معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده صبح امروز همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید با حضور در یکی از دبیرستانهای تهران، «زنگ مهر» را به صدا درآورد.

معصومه ابتکار صبح امروز با حضور در دبیرستان دخترانه امامیه منطقه ۱۲ تهران با ابراز امیدواری از تدریس کتاب "مهارت‌های زندگی" در مدارس کشور گفت: در حال حاضر یکی از کمبودهای آموزش و پرورش مربوط به مهارت‌های زندگی خصوصا مهارت «گفت‌وگو» است.

وی با اشاره به اینکه مهارت گفت‌وگو به افراد کمک می‌کند تا علی رغم تفاوت‌ها، نظرات یکدیگر را بشنوند تاکید کرد: یکی دیگر از محورهای مهمی که دنبال شده است، عرضه کتاب «انسان و محیط زیست» است چرا که نابودی محیط زیست بحرانی است و آینده کشور را تهدید می‌کند.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه آینده کشور در گرو حفاظت از محیط زیست و خصوصا منابع آبی است تصریح کرد: اگر امروز آگاهی منجر به تغییر و اصلاح رفتار ما شود می‌توانیم جلوی نابودی محیط زیست را بگیریم. این مسائل نیازمند توان افزایی دانش آموزان است.

ابتکار با اشاره به منشور حقوق شهروندی اضافه کرد: این منشور حقوق و آگاهی افراد جامعه را تعیین می‌کند چرا که اگر افراد از حقوقشان آگاه نباشند نمی‌توانند از آن استفاده کنند و در نتیجه مسئولیت‌هایشان را نیز تشخیص نمی‌دهند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان با بیان اینکه آغاز سال تحصیلی همچون آغاز سفر قهرمانی است تصریح کرد: در حال حاضر قدرتمندترین کشورها آنهایی هستند که دانایی را توسط آحاد جامعه مانند دانش آموزان، محققان و پژوهشگران در جامعه ترویج می‌کنند. این افراد سفر زندگی را تبدیل به سفر قهرمانی کردند.

وی با بیان اینکه شروع سال تحصیلی، آغاز گام برداشتن در مسیر اصلاح و تغییر حرکت در مسیر علم است اظهار کرد: پیشرفت هر جامعه در گرو هر اقدام سیاسی و برنامه ریزی است که دولت و بخش خصوصی بر اساس علم و آگاهی در آن گام بر می‌دارند.

ابتکار با بیان اینکه هدف غائی تنها حرکت در مسیر علمی نیست تاکید کرد: هدف اصلی باید «انسان شدن باشد» یعنی تلاش کنیم تا انسان‌های خوبی باشیم و از توانمندی‌هایمان برای خوب زیستن استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه مهر امسال با ماه محرم گره خورده است اضافه کرد: امام حسین (ع) فردی بود که برای هدف متعالی یعنی انسان بودن جان خود را فدا کرد. در جامعه امروز نیز آگاهی افراد باید در خدمت انسانیت، حق طلبی و آزادگی باشد. به همین دلیل باید عنصر اخلاق، عشق و محبت در کنار اهداف علمی دنبال شود.

ابتکار با تاکید بر اهمیت پرسشگری تصریح کرد: امروزه مشکلات ما به تصمیماتی بر می‌گردد که به دنبال جهل و ناآگاهی اتخاذ شدند، در حالیکه آگاهی می‌تواند مسیر ما را روشن کند بنابراین دانش آموزان باید هر کجا ابهامی وجود دارد جستجو را آغاز کنند و مدرسه یکی از همان مکان‌های جستجوگری است.

در پایان این مراسم هدایایی به دانش آموزان پذیرفته شده در کنکور سال گذشته مدرسه و رتبه‌های برتر با حضور ابتکار و جمعی از مسئولان آموزش و پرورش اهداء شد.