معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اجرای طرح ملی تاب آوری اجتماعی در این معاونت تاکید کرد که اجرای این طرح فتح بابی برای ورود به عرصه های عملیاتی ترویج مدارا و بالابردن آستانه تحمل است.

شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در همایش مددکاری اجتماعی و مدارای اجتماعی که در مجتمع دانشگاهی ولیعصر(عج) دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، درباره مدارای اجتماعی و نقش آن در پیشگیری از خشونت های خانوادگی، با بیان اینکه تاب آوری روی دیگر مدارای اجتماعی و از راهکارهای شناخته شده در ترمیم و ترویج آرامش و پیشگیری از خشونت در جامعه است، گفت: طرح ملی تاب آوری اجتماعی، مدل اجتماعی اقتصاد مقاومتی بوده و ضروری است خانواده ها در برابر تکانه های درونی و آسیب های اجتماعی مقاوم شوند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: از این طرح در استان های کشور استقبال شده است و طبق گزارش های اولیه و با بهره گیری از ظرفیت های محلی و سازمان های مردم نهاد بتوانیم در جهت ترویج مدارا، بالابردن آستانه تحمل و کاهش نزاع ها و خشونت ها قدم برداریم.

مولاوردی با تاکید براینکه طرح ملی تاب آوری اجتماعی نه تنها برای زنان بلکه برای تمامی اعضای خانواده ها طراحی شده است، گفت:اجرای این طرح تمرینی برای برنامه ریزی مشارکتی بوده که رویکرد مهم دولت تدبیر و امید است و این نوع برنامه ریزی، از مردم، برای مردم و با مردم است که به جای نظاره گر بودن، شریک برنامه ها خواهند شد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به انتخابات مهم پیش رو و اهمیت "مدارای سیاسی" در این زمینه ، اظهار داشت: متاسفانه مدارای سیاسی جایگاه مناسبی در کشور ندارد و نیاز است که این مفهوم جای خود را در جامعه باز کند و تعهد به شناخت، احترام، مشارکت، گفت و گو و تفاهم با دیگرانی که متفاوت و حتی متضاد با ما می اندیشند، ضروری است که این امر به توسعه حقوق شهروندی کمک می کند.

مولاوردی ابراز امیدواری کرد، با انعقاد تفاهم نامه های معاونت زنان و خانواده با نهادها و دستگاه های ذیربط و همچنین برگزاری همایش هایی که در حساس سازی و جلب مشارکت حداکثری نسبت به رفع مشکلات در این بخش یاری کننده هستند، جامعه ایرانی با آستانه تحمل بالا، اتکا به آموزه های اسلامی و فرهنگ غنی ایرانی به پیشرفت لازم برسد.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ابتدای سخنان خود گفت: روز میلاد امام علی (ع) به حق روز مددکاری اجتماعی نامگذاری شده است و بشر امروزی بیش از گذشته به مدارا نیاز دارد و این امر از آموزه های مهم اسلامی است.

مولاوردی با اشاره به تعریف سازمان بین المللی یونسکو از تعریف مدارا و جهت گیری این مفهوم به بخش های گوناگون یک نظام اجتماعی از جمله فرهنگ، سیاست و اجتماع، در تبیین این مفاهیم اظهارداشت: مدارای فرهنگی در جامعه ایرانی به دلیل اساسی اهمیت ویژه ای دارد، اول اینکه ایران متاثر از فرآیند نوسازی بوده و پدیده هایی همچون مهاجرت و ظهور رسانه ها در ایران شدت گرفته است که پراکندگی و گستردگی عقاید، رفتارها، آداب و رسوم و خلق و خوها را به همراه داشته که از این رو مدارا بویژه در بعد فرهنگی حائز اهمیت است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: همچنین ایران به لحاظ تاریخی دارای اقوام، فرهنگ ها، خرده فرهنگ ها و زبان های گوناگون است که به تبع آن مدارای فرهنگی اهمیت می یابد و از این منظر مدارای فرهنگی بستر مهمی برای مدارای سیاسی و اجتماعی است.

مولاوردی در تبیین مدارای اجتماعی افزود: پذیرش و ترویج این نوع مدارا می تواند به عنصر مهمی در تسری صلح و آرامش در حیات جوامع باشد که مدارای اجتماعی، تقاضاهای هر یک از اعضای جامعه برای برخورد خوب با دیگر اعضای جامعه در محیط های اجتماعی و عمومی است؛با پذیرش تفاوت های هر شخصی که در جامعه زندگی می کند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرد: اگر گروه های مختلف عقاید متعارضی در زمینه اخلاقی، سیاسی و مذهبی داشته باشند و هیچ جایگزینی برای زندگی کنار هم نیابند، بخش عظیمی از سرمایه اجتماعی یک جامعه در کشاکش درگیری ها به هدر خواهد رفت و در اینجا است که نقطه اتصال بین مدارا و مدد کار رخ می نماید.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: مددکاری که حرفه ای مبتنی بر ارزش، اصول و مهارت ها است، همواره در قامت تسهیلگر اجتماعی درصدد کاهش درد یا پیشگیری از بروزانواع ناملایمتی ها روانی و اجتماعی برای افراد شناخته شده است که می تواند با ورود به هنگام و مداخله در عرصه مدارا آموزی ایفای نقش کند.