معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان روز سه شنبه گفت: این وزارتخانه در صدد فراهم کردن شرایط فرهنگی مناسب برای حضور زنان در مراکز ورزشی به عنوان تماشاگر است. 


«فریبا محمدیان» گفت: برای فراهم ساختن شرایط فرهنگی حضور بانوان به عنوان تماشاگر در میادین ورزشی باید به ملاحظات شرعی و شان زنان توجه شود و از هرگونه حرکت شتابزده ای در این مسیر خودداری کرد.

وی افزود:‌ اقدامات شتابزده در این حوزه به جای تاثیرات مثبت در توسعه ورزش و سلامت خانواده ها، اثرات منفی خواهد داشت و مهمترین نهاد جامعه را با بحران جدی مواجه کند.

معاون وزیر ورزش و جوانان حضور در جایگاه تماشاگران در میادین ورزشی را یکی از مطالبات جامعه زنان عنوان کرد و در دسته بندی ورزش هایی که زنان می توانند به عنوان تماشاگر در آنها حضور داشته باشند، گفت: در دسته ای از ورزش ها چون بدمینتون، قایقرانی، تیراندازی و رشته هایی از این دست خانواده ها بدون هیچ دغدغه ای امکان حضور در محل مسابقه و تماشای رقابت ورزشکاران را دارند.

محمدیان افزود: در برخی از رشته ها ظرفیت حضور خانواده و زنان در جایگاه تماشاگر وجود دارد، اما امکانات و سخت افزارهای لازم برای حضور آنان در سالن ها و ورزشگاه های برگزاری این رقابت ها فراهم نشده است.

وی گفت: به عنوان مثال در رشته های چون فوتبال، باید مناسب سازی های لازم در ورزشگاه ها صورت گیرد، محل ورود و خروج، سرویس های بهداشتی و سایر امکانات به صورت مستقل برای زنان و مردان طراحی و آماده شود و از سوی دیگر مدیریت برگزاری این رقابت ها نیز آمادگی حضور زنان و خانواده ها را داشته باشند.

معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: در رشته هایی چون کشتی، شنا یا برخی دیگر رشته ها از اساس حضور زنان به عنوان تماشاگر مطابق با شئونات آنها نیست و لزومی به حضور آنان در این فضاهای ورزشی وجود ندارد.

محمدیان موضوع حق پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی زنان را از دیگر دغدغه های موجود ذکر کرد و گفت: ‌در جلسات متعدد وزیر ورزش و جوانان با مسئولان شبکه ورزش در خصوص امکان پخش مسابقات تلویزیونی رشته های مختلف ورزشی زنان گفت و گوهایی صورت گرفت و مدیران این شبکه آمادگی خود را برای پخش رقابت های ورزشی بانوان با حفظ شئونات اسلامی اعلام کردند.

وی با اشاره به اهمیت پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی زنان در جلب مشارکت بخش خصوصی گفت: البته در حال حاضر رقابت های برخی رشته ها چون تنیس روی میز زنان پخش تلویزیونی دارد ‌و در خصوص برخی رشته ها نیز با هماهنگی صدا و سیما و رعایت برخی ملاحظات، امکان پخش تلویزیونی فراهم می شود.

معاون وزیر ورزش و جوانان به مساله جذب حامی مالی در ورزش زنان اشاره کرد و گفت:‌ با حمایت دولت و تلاش های مسئولان ورزشی کشور در حوزه قانونگذاری اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است که «بخشودگی های مالیاتی» در حوزه ورزش زنان از جمله آنها است.

محمدیان افزود: ورزش زنان همچنین می تواند از اعتبارات بخش مربوط به اختصاص ۲۷ صدم درصد از مجموع مالیات بر ارزش افزوده منتفع شود و این نیز گام بلندی در توسعه ورزش زنان در کشور خواهد بود.

بر اساس ماده ۱۰۹ قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت مکلف است ۲۷ صدم درصد از کل ۹ درصد مالیات ارزش افزوده را برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و زیر ساخت های ورزش به ویژه در حوزه معلولین و جانبازان اختصاص دهد.

محمدیان با اظهار امیدواری از اینکه مدیران ورزشی زنان و مدیران استانی از این اعتبار برای توسعه ورزش زنان استفاده کنند، گفت:‌ این قانون به فدراسیون ها و ادارات کل ورزش و جوانان ابلاغ شده است و به زودی آئین نامه اجرایی آن نیز تنظیم و ابلاغ خواهد شد.

معاون وزیر ورزش و جوانان توصیه کرد: ‌فدراسیون هایی که حامی مالی دارند، بهتر است بخش بیشتری از کمک های مالی وزارت ورزش و جوانان را که در قالب اعتبار به آنان پرداخت می شود، در بخش ورزش زنان و برای توسعه این بخش مورد استفاده قرار دهند.

وی گفت:‌ در برخی رشته های ورزشی چون فوتبال، فوتسال، والیبال و بسکتبال باشگاه های زیادی در بخش مردان تیم داری می کنند که لازم است با کمک و حمایت فدراسیون ها و مسئولان ورزش، مدیران این باشگاه ها را برای تیم داری در رشته های مختلف ورزش زنان ترغیب کرد.

محمدیان همچنین به هماهنگی های دو معاونت امور ورزشی زنان و معاونت حقوقی، امور استان ها و مجلس وزارت ورزش و جوانان در خصوص مشوق هایی برای موسسان باشگاه های ورزشی اشاره کرد و افزود: بر اساس این هماهنگی ها قرار شد مشوق هایی برای تاسیس باشگاه های وزشی در نظر گرفته شود تا باشگاه های تازه تاسیس بخشی از اعتبارات خود را در توسعه ورزش زنان هزینه کنند و در برخی رشته های ورزشی زنان، متناسب با علاقمندی های خودشان تیم داری کنند.

معاون وزیر ورزش و جوانان در امور بانوان با اشاره به اینکه زنان در بسیاری از رشته های ورزشی ظرفیت بالایی در کسب جایگاه قابل توجه در آسیا و جهان دارند، گفت:‌ کسب موفقیت و جایگاه مناسب در یک رشته ورزشی یک شبه اتفاق نمی افتد.

محمدیان افزود: وزارت ورزش و جوانان ‌برنامه های فدراسیون ها ورزشی را در حوزه زنان با دقت رصد می کند و از برنامه های آنها در حوزه زنان حمایت می کند.

وی تصریح کرد: معاونت امور بانوان وزارت ورزش و جوانان در امور فنی رشته های ورزشی از جمله موضوع جذب مربی خارجی برای تیم های ملی بانوان مداخله نمی کند، اما جذب مربی خارجی نیازمند استدلال های فنی و منطقی است.

معاون وزیر ورزش و جوانان توصیه کرد: مسئولان فدراسیون ها در جذب مربی خارجی برای تیم های بانوان به این نکته توجه داشته باشند که از مربی خارجی برای ارتقای سطح فنی مربیان داخلی استفاده شود. در غیر این صورت حضور مربی خارجی در راس تیم های ملی بانوان لزومی نداشته و جذب مربی داخلی در اولویت است.

وی در خصوص حمایت وزارت ورزش از جذب مربی خارجی برای تیم ملی بسکتبال زنان گفت: بسکتبال زنان ایران روزهای خوشی را در پیش دارد و در انتخاب مربی نیز وزارت ورزش و جوانان از تصمیمات فدراسیون حمایت خواهد کرد.

محمدیان در خصوص انتقادها از انتخاب غیر تخصصی نواب روسای زن برخی فدراسیون های ورزشی، گفت:‌ معتقدم هیچ رئیس فدراسیونی نمی خواهد که یکی از بال های فعالیتش که شامل نواب رئیسان، دبیر و خزانه دار است، عملکرد ضعیفی داشته باشد.

معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: ‌در مدیریت فدراسیون های ورزشی برای انتخاب نایب رئیسان زن مداخله نمی کنم، اما وظیفه دارم پیگیر مطالبات ورزشی زنان در فدراسیون های مختلف ورزشی باشم و در این مسیر اهداف ورزش زنان را در بخش های مدال آوری و رده بندی ورزشکاران زن و آموزش مربیان و داوران پیگیری و نظارت می کنم.

وی گفت: در صورتی که نایب رئیسی بتواند اهداف تعیین شده در آن رشته ورزشی را محقق کند، می تواند به همکاری خود با فدراسیون ادامه دهد و در غیر این صورت با تصمیم رئیس فدراسیون مساله جابجایی وی مطرح می شود.

محمدیان به موضوع ارتقای جایگاه قانونی زنان در اساسنامه فدراسیون های ورزشی اشاره کرد و گفت: تلاش هایی برای اصلاح جایگاه زنان در اساسنامه فدراسیون های ورزشی صورت گرفته و این تلاش ها همچنان ادامه دارد.

وی گفت: باید مدیریت ورزش زنان در فدراسیون ها به بانوان سپرده شود