جایزه ویژه هیأت داوران برای بهترین فیلم مستند از ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، به مهناز افضلی برای کارگردانی مادر زمین اهدا شد 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده، مستند "مادر زمین" به زندگی و کار هایده شیرزادی موسس و مدیرعامل شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه که از زنان کارآفرین و حافظان محیط زیست ایران است می پردازد. معاونت امور زنان و خانواده یکی از حامیان تولید این مستند می باشد.

در ادامه گزارشی  به نقل از کارستان فیلم در خصوص چگونگی تهیه و تولید این مستند ارائه می گردد؛

 نویسنده و کارگردان: مهناز افضلی

 

خلاصه کوتاه:

هایده شیرزادی در حوزه‌ی زنان کارآفرین و حافظان محیط‌زیست ایران، نامی آشناست. او زندگی‌اش را وقف نجات زمین از طریق جلوگیری از دفن زباله، بازیافت زباله‌های شهری، تولید کود آلی، بازیافت نخاله‌های ساختمانی و غیره کرده است.

***

خلاصه فیلم:

نگاهی به زندگی و کارِ مشترک هایده شیرزادی و همسرش ادموند لمپگز و تلاش آن‌ها برای قطع کامل دفن زباله‌های شهری و تبدیل پسماند به بیوکمپوست و تولید کود آلی برای کشاورزی ارگانیک.

شیرزادی دانش بازیافت را در دانشگاه‌های آلمان آموخت و تجربه کرد. او پس از بازگشت به ایران با پافشاری زیاد، مدیران دولتی را راضی به همراهی با خود کرد تا بتواند سایت‌های بازیافت پسماند را نخست در زادگاه‌اش گیلانغرب و بعد در کرمانشاه و سپس چند شهر دیگر ایران ایجاد کند. او همچنین با تربیت نیروهای کارشناس و آموزش خانه‌به‌خانه توانست مردم کرمانشاه را با موضوع تفکیک زباله در مبدأ آشنا کند و این طرح را نیز به اجرا برساند.

هایده شیرزادی در ادامه نگرانی‌های خود برای سرنوشت زمین، سایت بازیافت نخاله‌های ساختمانی را در کرمانشاه راه‌اندازی کرده است.

***

جوایز

•           جایزه ویژه هیأت داوران برای بهترین فیلم مستند از ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، تهران، ایران، مردادماه ۱۳۹۶

 

جشنواره‌ها:

•           دومین جشنواره بین‌المللی سلیمانیه، کردستان عراق، مهرماه ۱۳۹۶

•           ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم سبز، تهران، ایران، ۱۸ تا ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۶

•           دومین جشنواره فیلم سلامت، تهران، ایران، ۱ تا ۵ شهریورماه ۱۳۹۶

•           ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، تهران، ایران، ۹ تا ۱۴ مردادماه ۱۳۹۶

•           نخستین جشنواره ملی “ایران‌ساخت”، تهران، ایران، ۱۵ تا ۱۸ دی‌ماه ۱۳۹۵

نمایش‌های ویژه:

•           دهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت (بخش ویژه کارستان)، تهران، ایران، ۱۴ تا ۲۱ آذرماه ۱۳۹۵

 

***

مشخصات فیلم:

نام فیلم به انگلیسی: Mother of the Earth

مدت: ۵۲ دقیقه

سال تولید: ۱۳۹۵

زبان فیلم: فارسی + کردی + آلمانی

زیرنویس: انگلیسی

فرمت تصویر:  HD / ۲۵p / Color / ۱۶:۹ – ۱:۱٫۸۵

فرمت صدا: Stereo

نسخه‌های قابل‌نمایش:  DVD / Blu-ray / H.۲۶۴ File / DCP

 

***

معرفی کارگردان:

متولد ۱۳۴۲، قصرشیرین

مهناز افضلی با فیلم مستند «کارت قرمز» به‌عنوان یک مستندساز مطرح شد؛ چراکه پیش از آن به‌عنوان بازیگر در حوزه تئاتر، سینما و تلویزیون شناخته می‌شد.

افضلی فعالیت سینمایی‌اش را از سال ۱۳۶۵ با بازی در فیلم داستانی «گزارش یک قتل» آغاز و پس از آن در فیلم‌های «پرستار شب»، «عبور از غبار»، «سوءظن»، «زمین آسمانی»، «اشک و لبخند» و… ایفای نقش کرد.

او پیش از «کارت قرمز»، در سال ۱۳۷۹ مستند «بدون شاهد» را ساخت. «زنانه» فیلم مستند دیگری از اوست که به موضوع زنان خیابان‌گردی که در پارک‌ها زندگی می‌کنند، می‌پردازد.

افضلی علاوه بر مستندسازی، گویندگی برنامه رادیویی «سینما و موسیقی» را بر عهده داشته و گفتار متن چندین فیلم مستند نیز با صدای اوست.

گزیده جوایز:

جایزه دلفین زرین بهترین فیلم جشنواره فیلم مستند “کیش” برای «زنانه»، ۱۳۸۲

***

یادداشت کارگردان:

برای هایده شیرزادی غیرممکن وجود ندارد. در شرایط سخت هم راهی می‌یابد، شخصیتی خستگی‌ناپذیر و تلاش‌گر. معنای زندگی برای او نجات زمین است، تمام زباله‌هایی که ما تولید می‌کنیم را به چرخه حیات بازمی‌گرداند و آلودگی را تبدیل به ارزش می‌کند. وقتی از آن‌چه بر سر محیط‌زیست و زمین آمده حرف می‌زند، همه وجودش فریاد می‌شود: یک کره زمین داریم و با آن نامهربان‌ایم. زمین به ما نیازی ندارد، ماییم که به خاک و آب و هوا نیاز داریم.

***

شخصیت فیلم:

هایده شیرزادی، موسس و مدیرعامل شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه

متولد ۱۳۳۸، گیلانغرب

دکتر هایده شیرزادی فقط کارآفرین برتری نیست که طرح بازیافت زباله‌اش در کرمانشاه دفن زباله‌های شهری را به‌طور نسبی قطع کرد؛ او فعال و عاشق محیط‌زیست است.

شیرزادی در خانواده‌ای پرجمعیت در گیلانغرب به دنیا آمد. دوران دبیرستان را به‌صورت متفرقه درس خواند و بعد از دریافت دیپلم فنی-حرفه‌ای توانست از دانشگاه کاسل آلمان در رشته مهندسی کشاورزی پذیریش بگیرد.

او با دکترای اکولوژی و انگیزه فراوان به ایران بازگشت و شرکت «بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه» را تأسیس کرد. شرکتی که با تلفیق کشاورزی و احترام به طبیعت، علاوه بر پاک‌سازی محیط‌زیست، کشاورزی پاک و سالم را توسعه می‌دهد.

در حال حاضر این شرکت طرح‌های مشاوره‌ای، مطالعاتی و اجرایی را در حدود ۶۵ شهر و ۲۰۰۰ روستا برعهده دارد و برای ۷۰۰ نفر شغل ایجاد کرده است.

***

فهرست عوامل:

نویسنده و کارگردان: مهناز افضلی/ تدوینگر: شیرین برق‌نورد/ مدیر فیلمبرداری: محمدرضا تیموری/ آهنگساز: ایمان وزیری/ طراحی و ترکیب صدا: امیرحسین قاسمی/ صدابردار: احمدرضا طائی/ دستیار کارگردان و مدیرتولید: عبدالرضا نیک‌پو/ رنگ‌آمیزی تصاویر: محمدرضا تیموری/ عکس: عباس کوثری، پیمان هوشمندزاده/ طراح گرافیک: هامد جابرها/ روابط‌عمومی و رسانه: امیرحسین ثنایی/ مشاوران پروژه کارستان: محمود نظاری، حسین اکبری/ مدیریت پژوهش و کارشناسی فیلم‌های مستند کارستان: فیروزه صابر، زهرا عمرانی/ پژوهشگر: علیرضا خوشبخت

با حضور: هایده شیرزادی و ادموند لمپگز (Edmund Lempges)

حامیان تولید کارستان: محمد امین، علی‌اصغر حاجی‌بابا، شرکت فولاد طبرستان، محمود نظاری،معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، شرکت دُژپاد، رستوران‌های زنجیره‌ای شیلا

حامی پخش کارستان: بانک سامان

مشاور پروژه: رخشان بنی‌اعتماد

تهیه‌کننده: مجتبی میرتهماسب

تهیه‌شده در “کارگاه فیلم کارآ” با همکاری “بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان”