فعال حوزه زنان به ضرورت تخصصی‌شدن شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و گفت: اگر تخصص را به عنوان یک شاخص در انتخاب اعضای شوراها درنظر بگیریم، بهتر است مردم به افراد متخصص در حوزه‌های شهری رای دهند زیرا در این صورت  زنان متخصص بیشتری وارد عرصه اجتماعی می‌ شوند.


پروین داداندیش با بیان اینکه از اولین انتخابات شوراهای شهر و روستا حضور زنان رشد خوبی کرده و این حضور هر دوره پر رنگ‌تر شده است، اظهارکرد: طی این مدت تعداد زنان کاندیدای شوراهای اسلامی شهر و روستا و زنان منتخب افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: به نسبت افزایش جمعیت شهرها و روستاها، تعداد زنان در شوراها کم است که این امر موضوع خوبی نیست زیرا تصمیماتی که برای یک شهر یا روستا گرفته می‌شود مربوط به تمام جمعیت آن است و غیبت زنان در این حوزه در تصمیم‌گیری‌ها اثرمی گذارد. در این شرایط این موضوع مطرح می‌شود که آیا مطالبات زنان و خانواده در این تصمیم‌گیری‌ها در نظرگرفته شده است یا خیر؟ چراکه در شوراهای شهر وروستا تصمیماتی گرفته می‌شود که در سرنوشت و نیازهای خانواده‌ها و زنان تاثیرگذار است.

این فعال حوزه زنان اضافه کرد: در شهرهای بزرگ حضور اعضای شوراها معمولا سیاسی است و بعضا افراد ورزشکار و  غیر مرتبط با مسائل شهری در شوراها دیده می‌شوند یعنی به جای توجه بیشتر به تخصص،کسب آراء مد نظر است اما اگر مردم به افراد متخصص رای دهند به طور حتم حضور زنان در شوراهای اسلامی شهر و روستا بیشتر خواهد شد.

به گفته وی امروزه تعداد زنان با تحصیلات عالی و متخصص  رو به افزایش است و با ورود این زنان به عرصه کار هم به مطالبات زنان بیشتر توجه می‌شود و هم تعداد زنان متخصص در حوزه تصمیم‌گیری افزایش می‌یابد. درحقیقت در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها حضور  زنان برای تحقق مطالبات آنان و رفع مشکلاتشان بسیار موثر است.

داداندیش در ادامه به موانع پیش روی زنان برای حضور در عرصه‌های سیاسی اشاره کرد و گفت: تعداد زنان در احزاب و گروه‌های سیاسی کم و به تبع آن نفوذشان نیز در عرصه سیاسی اندک است. اگر زنان در فعالیت‌های سیاسی مانند انتخابات و احزاب  وارد شوند، حامی زنان متخصص خواهند بود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور بانوان افزود: احساس پرداخت هزینه به سبب انجام کار سیاسی از موانع دیگر پیشروی زنان در فعالیت‌هایی مانند انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا است اما زنان باید علاوه بر رای دادن در فعالیت سیاسی احزاب نقش فعال‌تری ایفا کنند.

وی افزود: امروزه در کنار ستادهای انتخاباتی کاندیداها یک ستاد زنان نیز وجود دارد که وظیفه آن ترغیب زنان به رای دادن است. امروز احزاب نیز نیازمند به مشارکت بیشتر زنان  هستند. حضور نمایندگان زن در شهرستان‌های کوچک نیز نشاندهنده آن است که فرهنگ حضور زنان در مناصب سیاسی به تدریج در حال نهادینه شدن است ضمن اینکه خانواده‌ها نه تنها مانعی برای فعالیت دخترانشان در عرصه‌های سیاسی نیستند بلکه علاقه دارند فرزندشان در مناصب سیاسی قرار گیرند.

داداندیش در پایان گفت: اگر حضور  زنان در شوراها با نتایج خوبی همراه باشد، اعتماد جامعه به آنان بیشتر می‌شود. زنان در شوراها باید دو برابر فعالیت کنند تا حضور خود و توانمندی‌های جامعه زنان را نشان دهند.: