معاونت امور زنان و خانواده در هفته عفاف و حجاب اقدام به انتشار گزارش عملکرد موضوعی معاونت امور زنان و خانواده در حوزه تعمیق باورهای دینی و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب کرد.
مقدمه:
ارزش ها احساسات ریشه داری هستند که اعضای یک جامعه در آن ها سهیم اند و همین احساسات غالبا اعمال و رفتارهای اعضای جامعه را تعیین می کنند. ارزش های دینی به تبع حضور دین در یک جامعه و التزام دینداران به مبانی و اصول دین معنا می یابند و معمولا در دو حالت ذهنی(باور های دینی) و عینی(رفتارهای دینی) نمود پیدا می کند.
دین با پیچیدگی و وسعتی که دارد، تمام زوایای وجودی و زندگانی بشر را تحت الشعاع قرار داده است و نمی تواند پدیده ای تک بُعدی و ساده باشد. ایمان به خداوند به عنوان محور دین فرایندی چند بُعدی همانند نگرش ها، باورها، عواطف، تجارب و مناسک را در بر می گیرد. پدیده دینداری از موضوعات قابل توجهی است که اهمیت آن را از کثرت تلاش هایی می توان دریافت که در سال های اخیر برای ساخت و به کارگیری سنجه های دینداری مصروف شده است. این تلاش ها از دل اقتضائات و ضرورت های قابل درکی بیرون آمده است که نمی توانست بدون پاسخ باقی بماند. ضرورت این مطالعات به طور عام برخاسته از نفوذ و اعتباری است که هنوز دین برای انسان و اجتماع دارد. دین اصل وحدت بخش و زمینه مشترکی را فراهم ساخته و به انسان اجازه می دهد تا با فائق آمدن بر تمایلات خودخواهانه شان و به خاطر عشق به همنوعانشان فراتر از این خودخواهی ها عمل کنند. دین سنگ بنای سامان اجتماعی و منبعی برای ارزشهای اجتماعی است و بر گزینشهای فردی و بسیاری از زمینه های زندگی روزمره تأثیر می گذارد و همچنین به عنوان تجلّی روح جمعی و عامل همبستگی و یکپارچگی جامعه محسوب می شود. از سوی دیگر تحلیل های نظری بیانگر آن است که در جوامع در حال گذار، دینداری یکی از متغیرهای اجتماعی است که دستخوش تحولات گسترده ای می شود، این متغیر و توجه و پایبندی به ارزش های دینی در جامعه ایران نیز دچار تحولات اساسی شده است، به گونه ای که امروزه ایرانیان از یک طرف تحت تأثیر فرهنگ و ارزش های دینی جامعه خود هستند، ارزش هایی که مورد احترام خانواده ها و اجتماعات محلی است و از طرفی دیگر متأثر از نهادهای آموزشی، رسانه های جمعی (داخلی و خارجی) و عناصر ساختی دنیای مدرن هستند.