معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به سمنها به ویژه سازمانهای مردم نهادی که در سالهای اخیر فعال بودهاند، گفت: سیاستهای حمایتی را بررسی کردیم و قرار است شاخصهایی را برای حمایت سمنها در نظر بگیریم که این شاخصها در نخستین نشست منطقهای ارائه میشوند.
شهیندخت مولاوردی در نشست هماندیشی سازمانهای مردمنهاد با معاونت امور زنان که امروز در مجموعه فرهنگی، ورزشی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: طبق ماده 230 برنامه پنجم توسعه، پرداختن به سمنها یکی از وظایف معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری است و تلاش میکنیم در این جهت عمل کنیم. قرار است در پنج نقطه کشور نشستهای منطقهای برگزار کنیم که در ادامه نشستهای دولت اصلاحات خواهد بود.
وی در ادامه گفت: برنامه ویژهای برای ادامه دورههای آموزشی سمنها داریم که هم جهت با دورههایی است که هنگام حضور خود در مرکز مشارکت زنان در جهت ارتقای مهارتهای علمی و عملی سمنها برای حضور در مجامع بینالمللی برگزار میکردیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به کارگروههای معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: در سال 93، 13 کارگروه راهاندازی شده است. انتظار داریم که این کارگروهها در هر استان بر مبنای اقتضائات همان استان شکل گیرد و برنامهریزیها مبتنی بر واقعیتهای جامعه و راهگشا باشد.
مولاوردی افزود: حمایتهای محدودی در جهت توانافزایی، فقرزدایی و آسیبهای اجتماعی داشته ایم. گزارش این فعالیتها روی پورتال معاونت امور زنان و خانواده قرار میگیرد تا بتوانیم با اقدامات سالهای قبل آنها را مقایسه کنیم.
وی با اشاره به مذاکرات معاونت زنان با ستاد ساماندهی سمنهای شورای شهر تهران گفت: در مذاکرات انجام شده پیشنهادی برای امضای تفاهمنامه با این ستاد به ما داده شده است. قرار است ستاد سمنهای شورای شهر تهران، مرکز جامع توانمندسازی سمنها را راهاندازی کند. ما نیز امیدواریم بتوانیم مرکز جامعی را برای توانمندسازی سمنها در برنامههای خود داشته باشیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: انتظار داریم کارگروههای معاونت امور زنان در برنامه ششم توسعه به ما کمک کنند، چراکه تخصصهای موجود در این کارگروهها میتوانند به ما در جهت گنجاندن موضوع زنان در جای جای برنامه ششم توسعه یاری برساند. سمنها نیز میتوانند پیشنهادهای خود را در این زمینه به دست ما برسانند.
مولاوردی تاکید کرد: تلاش میکنیم در حوزه تصدیگری و اجرا وارد نشویم. در حال حاضر با توجه به تعدد پژوهشهای موجود تلاش میکنیم به سمت اجرایی شدن و تحقق برنامهها پیش برویم و از فراتحلیل بهره ببریم.
وی با اشاره به اجلاس کمیسیون مقام زن گفت: اجلاس امسال مربوط به 20 سال پس از اجلاس پکن است که به آن پکن 20+ میگویند. این کمیسیون اسفندماه برگزار میشود که از سراسر دنیا و سمنهایی در آن حضور فعال دارند. برنامهریزیهای ما برای شرکت در این کمیسیون آغاز شده است و امیدواریم سمنهای ایران بتوانند در کمیسیون مقام زن به اجرای برنامه بپردازند.
به گزارش ایسنا، مولاوردی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: انتخابات 24 خردادماه به حق حماسه سیاسی است و یکی از پیامهای آن این است که دولت باید به دامن جامعه مدنی برگردد چراکه بدون همکاری جامعه مدنی نمیتواند از پس مشکلات برآید. دولت بخش خصوصی و جامعه مدنی باید در کنار هم قرار گیرند تا انتظارات برآورده شوند.
وی در ادامه گفت: سازمانهای غیردولتی نیاز به بازتوانی و توانافزایی دارند. برنامه مفصلی در دولت قبل تدوین و راهکارهایی در زمینه فعالیتهای مربوط به حوزه زنان از جمله سمنهای زنان تدوین شده است. ما همه این اسناد را مطالعه کردهایم چراکه هزینه و سرمایه اجتماعی برای تدوین آن صرف شده است و نباید این اسناد را یکباره کنار بگذاریم و امیدواریم بتوانیم با استفاده از آنها نقشه راه درستی را تدوین کنیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: سمنها نباید انتظار معجزه عصای موسی و قهرمان برای بهبود شرایط خود داشته باشند بلکه باید با تکیه بر توانمندیها و بسیج و ساماندهی مردم به حرکت خود ادامه دهند.
مولاوری تاکید کرد: دولت باید از سمنها حمایت کند و این حمایتها نباید به عنوان بیلان کاری دستگاهها ذکر شود،چراکه این کار در دنیا غیرقابل قبول است.
وی گفت: وضعیت سمنها در لایحهای در دست بررسی است و مواردی مانند بیمه، مالیات و علت تحت پوشش قانون کار بودن سمنها را در این لایحه بگنجانیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: اگر تک تک سمنها در حوزه فعالیتهای خود مسوولیت نشان دهند و فعالانه ورود پیدا کنند، میتوانیم به نقاط خوبی دست پیدا کنیم. البته دولت قبلی آییننامهای در زمینه سمنها به مجلس ارائه داده بود اما در ابتدای تشکیل دولت یازدهم این لایحه پس گرفته و وزارت کشور مکلف شد با رویکرد جدید لایحه را بنویسد. این لایحه در وزارت کشور موجود است. پیشنهاد سمنها میتواند در تصویب قانون جامع و مانعی برای سازمانهای مردمنهاد موثر باشد.
مولاوردی با اشاره به سایر فعالیتهای دولت اظهار کرد: دولت در چارچوب برنامههایی که ارائه کرده در حال برنامهریزی است و مقدمات تحقق این برنامهها در حال فراهم شدن است. دولت تدبیر منشور حقوق شهروندی را وعده داده بود. این منشور تقریبا به مرحله نهایی رسیده است و منتظر ابلاغ آن از طریق رییس جمهور هستیم. علاوه بر آن اجرای قانون اساسی بر مبنای کرامت انسانی و منع تبعیض در حال پیگیری است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره برنامههای اقتصادی دولت گفت: موضوع اقتصاد در اولویت برنامههای دولت قرار دارد و دولت تلاش میکند با توجه به میراث دولت قبل به ساماندهی امور اقتصاد بپردازیم.
وی افزود: همزمان با اجرای برنامههای اساسی دولت برخی سعی در حاشیه بردن مسائل اساسی و به انحراف کشاندن ذهن جامعه میکنند. به عنوان نمونه در آستانه اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی یارانهها، بحث ضیافت سعدآباد پیش آمد. برخی افراد با طرح این مباحث دروغ سعی داشتند مردم را به دولت بیاعتماد کنند. در حال حاضر نیز بحث خروج از رکود در دولت مطرح است. شاهد به وجود آمدن مباحث حاشیهای هستیم که تلاش میکند مسائل اصلی را تحتالشعاع قرار دهد.
مولاوردی با اشاره به شعار دولت گفت: آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ شعار دولت یازدهم است. نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل با جهان مبنی بر آشتی و گفتوگو و احترام متقابل از دیگر برنامههای دولت است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: بازسازی اعتماد عمومی و افزایش سرمایه عمومی نیز جزو برنامههای اجتماعی دولت یازدهم محسوب میشود و دولت برای تحقق این سیاستها باید از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد بهره ببرد.
وی با بیان اینکه سیاستهای دولت یازدهم مبنی بر کوچکسازی، چابکسازی و منطقیسازی است، گفت: تنها راهکار دستیابی به این اهداف واگذاری پروژهها به سمنها و بخش خصوصی است و رییس جمهور در سفرهای خود تلاش برای پیادهسازی این سیاست کرده است.
مولاوردی با بیان اینکه در حال حاضر معاونت امور زنان و خانواده کوچک و چابک شده است، گفت: هنوز حکم مدیرکل سازمان غیردولتی و دستگاههای اجرایی صادر نشده است با این حال در تلاش برای رفع مشکلات هستیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برگزاری هفته دولت گفت: هفته دولت از 24 مردادماه با عنوان هفته آرامش و امید آغاز میشود و تا هشتم شهریورماه ادامه مییابد. دولت طی این هفته برنامههای مفصلی برای ارتباط با مردم و گفتوگو با آنها دارد.
وی افزود: برای ارتقای شاخصهای حوزه زنان و خانواده در ماده 230 برنامه پنجم توسعه و سیاستهای کلی سند چشمانداز، اهدافی ترسیم شده است که از جمله آنها به ارتقای جایگاه زنان در عرصه اجتماع، استیفای حقوق شرعی و قانونی آنها میتوان اشاره کرد.
مولاوردی در پایان اظهار کرد: بدون همکاریهای سازمانهای مردم نهاد دستیابی به این اهداف امکانپذیر نخواهد بود و یکی از شرکای اصلی ما در تمام برنامهریزیها سازمانهای مردم نهاد هستند.