اکرم مصوری منش، دبیر کارگروه پیشگیری از آسیب های اجتماعی

دیروز در مرور کانال های تلگرامی، آخرین پست کانال تلگرام خانم دکتر ابتکار مرا به یاد خاطره ای از حدود بیست سال پیش انداخت.

خانم دکتر در سفر روز جمعه شان به اصفهان پارک بانوان شهر منظریه شهرستان شهرضا را افتتاح کردند و من به یاد سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹ افتادم که مشاور استاندار اصفهان بودم. طرح پارک های بانوان را در آن سال ها با استاندار، شهردار و رئیس وقت شورای شهر اصفهان مطرح کردم و با پیگیری های زیاد بالاخره مسئولین  متقاعد شدند که احداث پارک های بانوان در شهر اصفهان لازم و ضروریست.

دلایل ما برای احداث این پارک ها متعدد بود و براساس آنها موضوع را با مسئولین پیش می بردیم. از جمله اینکه باید نیاز زنان و دختران ما به آفتاب باید برآورده شود. برای رشد استخوان ها، سلامت و  شادابی پوست و مو و جذب ویتامینK ، بدن نیاز دارد در ساعاتی از روز آفتاب مستقیم را تجربه کند ولی با وجود آپارتمان نشینی ها و پوشش موجود امکان رسیدن آفتاب مستقیم به بدن وجود ندارد. بنابراین وجود پارک های اختصاصی زنان در ایران ضرورت پیدا می کند.

همچنین دختران و زنان ما نیاز دارند مطابق با روحیاتشان بتوانند در فضاهای باز به بازی ها و شادی های فردی و دسته جمعی بپردازند، معاشرت کنند، پیاده روی یا دوچرخه سواری کنند. وجود پارک های اختصاصی بانوان این امکانات و آزادی ها را فراهم می کند.

اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی، آمار افسردگی در جامعه را بالا ارزیابی کرده و افسردگی زنان را بیشتر از مردان می دانند. منافع جسمی، هیجانی و عاطفی این پارک ها بی شک می تواند در کاهش افسردگی و ایجاد نشاط و سلامتی  موثر باشد.

با این دلایل برای مکان یابی اقدام کردیم. باید مکانی را پیدا می کردیم که ساختمان های مجاور نسبت به پارک اشراف نداشته باشند تا بانوان به راحتی و بدون مانع بتواند از آب و هوای تازه و آفتاب بهره مند شوند. به اتفاق رئیس شورای شهر جناب آقای ملایی و شهردار اصفهان جناب آقای جوادی مدت زیادی دنبال مکان گشتیم و بالاخره بعد از چند هفته با یافتن محلی مناسب شروع به آماده سازی پارک کردیم.

به این ترتیب پارک بانوان اصفهان به عنوان اولین پارک بانوان کشور افتتاح شد و حالا بعد از گذشت حدود ۲۰ سال از افتتاح آن، بیست و چهارمین پارک استان در شهر منظریه شهرضا که حدود ۷۰۰۰ نفر جمعیت دارد گشایش یافته است.