مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان گفت: سند حمایت اجتماعی زنان به دولت ارسال شده و در کمیسیون اجتماعی دولت در دست بررسی است.
در تدوین این سند به دنبال سیاستگذاری در خصوص موضوع خاصی نبودیم چون هدف ما این بود که چارچوبی برای ارزیابی سیاستهای حمایت اجتماعی در حوزه زنان استخراج کنیم. در حال حاضر، اکثر دستگاهها در حوزه زنان و خانواده اقدامات متعددی انجام میدهند اما ارزیابی مشخصی صورت نگرفته که آیا این اقدامات نیاز به اصلاح و توسعه دارد یا خیر.
فروردین ماه سال ۹۵ بود که علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد که تدوین سند حمایت اجتماعی زنان با موضوعاتی همچون اشتغال، تأمیناجتماعی، حمایت اجتماعی، روابط کار، بازار کار برای زنان، آموزش فنیوحرفهای و آموزش مهارتهای کارآفرینی زنان در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و بناست پس از هماهنگیهای لازم با معاونت وقت امور زنان و خانواده این سند در دولت مطرح شود.
اردیبهشت ماه همان سال پیشنویس سند که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت وقت امور زنان و خانواده تهیه شده بود، جهت طرح در هیأت وزیران ارایه شد. همچنین، اعلام شد که در این سند ضمن بررسی مبانی حقوقی و قانونی حمایت اجتماعی از زنان، پیشنهادهایی مبتنی بر هماهنگی و همکاریهای بین دستگاهی در زمینه سیاستگذاریهای کلان ارایه شده است. در جلسه هیأت وزیران مورخ پنجم اردیبهشت ماه سال ۹۵ مقرر شد معاون وقت رییسجمهور در امور زنان و خانواده سند سیاستی توانمندسازی زنان را حداکثر ظرف دو هفته برای بررسی در کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک ارایه کند که البته تا شهریور ماه همان سال خبری از این سند نبود.
شهریور ماه ۹۵ وحیده نگین، معاون وزیر ربیعی در امور زنان اعلام کرد که پس از بررسی چارچوبهای پیشنهادی مشاوران امور زنان دستگاههای مختلف، پیشنویس سند حمایت اجتماعی از زنان تدوین و در اختیار معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار گرفته است. براساس این سند هر ساله آسیبهای اجتماعی حوزه زنان اولویتبندی و برنامهها و خطمشیهای لازم مشخص میشود.
دکتر وحیده نگین، مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان رفتیم در این خصوص گفت: این سند که با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده تدوین شد، به دولت ارسال شده و در کمیسیون اجتماعی دولت در دست بررسی است.
سند، چارچوبی برای ارزیابی سیاستهای حمایت اجتماعی از زنان است
او در رابطه با موضوعات مندرج در سند اظهار داشت: ما در تدوین این سند به دنبال سیاستگذاری در خصوص موضوع خاصی نبودیم چون هدف ما این بود که چارچوبی برای ارزیابی سیاستهای حمایت اجتماعی در حوزه زنان استخراج کنیم. در حال حاضر، اکثر دستگاهها در حوزه زنان و خانواده اقدامات متعددی انجام میدهند اما ارزیابی مشخصی صورت نگرفته که آیا این اقدامات نیاز به اصلاح و توسعه دارد یا خیر.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور زنان بیان داشت: در این سند ۴ گام را مدنظر قرار دادیم. از آنجایی که همیشه بحث کمبود بودجه و زمان مطرح است، اولین گامی که طراحی کردیم این است که هر سال با توجه به آماری که وجود دارد آسیبها و مسایل موجود در حوزه زنان را اولویتبندی کنیم. سپس بررسی کنیم که برای این اولویتها چه اقداماتی توسط دستگاههای مختلف انجام میشود و این اقدامات را ارزیابی کنیم تا در صورت نیاز، این اقدامات اصلاح شوند و در صورت نیاز به مداخلات جدید، طراحیهای لازم انجام گیرد.
نتیجه نهایی هنوز اعلام نشده است
نگین در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه جای ارزیابی مداخلات حمایت اجتماعی در کشور خالی است، از حوزه زنان شروع کردیم و این موضوع را پیشنهاد دادیم. در کمیسیون اجتماعی دولت نیز جلساتی پیرامون بررسی این سند تشکیل شده اما نتیجه نهایی هنوز اعلام نشده است.