مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس گفت: رشته مطالعات زنان مانند دیگر رشته ها چالش هایی دارد که سعی می کنیم این چالش ها را برطرف کنیم که از آن جمله می توان به عدم وجود اجماع درباره مفاهیم سرفصل های درسی این رشته بیش از یک دهه است راه اندازی شده،

کبری روشنفکر روز سه شنبه در نشست هم اندیشی با مدیران گروههای آموزشی و پژوهشی مطالعات زنان در باشگاه نهاد ریاست جمهوری افزود: متاسفانه از ظرفیت رشته های علوم انسانی به صورت جدی بهره برداری نشده است و باید به رشته هایی همچون مطالعات زنان توجه بیشتر کرد.

وی اظهار داشت: راه اندازی رشته مطالعات زنان از سال ٧٠ بوده است این نیاز رشته ای در دوره اصلاحات اجرایی شد و از سال ٨٠ دانشجو در دو گرایش حقوق زن در اسلام و زن و خانواده پذیرفت.

وی با بیان اینکه تاکنون یک هزار نفر در این رشته فارغ التحصیل شده اند، ادامه داد: رشته مطالعات زنان در ١٠ دانشگاه دولتی و خصوصی دانشجو دارد و مسائل و مشکلاتی دارد که در حال برطرف شدن است.

روشنفکر اضافه کرد: دانشگاه تربیت مدرس در سال ٩٠ مقطع دکترا در این رشته را دارد و اکنون ٦ فارغ التحصیل دکترا داشته است و می خواهیم خروجی این نشست بانک اطلاعاتی خوبی در زمینه مطالعات زنان داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: خوشبین هستیم که رشته مطالعات زنان به حوزه توسعه کمک کند و ما سعی کردیم این رشته را بومی کنیم.

روشنفکر با بیان اینکه معصومه ابتکار که اکنون معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است، به عنوان یکی از موسسان رشته مطالعات زنان در دانشگاهها است، افزود: باید به رشته مطالعات زنان توجه ویژه شود.

شکوه نوابی نژاد رئیس انجمن ایرانی مطالعات زنان نیز در این نشست به برخی چالش ها و ضعف های رشته مطالعات زنان اشاره کرد و گفت: این رشته بیش از یک دهه است که راه اندازی شده است اما هنوز اجماع بر سر مفاهیم درسی آن وجود ندارد.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از چالش های این رشته نبود منابع درسی منسجم است که در این زمینه خلا بسیاری وجود دارد.

نوابی نژاد ادامه داد: به دلیل اینکه اساتید با تخصص و گرایش های مختلف در این رشته فعالیت و همکاری دارند اما تداخل در سرفصل های آن بسیار مشاهده می شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین فارغ التحصیلان این رشته دچار سرگشتگی هستند چون بسیاری از موسسات تحقیقاتی و پژوهشی از وجود این افراد استفاده نمی کنند.

این استاد دانشگاه تربیت معلم گفت: ساختار رسته مطالعات زنان به شدت نیاز به بازبینی دارد به همین دلیل انتظار داریم در این نشست به این مشکلات رسیدگی شود تا بتوان برای رفع آنها تلاش کرد.

نشست هم اندیشی مدیران گروههای آموزشی و پژوهشی مطالعات زنان امروز - سه شنبه - در باشگاه نهاد ریاست جمهوری با حضور معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال برگزاری است.