معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در دیدار «زیگفرید براک» رییس پارلمان بلژیک گفت: جمهوری اسلامی ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه سالهای اخیر دستاوردهای درخشانی در حوزه های مختلف علمی، فناوری و توسعه ای به دست آوردi است 


دکتر معصومه ابتکار روز شنبه در این دیدار اظهار داشت: پیشرفتهای ایران به ویژه در عرصه زنان در سالهای استقرار جمهوری اسلامی بسیار حائز اهمیت بوده است. در حالی که در ابتدای انقلاب نرخ باسوادی زنان کمتر از ۳۵ درصد بود، اکنون این نرخ به بیش از ۸۵ درصد رسیده و حدود ۲ دهه است که بیش از ۵۰ درصد ظرفیتهای دانشگاهی کشور به زنان اختصاص یافته است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور، ارتقای سطح تحصیلات زنان در ایران را فرصتی برای گسترش تعاملات آنها در محیط اجتماعی کشورمان و نیز در عرصه بین المللی عنوان کرد.

دکتر ابتکار همچنین مصوبه اخیر دولت برای اختصاص سهم ۳۰ درصدی در مدیریتهای عالیرتبه به زنان و ابلاغ دستورالعمل آن از سوی رییس جمهور به مجموعه دستگاههای دولتی را از دیگر اقدامات دولت برای ارتقای موقعیت و جایگاه اجتماعی زنان ذکر کرد.

وی اظهار داشت: اجرای مفاد ماده ۱۰۱ قانون برنامه ششم توسعه، دستور کار اصلی و اولویت اول معاونت امور زنان در ۵ سال آینده برای ارتقای موقعیت اجتماعی زنان خواهد بود.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور تصریح کرد: در تمام برنامه های توسعه ای اجرا شده یا در دست اجرا در جمهوری اسلامی ایران، نقش بنیادین خانواده در اجرای صحیح و کامل این برنامه ها مدنظر و مورد تاکید بوده است و لذا همواره نگاه ویژه ای به حمایت و تحکیم نهاد خانواده در این برنامه ها وجود داشته است.

دکتر ابتکار توانمندسازی زنان در زمینه مشارکتهای اقتصادی و به ویژه اشتغال برای زنان را از دیگر اولویتهای معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور در سالهای پیش رو برشمرد و خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیتهای تروریستی در منطقه ما و نیز کشورهای اروپایی و با توجه به اهمیت نقش زنان در روندهای رفع خشونت و استقرار صلح و آرامش، این موضوع در برنامه ها و فعالیتهای سالهای آتی ما مدنظر بوده و حتی می تواند مبنایی برای همکاری و تعامل دو و چند جانبه باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تلاش داریم تا از احکام اسلامی برای تدوین قوانین حمایتی و تقویت کننده نقش زنان در محیط اجتماعی کمک بگیریم.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همچنین در حوزه آموزش و بهداشت برای زنان دستاوردهای بسیار معنادار و جدی داشته است، اضافه کرد: زنان در جمهوری اسلامی در عرصه توسعه جامعه مدنی با توجه به قدرت و توانمندی های ذاتی در شبکه سازی، پیشرفتهای چشمگیری داشته و نقش معنادار و جدی در این عرصه دارند.

دکتر ابتکار اظهارداشت: با توجه به رشدیافتگی جوامع مدنی در ایران و حضور جدی زنان در این عرصه، راهبردهایی برای گسترش همکاری های بین المللی برای زنان به ویژه در زمینه مشارکتهای اجتماعی در نظر داریم تا فرصت تبادل نظر در این زمینه با زنان دیگر کشورها برای آنان ایجاد شود.

وی تصریح کرد: راهبرد کلی معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور در تمام عرصه های فعالیت، تاکید بر هر دو وجه نقش های اجتماعی و خانوادگی زنان است و هر برنامه و فعالیتی را بر مبنای تقویت جایگاه و نقش خانوادگی و اجتماعی زنان دنبال می کنیم.

«زیگفرید براک» رییس پارلمان بلژیک نیز در این دیدار با تبریک انتصاب خانم دکتر ابتکار به معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهور گفت: جایگاه زنان در جامعه ایران پیشرفت معنادار و مشهودی داشته است.

وی با بیان اینکه زنان در توسعه دارای نقشی مضاعف هستند و هم به شکل مستقیم در فرآیند توسعه نقش آفرین بوده و هم در نقش تربیتی و خانوادگی مقوم نقش خانواده در پیشبرد فرآیندهای توسعه ای هستند، اظهار داشت: البته در همه جوامع زنان برای نقش آفرینی اجتماعی نسبت به مردان مشکلات بیشتری دارند و مثلا در بلژیک هم زنان با مسائلی مثل خشونت، سهم پایین تر آنان در مناصب مدیریتی و مسائلی نظیر آن مواجه هستند. اینها معضلاتی جهانی هستند که متاسفانه زنان در همه کشورها به نوعی با آنها مواجه اند.