بردن روش های سنتی و غلط در ازدواج و استفاده از مکانیزم های مناسب، از افزایش طلاق و ازدیاد تعداد زنان سرپرست خانوار جلوگیری کنیم.
وی در ادامه به افزایش آمار طلاق اشاره کرد و افزود: وقتی طلاقی صورت می گیرد به این معنا نیست که زنان خود طالب جدایی هستند، بلکه متاسفانه برخی مردان به خاطر اینکه حقوق زن به صورت کامل پرداخت نشود درخواست طلاق نمی دهند تا زنان خودخواسته اقدام به متارکه و طلاق کنند و از حقوق خود چشم پوشی نمایند.
فرهمندپور ادامه داد: بسیاری از آسیب های اجتماعی پر خطر ریشه در نداشتن تمکن مالی و فشار اقتصادی دارد.
وی اضافه کرد: تنها توانمندسازی شغلی و اقتصادی زنان کافی نیست، بلکه باید با برنامه ریزی های دقیق برای توانمندسازی روانی و شخصیتی بانوان سرپرست خانوار تلاش بشود.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: برای با سواد شدن زنان، باید قبل از تبدیل آن به یک بحران، تمهیدات لازم اندیشیده شود.
فرهمندپور از برگزاری جشنواره میراث معنوی در آینده نزدیک در استان اصفهان خبر داد و افزود: تمامی استانها در این جشنواره باید دارای نماینده باشند.
وی ضمن قدردانی از برگزاری این کارگروه گفت: متاسفانه در سالهای گذشته خروجی قابل توجهی از این کارگروه ها نداشتیم، ولی تقاضای ما در سال جدید این است که فاصله برگزاری کارگروهها کوتاه و طرح های ارایه شده نیز کارشناسی و دارای مصوبه باشد.
فرهمندپور افزود: درخواست ما این است که در کارگروهها تنها از مدیران استفاده نشود، بلکه حضور فعال کارشناسان می تواند وزن علمی آن را افزایش دهد.
وی در پایان تاکید کرد: از احداث پارکهای بانوان در استانها نیز در حد توان حمایت خواهیم کرد ولی باید در این پارکها علاوه بر استفاده از فضای تفریحی، زمینه های آموزش های فرهنگی و ارتقای آگاهی های بانوان را نیز فراهم آورد.