معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اهمیت تحقق تعادل و توازن جنسیتی، گفت: در دولت یازدهم تلاش کرده‌ایم برنامه‌ها و احکام پیشنهادی خود را برای برقراری توازن جنسیتی در برنامه ششم توسعه بگنجانیم.

"شهیندخت مولاوردی" روز دوشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی با موضوع «عدالت جنسیتی»، اظهار داشت: در دوره گذشته با افت شدید سرمایه اجتماعی مواجه بودیم و در دولت یازدهم برای متعادل کردن آن نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و درستی بودیم و در این راستا تدوین اطلس وضعیت زنان و خانواده و برنامه ششم توسعه در دستور کار قرار گرفت.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اضافه کرد: در این دولت تلاش کردیم مسایل زنان و خانواده را اولویت‌بندی کرده و در برنامه ششم توسعه احکام لازم را ارایه دهیم و چارچوب دقیقی در این برنامه مد نظر قرار دادیم.

مولاوردی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در زمینه ارتقاء سرمایه اجتماعی، گفت: ارتقاء اعتماد به نفس زنان، اعتماد دولت و نظام به شایستگی زنان و ارتقاء اعتماد زنان به نظام و برنامه‌های دولت از مهمترین برنامه‌های دولت در این زمینه بوده و می‌توانیم ادعا کنیم که در این سه سطح توانسته‌ایم موفقیت‌های خوبی داشته باشیم.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: رویکرد دولت یازدهم در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری این بوده که موضوع زنان و خانواده را به مسایل و گروه خاصی از اقشار جامعه تقلیل نداد و تلاش کرده مشکلات تمام قشرها را مورد توجه قرار دهد و با این نگاه زیرساخت‌های لازم را فراهم کردیم و در صورت اجرای دقیق برنامه ششم توسعه امیدواریم در تحقق اهداف مورد انتظار جامعه قدم‌های جدی برداشته شود.

مولاوردی گفت: مأموریت ساختاری معاونت امور زنان و خانواده شناخت مسایل، آسیب‌ها، ایجاد حساسیت و جلب توجه و مشارکت برای رفع مشکلات است و در کنار آن شناخت ظرفیت‌ها و مدیریت این ظرفیت‌ها را برعهده دارد و در این مدت توانستیم در سطح دولتی ۲۷ موافقتنامه با دستگاه‌های اجرایی منعقد کنیم؛ ضمن اینکه از سازمان‌های مردم‌ نهاد نیز در راستای رفع مشکلات و آسیب‌های مربوط به زنان و خانواده، حمایت‌های لازم انجام شده است و امروز شاهد تحولی مهم در ارتقاء مشارکت اجتماعی زنان هستیم.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: مشارکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی زنان در طول دولت یازدهم از رشد خوبی برخوردار بوده و امیدواریم روندی که در پیش گرفته شده با شتاب ادامه یابد.

مولاوردی تصریح کرد: برای ترمیم اعتماد و سرمایه اجتماعی نیازمند اقدامات چند وجهی هستیم و لازم است مجموعه قوا، در کنار یکدیگر مشارکت و هماهنگی داشته باشند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: بررسی‌ها و شناختی که از بررسی‌های موجود جامعه و روند اجرایی شدن برنامه‌های توسعه‌ای به دست آمده نشان می‌دهد که نیازمند تعادل و توازن در همه عرصه‌های مربوط به زنان هستیم و از این رو در برنامه ششم توسعه، احکام و موضوعات پیشنهادی مورد توجه قرار گرفته و تلاش شده عملکرد و ساختار زنان و خانواده به عملکردهای مورد انتظار نزدیک شده و از عملکردهای کلیشه‌ای فاصله بگیرد.

مولاوردی تأکید کرد: برای اولین بار پیش‌بینی کرده‌ایم که دستگاه‌های اجرایی در آثار تصمیمات خود، موضوع زنان و خانواده را مورد ارزیابی قرار دهند و اطمینان داریم که با اجرای درست برنامه ششم توسعه، عدالت جنسیتی در حوزه‌هایی که پیش‌بینی شده تا حدود زیادی محقق شده است.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه این جلسه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره اقدامات انجام شده برای حمایت از مهاجرین افغانستانی، گفت: با دستوری که رهبری معظم انقلاب ارایه کردند، تحصیل و آموزش کودکان افغان مورد توجه جدی قرار گرفت، همچنین به منظور تعیین تکلیف تابعیت فرزندان ناشی از ازدواج زنان افغانی با مردان ایرانی، لایحه‌ای را ارایه دادیم که در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است.

مولاوردی در پاسخ به سوال دیگری درباره مؤلفه‌های عدالت جنسیتی و رعایت این عدالت در تمام نقاط کشور، گفت: عدالت جنسیتی از وجوه عدالت اجتماعی است و همینطور که جامعه نیازمند عدالت اقتصادی و آموزشی است، به عدالت جنسیتی هم نیاز دارد و در این دولت تلاش شده در تمام نقاط کشور این عدالت، مورد توجه قرار بگیرد، ضمن اینکه دولت برنامه‌ها و حمایت‌های متعددی از زنان و خانواده‌ها در نقاط محروم کشور داشتند.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در پاسخ به سوالی درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها، گفت: باید ساز و کارهای قانونی و شرعی حضور زنان و دختران در اینگونه اماکن، با رعایت تمام ملاحظات مورد رسیدگی قرار بگیرد و ظاهراً وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده که مقدمات این موضوع در حال فراهم شدن است؛ ضمن اینکه در منشور حقوق شهروندی نیز این موضوع مطرح شده است.

مولاوردی در پاسخ به سوالی درباره ازدواج کودکان زیر سنین قانونی، گفت: برای مقابله با این پدیده گزارش‌های لازم به مراجع ذیربط ارایه شده و در حال بررسی‌های قانونی آن هستیم.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده خاطر نشان کرد: قانون و فرهنگ مکمل یکدیگر هستند و موضوع خشونت علیه زنان نیازمند مجموعه‌ای از تدابیر قانونی، حمایتی و حفاظتی است.

مولاوردی خاطر نشان کرد: ما نه به دنبال زن‌سالاری و نه مرد‌سالاری هستیم، بلکه معتقد به انسان‌سالاری و شایسته‌سالاری هستیم و در این راستا نباید با سوء برداشت و برچسب‌زدن‌های ناروا اجازه حرکت از جامعه سلب شود.

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: رییس جمهور همواره بر جایگاه و حضور برابر زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، تأکید دارند.