معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: متاسفانه با وجود حضور۲۷ درصدی زنان در اعضای هیات علمی دو وزارتخانه علوم و بهداشت، حضور آنها درعرصه مدیریتی بسیار کم است.

معصومه ابتکار در«اولین دوره جایزه زنان درعلم» که در کتابخانه ملی برگزار شد، با تشکر از مسئولان برگزار کننده این جایزه گفت: این جایزه مشوقی برای زنان است که با وجود محدودیت ها توانستند رتبه های علمی را کسب و در تولید علم نقش داشته باشند.

وی افزود: دولت دوازدهم به خصوص رئیس جمهوری شخصا برای حضور پررنگ زنان در عرصه های مختلف اجتماعی و مدیریتی، سیاستگذاری مشخصی دارند و با همت شهیندوخت مولاوردی در شورای اداری این معاونت ۳۰ درصد از پست های مدیریتی در طول برنامه ششم برای زنان شایسته و توانمند پیش بینی شده است.

ابتکار اظهارکرد: انتظار می رود با توجه به آماری که وزیرعلوم از حضور زنان در این وزارتخانه درهیات های علمی و همچنین در وزارت بهداشت و درمان که حدود ۲۷ درصد اعلام شد، بانوان درعرصه سیاستگذاری و مدیریتی این دو وزارتخانه با حضور پررنگ تر و موثر تری داشته باشند.

ابتکار ادامه داد: ما امروز تناسب منطقی با تعداد دانشجویان دختر که در دوره ای به ۶۵ درصد از پذیرفته شده گان دانشگاه رسیدند و همچنین تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه ها که زنان ۲۷ درصد آن را شامل می شوند با تعداد روسا و معاونین دانشگاهها، دانشکده ها را شاهد نیستیم و برهمین اساس انتظاری که از دو وزارتخانه علوم و بهداشت داریم استفاده از ظرفیت زنان در این عرصه ها است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: البته برگزاری دوره های مدیریتی در وزارت علوم زمینه برای حضور زنان در عرصه های سیاستگذاری و مدیریتی را بیشتر فراهم می کند.

** حضور موثر زنان در علوم پایه

ابتکار با اشاره به نقش زنان در رشته های علوم پایه و محض گفت: وقتی صحبت از نقش زنان در علم می کنیم، قطعا علوم پایه و علوم محض را باید مورد توجه قرار دهیم و البته با توجه به نگاه های منفی که در گذشته بوده، امروز می بینیم زنان در این عرصه ها بسیار پیشرفت کردند.

وی با نام بردن از مرحومه «مریم میرزاخانی» و موقعیت علمی این دانشمند ایرانی اظهارکرد: این مرحومه از یک تراز جهانی برخوردار بود که مایه مباهات همه به ویژه جامعه دانشگاهی ایران بود و برای جامعه جهانی امروز الگوی الهام بخش است که با وجود جوانی، توانست مراتب عالیه علمی را کسب کند.

معاون رئیس جمهور در امورزنان و خانواده افزود: قطعا دختران و پسران زیادی را با این استعداد در کشور داریم که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند و امیدواریم سیاست جذب و برنامه ریزی برای نخبگان کشور در دولت دوازدهم با دقت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.

** توجه به علوم کاربردی برای ایجاد اشتغال

ابتکار توجه به علوم کاربردی در دانشگاه ها را برای ایجاد اشتغال اعم از زن ومرد را با اهمیت خواند و گفت: البته مساله اشتغال دختران فارغ التحصیل دانشگاهها پیچیده تر است و برنامه ریزی برای اشتغال آنان اهمیت زیادی دارد و لازمه آن این است که جهت گیری ها را به سمت آموزشهای علمی - کاربردی هدایت کنیم.

وی افزود: باید جهت گیری علوم کاربردی در دانشگاهها را به سمتی ببریم که فارغ التحصیلان بتوانند مهارت هایی را فراگیرند که کارآفرینی و اشتغال ایجاد کنند تا بتوانند چرخ اقتصاد کشور را پیش ببرند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با تشکر از مسئولان برگزاری اولین جایزه علمی زنان که بخش جوان آن را به نام مرحومه میرزا خانی گذاشتند، گفت: پیشنهاد می کنم که یک جایزه علمی و حتی بین المللی را به نام وی اعم از زن و مرد داشته باشیم.

وی ادامه داد: امیدوارم جایزه علمی زنان با توجه به استعداد و حضور زنان در پیشرفت های موجود دنیا، با همکاری سازمانهایی نظیر یونسکو به سطح منطقه ای و بین المللی ارتقاء پیدا کند.

مراسم اعطای جوایز نخبگان این دوره از جایزه زنان درعلم عصر امروز با حضور محمد فرهادی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، وحید احمدی معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم و فناوری، ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش و آموزش کشور، اشرف بروجردی رییس کتابخانه ملی و سازمان اسناد کشور، سعدالله نصیری قیداری دبیر کمیته ملی یونسکو و صدیقه قدیمی رییس انجمن ترویج علم ایران در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار شد.